local-stats-pixel fb-conv-api

Paralēlajā pasaulē banāni ēd cilvēkus!6

Sveiki, spocēni!

Māksla ir māksla, ēdiens ir ēdiens. Noteikti visi vismaz reizi ir dzirdējuši tādu izteicienu, kā „Spēlēties ar ēdienu – tas ir slikti!”, bet māksliniekiem izteicieni neinteresē, māksliniekiem maizītei naudiņa taču arī jāpelna. Iepriekšējos rakstos (http://spoki.tvnet.lv/tribine/Pastasti-ko-Tu-ed-un-es-pastastisu-no/740606 un http://spoki.tvnet.lv/tribine/Slaveno-gleznu-edama-reprodukcija/740318 ) es jau apskatīju, kā mākslinieki izmanto ēdamas lietas, lai radītu brīnišķīgus, pasaulē slavenus un iemīļotus mākslas darbiņus. Šajā rakstā turpināšu apskatīt to, kā mākslinieki (šajā gadījumā – konkrēts mākslinieks) rada mākslu no konkrēta augļa – BANĀNA.

Tātad, mākslinieks no Roterdamas (Holande) Stefans Bruše (Stephan Brusche) izveido oriģinālas un reizēm komiskas kompozīcijas, holsta vietā izmantojot banāna mizu.

Mākslinieks no Holandes ir pazīstams ar saviem mākslas darbiem, izveidotiem izmantojot banānus un banānu mizas. Pirmajā brīdī var likties, ka miziņa ir pārāk organiska vide mākslas izpausmēm, bet.. bet mākslinieka brīnumainie darbi ir parādījuši pretējo! Banānos var saskatīt ne tikai komiskas un vienkāršas lietas (tādas, kā dzīvnieki, animāciju filmiņu tēli un citi), bet arī kaut ko grūtāku un nopietnāku, piemēram, Mikelandželo un Gustava Klimta darbu motīvus. Pats mākslinieks savu „mākslas virzienu” ir nosaucis par „augļu lellēm” jeb „fruitdoodles”.

P.S. Te tā pie sevis sāku prātot, cik daudz varētu nopelnīt viņam blakus esošais veikaliņš, kurā Stefans ikdienā iegādājas kaudzi banānu. :D

192 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000
2 0 atbildēt

Virsraksts nav diez ko vilinošs. Pats raksts man patika.emotion

1 0 atbildēt

-Interesanti bija, paldies! + emotion

0 0 atbildēt

Asaka prikolīga.

0 0 atbildēt
3... Tas ir man uz krūzes
0 0 atbildēt