local-stats-pixel fb-conv-api

Pārdomas par pēdējo dienu notikumiem20

Sveicināti spoki, tiiem, kas mani zin nav pārsteigums, ka laiku pa laikam uzrakstu kādu pārdomu vai bloga tipa rakstu. Kā jau liecina virsraksts šoreiz par pēdējo dienu notikumiem, uzreiz brīdināšu, tos, kas cer uz kādu sporta notikumu vai Pozitivus apskatu - ne šoreiz.

Droši vien tad jau top skaidrs, kas man aiz ādas - Bastīlija un Turcija. Amerikas šaudīšanos šoreiz arī neaiztikšu. Ko es par to varu pārdomāt? To, ka atkal jau ceļās runas par bēgļiem un iespējamo trešo pasaules karu. Šādas bažas ir loģiskas. Skaidrošu tūlīt kāpēc. Lai arī ISIS ir pieteikuši, ka tieši viņi ir vainīgi pie Bastīlijas masu slepkavības ietriecoties ar kravas auto pūlī, man nez kāpēc šķiet, ka šoreiz viņi tikai uzveļ sev vainu, lai liktos briesmīgāki. Mans skaidrojums. Par ko pēdējā laikā runā Eiropa - par brexit. Par ekonomiku. Par iespējamām finansiālām problēmām. Kas parasti notiek, kad jāpieņem nepopulāri lēmumi saistībā ar budžetiem nodokļiem utt. ? Tauta sāk šūmēties, aktīvās valstīs rodās protesti un streiki, demonstrācijas. Vai tie, kas tikuši tik tālu uztver manu domu?

Ja nē tad doma ir vienkārša- Eiropas augšas pašas izkārtoja vai vismaz pasvieda ideju teriristiem par šādu gājienu. Kāpēc tik naidīgas domas? Jo šāds gadījums tautai liek aizmirst par finansiālajām problēmām, un atkal kladzināt par briesmīgajiem bēgļiem un savā starpā strīdēties par to vai neatbalstīt bēgļus padara tevi par rasistu vai prātīgu cilvēku + cilvēki atkal kļūst bailīgi. Un ar bailīgu cilvēku visvairāk manipulēt. Tas viss, protams, var būt tikai mana, traka sazvērestības teorija, tāpēc necitējiet mani, ja rakstiet ko akadēmisku.

Vēl kāda lieta saistībā ar šo pašu. Vai nevienam neliekās dīvaini, ka atskaitot mazus incidentiņus visi galvenie terorakti Eiropā notiek tieši Francijā? Lielbritānijā pēdējāis nopietnais bija sen, tāpat Krievijā, Ķelnes notikumus nesauksim par teroraktu, tāpēc grūti pat atcerēties par Vāciju, nemaz nerunājot par Itāliju, Spāniju vai kādu citu no pārējām Eiropas lielvalstīm. Rasisti teiks, jo Francijā visvairāk salaisti melnie un arābi. Es teikšu, ka man nav nojausmas, taču mans minējums - jo Francija ir tāda, kā Eiropeiskās kultūras sirds, ņemot vērā, ka liela daļa Parīzi saista ar mīlestību, dažnedažādiem muzejiem, kultūras objektiem. Tiesa, tad vēl jo dīvaināk, ka nekas nenotiek tādās vietās, kā Milāna, Londona, Roma, Venēcija, Monako, Berlīne, Sanktpēterburga utt. (Piesitam 3 reiz pie galda, lai tas arī vairs nenotiek nekur).

Turpinot, bēgļu tematiku, man bažas rada notikumi Turcijā. No manis lasītā, saprotu, ka ir veikts neveiksmīgs apvērsuma mēģinājums. Tiem, kas nezin, kas pie velna ir valsts apvērsums, pastudējiet, ko savulaik tepat Latvijā, paveica Kārlis Ulmanis (tikai atšķirībā no Turcijas viss bija +- miermīlīgi un bez asinsizliešanas). Kāds sakars ar bēgļiem? Atgādināšu, ka ES maksā Turcijai par bēģļu plūsmu nelaišanu uz Eiropu vairākus miljardus eiro. Kas parasti notiek mūsdienās pēc valsts apvērsumiem vai citiem militāriem konfliktiem, jo īpaši Tuvo austrumu un Āfrikas teritorijās? Pilsoņu kari. Kas notiek ja ir pilsoņu kari? Tiek sagrauti mājokļi, vēl lielāka asiņu izliešana. Un kas tad notiek? Emigrācija, jep vienkārši sakot, cilveku dzīvesvietas maiņa. Sākumā uz citu vietu valstī, kur notiek karš, pēc tam uz citām valstīm. Un te lūk ir tas par ko man rodās bažas. Ja Turcijā aiziet "jautrība", ka tik tie ES miljardi par "bēgļu nelaišanu", neizrādās samaksa Turcijai par papildus bēgļiem, jau pašu turku formā. Respektīvi, ka tik Eiropā šāda negatīvākā scenārija rezultātā neierodās ne tikai bēgļi no Sīrijas un Āfrikas, bet arī pāris miljoni turku, kas ar prieku piebiedrosies radiem Vācijā, Šveicē, Francijā un citās Eiropas valstīs.

VAi mums, Latvijā par to būtu jāsatraucās? Gribētos, cerēt, ka nē. Gribētos cerēt, ka šīs ne sevišķi jaukās idejas ir tikai vakara samurgojums un viss būs labi - nepalielināsies ne bēgļu uzņemšanas kvotas un vajadzība (humānistiem atgādināšu - vispirms būtu jāparūpējās par tiem, kam grūti tepat un tad centīsimies glābt svešos, no kuriem liela daļa ir tādi pat ekonomiskie migranti kā mūsu bāleliņi, kas dodās uz UK, GER, NOR, tikai atšķirībā no mūsējiem ,tie to visu paveic nelegāli un uzspiežot savas prasības). Un galvenais jācer, ka teroristu vai lielvaru, kas grib kaut ko dalīt acīs, Latvija tā arī paliks nenozīmīgs punktiņs kartē un šeit nekad nebūs nekādu teroraktu vai masu nekārtību dēļ, kurām ir daudz cietušo vai pat mirušo. Paldies, tiem, kas izlasīja.

201 3 20 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 20

0/2000

Francija ir vislielākajā pakāpē gun free, tur ar ieroci uz ielas ir tikai visādi nenormālie, jo normāliem cilvēkiem tas nav iespējams. Policija tur ir multikulturalisma stilā notramdīta tā, ka  baidās domāt par šaunamo, kur nu vēl vilkt laukā.  Francijā vispār neviens nenodarbojas ar islama teroristiem mērķtiecīgi, tur tā, starp citu. Un arī nezina, ko ar to, ko zina, darīt, jo viss varētu būt politnekorekti.. Ir info par 1700 cilvēkiem ar islama tarakāniem galvā vissliktākajā formā, un visgudrākais būtu viņus patriekt no Francijas nahren. Protams, ka neviens to nedarīs. Olands pa lielam balstījās uz dvieļu elektorātu, līdz ar to izmaiņu nebūs pat ja dvieļi nožmiegs vēl kādus 100 francūžus.

9 0 atbildēt

Ar tik bērnišķīgi paranoidālu domāšanu nevajadzētu ķerties pie ģeopolitikas analīzes... Vajadzētu tomēr sausi paanalizēt pēdējo gadu desmitu notikumus un tad izdarīt secinājumus.

Tas protams ir apjomīgs un intelektuāli smags darbs, vai ne? Vieglāk izdomāt kaut kādus maniakālus murgus?!?   emotion  

Lai nedaudz paskaidrotu lietu būtību, tad šobrīd Eiropas ģeopolitikā ir trīz galvenie spēlētāji:

1) Krievija (kremļa naftas mafija);

2)ASV (jeņķu republikāņu naftas mafija un demokrātu "gosdeps", kas savā starpā cīnās par "veselo saprātu" un elektorāta apjomu emotion

3) Pa vidu nabaga EIROPA (ES), kuru jābaro ar naftu, ieteicams pēc iespējas lētāk...

Un attiecīgi pirmie divi cīnās, kurš un uz kādiem noteikumiem baros Eiropu(un pārējo pasauli) ar energoresursiem. Krievijā ekonomikas NAV principā, ASV savu ekonomiku ir pārkarsējuši... $$$ vajag abiem, bet visiem nepietiek...

Visas pēdējo gadu Eiropas (un ES) problēmas (un arī globālās problēmas- Tuvie austrumi, Ukraina) ir TIEŠĀ vai NETIEŠĀ veidā sdaistītas ar šo "PASAULES BAROŠANAS" problēmu.

Nu nav nekāda objektīva pamata uzskatīt, ka "kāda valdība" kultivē kaut kādu "iekšējo teroru", lai biedētu elektorātu un NERISINĀTU ekonomikas problēmas... Ir tieši otrādāk... EKONOMIKAS problēmu savlaicīga nerisināšana noved pie EKSTRĒMĀM ģeopolitiskās cīņas metodēm.

Visādi bēgļi, terors, ekonomiskās un politiskās krīzes ir tikai instrumenti ietekmes veidošanai. Nav pat būtiski kalkulēt, kas kuram par ko ir maksājis un ko pasūtījis- tur pat eksperti sajuks sviestā.

Ja prasa manu viedokli, tad uz doto brīdi vajadzētu tiekties barot ASV gala ekonomiku, jo:

1) Tie ir sapratuši, ka "slaucama govs" ir jābaro, jātur vesela un siltumā (Kas vēlas būt govs- brīva izvēle. Kas vēlas - mācaties un strādājiet, lai arī sev kaut ko nopelnītu... Ar 9-klašu izglītību apguvušu reģipša skrūvētāju armiju ekonomikas lielvalsti neuzcelsiet emotion ).

2) ASV ekonomika ir GLOBĀLA un viņus interesē STABILITĀTE visā pasaulē ilgtermiņā, lai tādu GLOBĀLU ekonomiku varētu uzturēt.

3) Krieviju (viņu naftas mafiju) interesē tikai sava kabata (jahtas, pilis, dārgas mašīnas utt...). Viņiem ir POhu*, kur TU un pārējā pasaule dabūs naudu, lai pirktu naftu par 150$/barelā...   emotion Un viņi to centīsies panākt ar JEBKURIEM līdzekļiem!!! Kremļa puduris ir palicis absolūti nekontrolējams... Un par to Jūs visi varat pārliecināties pēdējās ziņās...   emotion   

Es protams stipri vulgarizēju un vienkāršoju, bet tāds nu ir mans redzējums par ģeopolitisko situāciju...

P.S.: Principā, vienīgais kas man Murikāņos traucē ir tieši šī "negausība" - ja viņi pārstātu "IZRĪTIES" tiešā un pārnestā nozīmē, visa pasaule dzīvotu daudz labāk. Un tad es nēsātu maiciņas tikai ar ASV karogu un žīdmasonu acaino trīsstūri...   emotion  

11 7 atbildēt

Wow.

2 0 atbildēt

dažreiz liekas ka pasaule jūk prātā...bija interesanti palasīt  emotion  

mēs dzīvojam ļoti aizraujošā laikā..

1 0 atbildēt

Valstis nepastāv. Viss ko mēs redzam ir aisberga redzamā daļa no koorperāciju savstarpējajiem ķīviņiem, kurp katrs grib izglābt savu pakaļu ar uzviju. Cilvēka dzīvības vērtība = rublis : kilogramu. Nevajag neko uztvert nopietni. Cilvēki mirst un dzimst. Te par ģeopolitikas analīzi kāds ierunājās - nepietiks pat ar 10,20, bet jāskatās sākot no 60tajiem gadiem. Tad viens var saprast kas pasaulē notiek un kur teātris sākas un kad.. vēl nav beidzies. Bet nekas, spriedze tiek celta un drāma tiek kultivēta aizvien vairāk, tas tikai norāda uz to ka drīz būs dramatisks kritums vai arī straujš scēnas noslēgums ar augsni nākamajai scēnai. Smieklīgi ir iet vēlēt dubultparlamentārā sistēmā, kurp viena pārsedz otru. Un pagājuši tikai 70.gadu.. Eh.

3 2 atbildēt
Turcija izskatās ka maina savu virzību, vai kā saka apmeta kažoku uz otru pusi. Viela pārdomām: Erdogans pirms neilga laika maina domas par notriekto Krievijas lidmašīnu, atvainojoties Putinam un pat piesolot kompensāciju. Tieši pirms "puča" pazūd uz desmit dienām Putins. Puča naktī es kā reiz negulēju un lasīju un skatījos ziņas, un aptuveni pustundu pēc "puča" sākuma, vienīgais komentārs no kādām oficiālām personām, vēl pirms pats Erdogans uzstājās, bija no Krievijas ārlietu ministra Lavrova puses (pie kam Maskavā pulkstens bija jau pāri 1:00 naktī!). Nākamajā rītā uzreiz tiek paziņoti vārdi kuri tiek arestēti, tie tiesneši kuri atstādināti (pag vai tad tiesneši ar gāja ar ieročiem). Nedaudz vēlāk Erdogans slēdz NATO bāzi un pieprasa ASV izdot islāma sludinātāju Gilenu.
0 0 atbildēt

Nu piedodiet, ka neesmu viens no tiem ,kam visa pasaule saistās tikai ap dzelteno presi un citām muļķībām.. Neraksti vairāk komentārus, šķībā latviešu valodā pie maniem rakstiem, k?

0 0 atbildēt

Erdogans ir arestējis apmēram 6000 cilvēku... nezinu smird pēc viltus karoga..un austoša autoritārisma vai pat totelitārisma... Turcijā vēljoprojām var piespriest nāves sodu par nodevību... well done Erdogan, visi dūži ir viņa rokās. (slow clap)

0 0 atbildēt

Raks pilnígs fufelis, lúdzu faktus un pierádíjumus!  Vai esi viens no tiem, kas tic visam, ko viena tante teica?  11.septembris ASV, tur arí amerikáni visu uztaisíja, vai ne?

0 4 atbildēt