local-stats-pixel fb-conv-api

Nepālā, spēcīga zemestrīce atņem vairāk nekā 1400 dzīvības6

Šo Sestdien 25.04.2015., Nepālas pilsētā no ikdienas dzīves iztricināja ļoti spēcīga zemestrīce, kura sagrāva ļoti daudz ēku, it īpaši tieši tās vecās mājas, pieminekļus un tempļus. Dzīvību zaudēja vairāk nekā 1400 iedzīvotāju un simtiem palika iesprostoti zem gruvešiem.

Slimnīca, pilsētā Katmandu bija pārpildīta, daudzi cietuši tika ārstēti pat pie slimnīcas ārpusē. Šīs zemestrīces stiprums tika novērtēts ar diezgan augstu reitingu, tās spēks sasniedza līdz 7.8, kura pat satricināja Tibetu un Indijas ziemeļus, kā arī izraisīja lavīnu Himalajos. Ar šīs zemestrīces spēks pat nogalināja 10 cilvēkus, kuri atradās uz Everesta.

Nepālas policija ziņoja, ka bojā gājušo skaits bija 1457, bet viņi piebilda, ka šis skaits turpinās augt, uz doto brīdi nav zināms īstais upuru skaits. Veselos 29 rajonos tika sasauktas ārkārtes sēdes.

Pats traģiskākais brīdis Nepālas pilsētiņā bija, tad kad no deviņstāvu Drarhara torņa tika izvilkti 180 līķi, tā vismaz ziņoja Xinhua aģentūra Ķīnā, un vismaz 200 cilvēku vēl bija iesprūduši zem šī torņa drupām.

Visas pilsētas slimnīcas tika ātri vien pārpildītas, vēl joprojām, tieši tagad, ļoti daudz iedzīvotāju atrodas zem drupām. Glābšanas darbi risināsies visu nakti, glābējiem palīgos kā jau parasti ir brīvprātīgi, kuri cenšas palīdzēt cik vien viņu spēkos. Lai dievs dot šiem nabaga cilvēkiem, kuri palikuši iesprostoti izglābties, un lai paši nemaz nemēģina atdot cerības.

Labots!

Skaits jau ir sasniedzis līdz 1900 bojā gājušos.

Zemestrīces izraisītā lavīna uz Everesta atņēma 17 dzīvības.

117 1 6 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 6

0/2000

Nepāla ir valsts, ja to vēl nezini emotion un nevis pilsēta

4 0 atbildēt
Rakstijis ir cirvis?
2 2 atbildēt

👍

0 0 atbildēt