local-stats-pixel fb-conv-api

Nedaudz par marihuānu un psihozēm15

73 0

Sveiki dārgie spocēni!

Sakarā ar to, ka kādu laiku atpakaļ no Liepājas tika atpūsta ziņa par marihuānas izraisītu psihožu uzliesmoju, šodien izlēmu padalīties ar pāris videoklipiem saistībā ar šīm lietām.

Pirmajā videoklipā runā vīrietis, kura dēlam 21.gada vecumā tika konstatēta šizofrēnija, kuru izraisīja marihuānas lietošana. Vīrietis pauž pārliecību, ka marihuāna bija dēla šizofrēnijas cēlonis, jo tās lietošana notika laikā, kad viņa dzīvē izveidojas sarežģīti apstākļi. Šo apstākļu ietekmē, marihuānas lietošana “pagrieza ģenētisku slēdzi”, kas izraisīja psihozi. Videoklipa noslēgumā tēvs izvirza “Marihuānas X” ideju. Proti, viņš uzskata, ka mūsdienās marihuāna vairs nav tāda kā to attēlo dažās filmās un tāda kā viņš pīpēja savā jaunībā.

Otrajā videoklipā ir publicēts fragments no sociologa, pētnieka un rakstnieka Grema Henkoka sarunas ar šobrīd populārāko apradies namatēvu Džo Roganu, kurš ir zināms arī kā aktīvs marihuānas legalizācijas aizstāvis un lietošanas entuziasts. Henkoks, sākot no 37 gadu vecuma, 24 gadu garumā aktīvi lietoja marihuānu un pārtrauca šo nodarbi, jo uzskatīja, ka tā sāk viņam kaitēt. Sākotnēji viņš to izmantoja, lai atpūstos pēc garas darba dienas, bet pēc tam rakstnieks sāka strādāt apreibinājies, kas noveda pie tā, ka viņš reibuma stāvoklī pavadīja katru dienu.

Viņš pauž ideju, ka intensīvi audzējot marihuānu rodas situācija, kurā komerciāli izdevīgi ir palielināt psihoaktīvas vielas THC koncentrāciju (nelegālā viela), kas rada pati par sevi aktivizē psihotiskās tendences un dod spēcīgāku un lētāku “high” efektu. Proti, marihuānā veidojas nestabils ķīmisko vielu balanss.

Ņemot vērā, ka Henkokam bija pārāk lieli marihuānas krājumi un viņš visu laiku bija apreibinājies, viņam veidojās paranoja, jo pastāvēja bailes no tiesībsargājošo iestāžu vajāšanām. Kā arī, paranoja sāka iespaidot ģimenes dzīvi, jo viņam radās absolūti nepamatotas aizdomas par savu brīnišķīgo sievu un attiecās pret viņu tā itkā aizdomas būtu apstiprinājušās. Henkoks uzskata, ka šis personības aspekts viņā tik spilgti atklājās pārmērīgas marihuānas lietošanas dēļ.

Trešajā video britu šovmenis, autors, aktīvists un Ketijas Perijas bijušais vīrs Rasels Brands salīdzina cukura un marihuānas tiesiskā regulējuma pilnveidošanas diskusijas Lielbritānijā. Viņš nonāk pie secinājuma, ka valdības un korporācijas sabiedrībā veicina konfliktējošas informācijas apriti un manipulē ar cilvēku viedokļiem. Abos gadījumos cieš normāli cilvēki, jo rezultātā abas lietas tiek lietotas nepareizi un cieš no tā.

73 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

 emotion 

4 0 atbildēt

Vai tiešām kāds ir spējīgs ilgstoši skatīties uz to britu dīvaini? 😃 

3 0 atbildēt

Kaut kad aizlaikos pamēģināju.

Pilnīgs sūds!

Alkahols ir jēdzīgāks apreibināšanās līdzeklis.

8 6 atbildēt

 emotion wtf

1 1 atbildēt

Vienīgā problēma ir ka mūsdienās gandža tiek mērcēta un apsmidzināta ar visādām huiņām lai močnāk štirītu.Tīru mantu LV ir pagrūti dabūt.Gribu huiņu-pērc pie čigāna acetonku.

0 0 atbildēt

Tas kas to šīzu noķēra droši vien ka ne jau tīru mantu patērēja. Ja neaudzē pats, kur ir garantīja, ka nav pamērcēts kaut kādā draņķī...?

0 0 atbildēt

Latvijā sākuši diezgan aktīvi tirgot cbd produktus.

tie kas nezin kur meklēt iesaku šos: hempcamp.lv

0 0 atbildēt