local-stats-pixel fb-conv-api

Obligātais militārais dienests - jaunieši raud!260

1354 20

Kādu laiku atpakaļ mūsu kaimiņvalsts Lietuva pieņēma svarīgu lēmumu – atjaunot obligāto militāro dienestu, tam pakļaujot 37 000 jauniešus vecumā no 18 līdz pat 26 gadiem. Par to vai tas bija pareizs lēmums vai nē, plaši tiek diskutēts sabiedrībā.

Lietuvas fotogrāfe Neringa Rekašūte un aktrise Beāta Tiškeviča-Hasanova apvienoja savas idejas un spēkus, lai izveidotu jaunu projektu, kas atspoguļotu jauniešu viedokli par to, ka iesaukto sarakstā ir viņu vārds.

1354 20 260 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 260

0/2000
Pirmajā un otrajā pasaules karā latviešu puišu ģimenes skuma, jo karš aizrāva nāvē pat padsmitgadīgus puišus. Tagad padsmitgadīgi puiši skumst, jo vārdi arī sāpina..... Memļaku paaudze aug. Es neiebilstu, ja mans vīrs būtu dienējis. Armija norūda vīrieti.
5 0 atbildēt

Visi tik gudri ka nav kur dirst pasutit!

Kadreiz bija ta - ja karoja,tad lideris armijai pa prieksu un ari gaja kara,ka piemeram Napaleons..

Tagad tads prezidents un viss parejais cirks ko sauc par valdiibu bus pirmie kas aizmuk uz arzemem un atstas savu tautiesus(karavirus) karot! Visi tikai tajos lielajos kreslos gudri dirst mak,bet isteniiba vienigais ko mak ir sedet,gudri dirst un piradzinus rit!

5 0 atbildēt

Tajās bildēs visi pēc kaut kādiem saldajiem puikām izskatās, protams ka tādi nekur negribētu iet.

5 1 atbildēt

Gan jau drīz arī LV ieviesīs OMD  - gaidu ar nepacietību!

   

4 0 atbildēt

Skat, meitenes ar bārdām!

4 0 atbildēt

Tak ja nevar noskriet 3km laikā, nemaz neņem, pats senāk biju pieteikties, domāju, tā kā esmu afigenais kuilis, tur tikšu bez problēmām!

Nu, atspiedos 55x, elementāri, presītes, neatceros, 65 laikam bija (nu, t.i. max cik vajadzēja, lai izcili) Savukārt noskrēju to sūdu 1 min lēnāk par minimālo laiku! emotion 

Teica, ka jasagatavojas un jāiet pārskriet, bet es aizgāju studēt tomēr emotion

4 0 atbildēt
Ko vini tur visi tadi nopinkskejusies? Dienests ir jaatjauno,staiga dala memlaki,kuri it ka saucas viriesi
4 0 atbildēt

ak Dievs, tie skaitas džeki?

7 3 atbildēt
"Atjaunot obligāto militāro dienestu, tam pakļaujot 37 000 jauniešus vecumā no 18 līdz pat 26 gadiem. " Bet kāpēc diviem cāļiem ir 17 gadi?
6 2 atbildēt

Mums tagad ir problēma ar jauniešiem, tā jau tie, kas grib iet profesionālā dienestā ļoti liels % atkrīt, ja būtu obligātais, tad vispār būtu drūma aina uz papīra, ka mums jaunatne ir degradēta.

5 1 atbildēt
Tas pats bija rakstits delfos. Tas ir pilniga hr*ns. Ja calim ir 17 gadu un vins jau iet armija ja armija ir no 18-26 g. Lietuviesu repoetieriem reali lkm nav ko dari
4 1 atbildēt

Leišu pediņu fotosesija emotion 

5 2 atbildēt

Es neatbalstu obligato dienestu. Uzskatu to par otras personas brivibas ierobezojumu. Neesmu bijis armija, bet tas neliedz man nodarboties ar sportu un but loti laba forma.  Esmu redzejis ka cilveki treninu laika vemj, smiekligi, bet ta daziem gadas.

4 1 atbildēt
Kara gadijumā daļa pat ieroci nejēgtu pielādēt, ātrāk tas jau būtu nošērots facebooka
4 1 atbildēt
Nu nez, man šis liekās pat ļoti ok. Mans puisis dien LV armijā un nevienu sliktu vārdu nav teicis. PSRS laiku iesaukumu cilvēki jau ir atvaļināti un tagad viss ir savādāk. Pati esmu zemessardzes vada komandiere, tā kā militārās lietas man nav svešas. Un to var pilnībā mierīgi apvienot ar pilna laika studijām
4 1 atbildēt
Nav ko raudāt, ja pietiks smadzeņu izdzīvot un nelaidīs luni tad viss būs kārtībā, labāk aiziet kā varonim nevis zem promilēm aizmigt ar degošu cigareti dzīvoklī, tā jau pietiekami daudz mazu joberu pīpājošu 11+ apkārt. Kas zin mūsdienās varbūt 7+.
3 0 atbildēt

Siereļi. Pēc bildēm jau var redzēt visi kautkādi hipsteri nolasījušies.

6 3 atbildēt

Puņķutapu parāde....pretīgi

5 2 atbildēt

saprotu katas raksts ir kārtējā tendenciozā propoganda. viens no visu laiku izcilakajiem valsts viriem - Napaleons reiz ir teicis apmēram šadus vārdus - Tauta kas nebaros savu armiju -baros svešu armiju.  un ja reiz armija valstij ir vajadziga, kapec kautkadi individi izceļ savu komfortu augstak par svešu ? uzskatu ka arī Latvijā jauniešiem jāiziet militārā apmācība, vismaz pāri mēnešus.  a tie nobimbājušies "vīrieši" rakstā ir vienkārši pretīgi, un tā arī izskatās ka matilde pilda kautkādu pasūtījumu ar saviem rakstiem, jo šābrīža politiskā situācija ir tāda ka valstim jabūt militāri stiprām, valstī jābūt stipriem , zinošiem večiem.  kapēc kautkādiem kanadas vai francijas zēniem jānāk mūs aistāvēt, kamēr visādas matildes izplata šadus rakstiņus lai mulsinatus jaunus prātus . kas tev maksā, ak draza matilde?

3 0 atbildēt

Es personīgi nēesmu ne pret, ne par obligāto dienastu, bet ja vajadzēs, nekur neslēpšos un iešu dienēt

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »