local-stats-pixel fb-conv-api

Nesaprotu tevi,izsakies saprotamāk!9

Izteikties gudri varam mēs visi, bet pat vislielākajam runātājam dažkārt... pietrūkst vārdu. Nejau tāpēc, ka latviešu valodā to ir maz, bet tikai tāpēc,ka nevari atrast,kā to pareizi noformulēt. Šodien iepazīstināšu jūs ar dažiem vārdiem, ko vajadzētu aizņemties latviešu valodai. Ceru,ka jums patiks, ja būs atsaucība, sekos arī otrā daļa! :)

292 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Angļu valodā ir tāds vārds dangleberries (karājošās ogas). Tie ir sūdu gabaliņi, kas paliek ieķērušies dibena matos pēc tualetes apmeklējuma un tur sakalst.

10 0 atbildēt

Hmm, interesants raksts, cerams, ka domāts tikai kā joks ar bezjebkādu nopietnienības piesitienu.

Pirmkārt, visi šie vārdi nemazdrusciņ neiederas latviešu valodā.

Otrkārt, tie ir izteikti atmiņā nepaliekoši vārdi, ja kāds tos pateiktu, ilgāku laiku prasītu saprast/atrast vārdu nozīmi, nekā paklausīties garāku skaidrojumu tam vārdam, kas valodā nav pieejams.

Treškārt, zinot esošo latviešu valodas stāvokli, drīzāk to vajadzētu attīrīt no svešvārdiem, ne tos pievienot.

2 0 atbildēt
12 avatars12

Es esmu pēdējā. 5. komatu kļūdas, ieteiktu izlabot emotion

1 0 atbildēt

Skotiem laikam bieži mēdz gadīties tartle, ja jau tā apzīmēšanai ieviesies pat speciāls vārds. Nez, tas saistīts ar gēļu valodas fonētiskajām īpatnībām vai nacionālā dzēriena ikdienas patēriņa kvantitāti? emotion

1 0 atbildēt

Pisnakui - arī sulīgs vārds.

0 0 atbildēt
Tas žīdu vārds labi iederētos auto servisos emotion
0 0 atbildēt
Vācu valodā ir daudz interesantu vārdu. Procesu, kad kāds pec sporta/darbadienas nemazgājas, bet lieto tikai dezodorantu, sauc par "russische Dusche" jeb krievu dušu emotion
0 0 atbildēt