local-stats-pixel fb-conv-api

Neatlaidīgs brits pavadīja 60 dienas uz ielas, lai saprastu bezpajumtniekus7

212 0

Eds Stafords ir bijušais Britu armijas kapteinis, piedzīvojumu meklētājs un pētnieks. Jaunā TV projekta ietvaros «60 dienas uz ielām», viņam nācās pamest savu dēlu, sievu un silto māju, lai divus mēnešus dzīvotu kā bezpajumtnieks. Viņam nācās dzīvot bez ēdiena, naudas un pajumtes ziemas vidū. Šī projekta mērķis bija saprast to, kā cilvēki nonāk uz ielām un kā viņi izdzīvo.

Šis projekts šķiet ļoti interesants, un man lika aizdomāties par visiem tiem bezpajumtniekiem, kurus ikdienā redzu. Lasi un varbūt arī tev radīsies šādas pārdomas!

Projekta laikā Eds sastapa vairākus «bezpajumtniekus», kuri pa dienu lūdza naudu, bet vakaros devās uz savām mājām, lai nomazgātos siltās dušās. Šis atklājums viņu nepatīkami pārsteidza. 

Edam izdevās iepazīties ar pāris viltus bezpajumtniekiem, kuri katru dienu no rīta līdz vakaram lūdz naudu uz ielas, lai vakarā «sapelnīto» nestu uz mājām, kur viņus gaida ģimenes. Kāds vīrietis pat atklāja, ka neredz jēgu strādāt darbā, kur viņam piedāvā stundas likmi 8 mārciņas, ja uz ielas 20 minūšu laikā var nopelnīt 20 mārciņas pasakot vien to, ka nepieciešams samaksāt par pajumti, lai pārlaistu nakti. 

Viens secinājums, kas radies Edam pēc šī projekta, ir tāds, ka bezpajumtniekiem nemaz to naudu tik ļoti nevajag, viņiem vairāk ir nepieciešams psiholoģisks atbalsts, lai varētu adaptēties sabiedrībā. Kā arī vīrietis atklāja, ka pēc piedzīvotā 60 dienās, viņš ir sapratis, ka vairs nedos nepalīdzēs bezpajumtniekiem uz ielām - ne īstajiem, ne tiem, kuri tikai izliekas, jo viss nepieciešamais izdzīvošanai viņiem tiek dots.

60 dienu laikā Edam «paveicās» redzēt ielu dzīvi no dažādiem skatu punktiem. Vienā vakarā viņam nācās noskatīties uz to, kā divi ubagotāji cīnas par labāku vietu uz ielas, citā - agresiju, kas rodas no narkotiku atkarības, vēl citā - viņam piedraudēja policija, ka arestēs par naudas lūgšanu, 

Kā tev šķiet, vai mums ir jāpalīdz tiem, kuri sēž uz ielas un lūdz naudu, ēdienu vai kādu citu palīdzību? 

 

Ja vēlies noskatīties šo projektu, tad droši - video zemāk!

212 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000
Šis zellis ir velna pulveris! Esmu daudz skatījies viņa piedzīvojumus un var teikt ka viņam ir iekša un baigais ķēriens! Bezpajumtniekus jau sen uztveru kā krāpniekus jo ir piedzīvotas vilšanās! Labāk iemetu eiriku veikalā pie kases bērnu atbalstam!!!
10 0 atbildēt

Ir būtiska atšķirība starp izdzīvotāju (uz ielas) un bomzi. Izdzīvotājs ir skaidrā, tādēļ viņam visa ir diezgan. Savukārt bomzis gandrīz vienmēr ir alkoholiķis, dzeršanas dēļ viņš ir uz ielas, un ubago lai atkal dzertu.

9 0 atbildēt

Zinu vienu bezpajumtnieku no Wolverhamptonas. Vins nav ne dzerajs, ne smeketajs. Vienmer laipns, pasveicina. Cepuri nost vina prieksa. Vienkarsi dzive ta vinam iegrozijusies un vins ari gados jau. Protams, 85% bezpajumtnieku ko redzu Birminghama ir dzeraji vai narkomani. Es nedodu naudu bezpajumtniekiem, es perku partiku suniem un ziedoju to dzivnieku patversmem. Civeks izdzivos, bet suns noklust patversme del cilveku nezeligas ricibas un suns pats nevar sev nopelnit iztiku.

6 0 atbildēt
Interesants tips
5 0 atbildēt

ne velti "bezpajumtniekiem" ir diezgan bezrūpīga dzīve, jo oficiāli saņem bezdarbnieka sociālos pabalstus, pa dienu sadiedelē labu piķi, kamēr strādājošie raujas pat pa diviem darbiem, lai nopelnītu dzīvošanai, ēšanai, būtu ko samaksāt bērniem par izglītību, utt. 

vienu dienu vajadzētu visiem strādājošiem pieteikt streiku uz kādiem pāris mēnešiem, un tad die jo.ba.nie diedelnieku aplauztos, jo valstij nebūtu nauda, ko maksāt pabalstos. Vot tad būtu cirks, un būtu interesanti paklausīties, kā socpabalstniekiem sokas dzīvē, tobiš, nestrādā un negrib strādāt, pabalstus nemaksā, komunālie atslēdz pakalpojumus, utt. Un tad vēl tos samāriešus aplauzt, lai vispār nebūtu ne ēdamais, ne dzeramais, lai tie iet uz veco ļaužu pansionātu un tur cilvēkus pabaro,

5 0 atbildēt

Ceļš uz ielu.

1. alkohols, no draugiem, slēpšanās no problēmām alkoholā. Aizvien vairāk alkohola, vienaldzība, sapratne ka arī tā var dzīvot un aidā.

2. alkohola lietošana jau esot pie vecākiem, kad vecāki nomirst, visu pārdod vēl kādu laiku padzer un iela.

3. alkohols, sabeigtas attiecības, šķiršanās un dzīve uz ielas.

Viens gan kopīgs, bezpajumptnieki ir tur kur ir salīdzinoši augsts dzīves līmenis, piemēram, Rīgā. Citās pilsētās ir vienkārši dzērāji vai nabagi, bet ne bezpajumptnieki,

Narkomāni pārsvarā nonāk cietumā, jo viņiem vajag ātri lielu naudu un regulāri, ko iegūst laupot.

5 0 atbildēt