local-stats-pixel fb-conv-api

Medicīna Latvijā23

331 2

Jebkurš, neatakrīgi no vecuma kādreiz dzīvē nonāk situācijā, kad viņam ir nepieciešama neatliekamā palīdzība, ja ne Tev, tad taviem vecākiem un vecvecākiem..

Rakstā atspoguļošu notiekošo mūsu medicīnā, pirmsslimnīcas etapā un slimnīcas neatliekamās uzņemšanas nodaļās, ar personīgajiem novērojumiem, un lietām ko es neizprotu vēl šobaltdien.

331 2 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Mana pieredze
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Mašīnas visticamāk jau varētu pirkt, nevis īrēt, bet tad nevienam īsti tas nebūs ''izdevīgi'', kā arī būs problēmas ar tikšanu no tām vaļā. Tāpat, ja jau nesanāks ''ietaupīt'' šajā veidā, atradīs citu.  Laikam man ir paveicies un vienmēr viss ir bijis diezgan laicīgi un nav nācies arī ciest dzērāju dēļ. Iespējams, ka tas tik ievērojami ir tikai Rīgā. 

P.s. Tiešām liels respekts šo profesiju pārstāvjiem, jo manuprāt viena no trakākajām profesijām kādas vien eksistē. 

11 0 atbildēt

Par mašīnām - šobrīd ir "apburtais loks", t.i. valstij nav naudas (un arī vēlēšanās), lai uzreiz nopirktu un uzturētu nepieciešamo mašīnu skaitu, kā arī firmas neraujas par saviem līdzekļiem pilnībā aprīkot mašīnas tikai konkursa vajadzībām - atliek nomāt, jebkurā konkursā vienīgie, kuri iztur nosacījumus ir RSTA, jo viņiem konkursi papildus līdzekļus neprasa. Skaties no kuras puses gribu - šobrīd nav īpašu alternatīvu visu nīstajai autobāzei.

Par dzērājiem - arī slikti ģērbts piedzēries cilvēks, kurš kaut kur mētājas var būt algots nodokļus maksājoš darbinieks..

100% piekrītu par cilvēku stulbumu - vēl pirms pāris dienām braucām pie "mirstoša" zīdaiņa, aizbraucot ieraugam mēnesi vecu, pilnīgi veselu bērnu, kurš ik pēc 5 stundām mostas un paraud 5-10 minūtes...

2 0 atbildēt

Pilnigi piekritu, bet shi sheema tada pati ir ari policija un VUGD!

Tada taa valsts mums ir, vai nu sedi te un cieties vai emigre...

Tikai ar katru gadu ta pacietiba zuud aizvien vairak...

2 0 atbildēt

Prieks, ka jums ir viedokļi.

Ir jau naudas, kā pārējai Latvijai mašīnām sanāk?

PRotams, ka katrs ir cilvēks, arī tie dzērāji un narkomāni ir pelnījuši aprūpi, tikai vai viņiem ir nepieciešama neatliekamā palīdzība? Es tiktiešam no sirds saku, ka 1 no 100 tiktiešām ir pats vēlējies lai viņam izsauc, jo viņam ir slikti.

Tas ka pakratot narkomānu viņš uzreiz ķeras tev pie  rīkles, pārtraucot viņa kaifu, arī ir ikdiena. Viņš aiziet prom, jo viņš nevēlas mūsu palīdzību un viņam NMP nav vajadzīga...

1 0 atbildēt

Daudzos gadījumos dispečers var novērst nepamatotu izsaukumu. Diemžēl Latvijā ir populāra grēkāžu sistēma - ja kas notiek, vainu noveļ uz zemākstāvošu darbinieku. Līdz ar to dispečeri ir spiesti izsūtīt ekipāžas, nenoskaidrojot, vai to tiešām vajag. Vienkāršāk un nav jāuzņemās atbildība par kādu alkānu, kurš noliek karoti, jo pēc desmitā izsaukuma mēneša laikā uz to pašu adresi ekipāžu neizsūta. Turklāt tie kretīni, kuriem liekas, ka braucot garām zemūdenē viņš/a var nekļūdīgi noteikt, vai urīna peļķē guļošais bomzis mirst nost; dūmi no skursteņa nāk no milzīga ugunsgrēka; divi draugi, kas viens otru iedunkā patiesībā slepkavo viens otru. Pilsonīgā apziņa ir, bet smadzeņu nav...

Nu un par to, kā valsts iestādēs tiek nopludināta nauda trešajām personām, var nemaz nerunāt. Un viss ir likumīgi. It kā...

1 0 atbildēt

+++ šim visam, vēl ir arī tie regulārie klienti, piemēram, čigāns HOPSiķis, kurš nevēlas maksāt par slimnīcas pakalpojumiem, labāk izvēlas katru otro dienu saukt NMPD, lai viņam iedod tu Magniju vai Dexametazonu - pat pašam zāles nav jāpērk, jo no nodokļu maksātāji jau par to parūpēsies! Arī novados ir cilvēki, kuri lieliski izmanto NMPD kā personīgos ārstus, kas piebrauc pa velti, un nav jāstāv rindās, kā pie ģimenes ārstiem.

Labākais ir arī piemēram ar šiem spaisa pīpētājiem, ja viņi ir nokrituši, sasituši galvu - viņiem kaut vai katru reizi taisīs kompjūtertomogrāfiju, kaut 5 reizes nedēļā - un tas viņiem ir bez maksas, tikmēr normāli cilvēki pusgadu stāv rindā uz CT, un par maksu!! Nu kas tas par sviestu valsts sistēmā!!! 

1 0 atbildēt
Pilniibaa tev piekriitu, straadaaju patstaaviigi uz aatrajiem, un es miilu so darbu, miilu paliidzeet un glaabt cilveekus, bet ir viens liels BET... Seit maksaa patiesaam maz, saliidzinosi, ka straadaa kaa suns, pie 200h meenesii, tu apdraudi savu dziiviibu un citu labad izliec sevi visu, bet tas netiek noveertees, tevi par to veel nozaakaas un panjems naturaali "prieksaa"!emotion muuusu valstii mediciina nav sakaartota, ne NMPD ne arii uznjemsanas nodaljas valstii, kas daraas Gailjezeraa un Stradinjos, tas ir izsmiekls...
1 0 atbildēt

Hipokrāta zvērests neparedz, ka mediķim pacients par velti jāārstē emotion To gan nebūsi izlasījis, vai ne?

1 0 atbildēt

Latvijas cilvēki ir izlaidušies.  Viņi domā, ka NMP ir jārisina pilnīgi visas problēmas, veselības, sociālās, sadzīves... Bija pat tāds absurds, ka bija izsaukums, ar motīvu gan, ka urīnceļu problēma, bet realitātē vecim vienkārši "nestāv". Un vēl bija, ka vīrs zvana, ka sieva trako... aizbraucam -  sieva šo izmetusi no mājas un nelaiž iekšā, jo neesot varējis "uzkāpt" Tā kā miskastesmaisi - tas vēl ir verycool emotion

1 0 atbildēt

Vislabākais neretais moments ir tas, ka aizbrauc pie viena babuļa spiedienu ārstēt, kaimiņu babulis no blakus mājas redzot ātros pēkšņi arī izdomā izsaukt! emotion

1 0 atbildēt

3. Nu ar izsaucejiem ir taa- braucu no rita piecos ar masinu pa ielu- viegli minusi, uz cela gul pinigi plika sieviete.(gadijums iz dzives) Protama lieta, ka paalii. Zvanu atrajiem, izstastu situaciju, piedzerusies, plika, bet tas tomer ir cilveks. Dispecere nopusas un saka- nu brauksim, ko citu darit. A ko darit cilveecinam, kurs brauc garaam uz darbu? Ja vina pat nezin, ka ir plika un nav pamodinaama?

0 0 atbildēt
Mamedovs nevis Mameds...
0 0 atbildēt

es strādāju reanimācijā kardioloģiskiem pacientiem. par pilnu slodzi (170 stundām) saņēmu 280 eur... 

0 0 atbildēt

Tramadol mazliet esi kļūdijies. No Mameda īrē tikai vēsturisko Štriha līgumu mantojumu, dienestā vecākais auto ir 1,5 gadi... Kad valstij prasija naudu dienesta izveides sākumā - nē nav priekš auto. Beidzās ar to, ka Mūrniece pagarināja līgumu ar Mamedu. Toreiz ar visiem dienesta rezerves auto, Rīgas kapacitāti noslēgt nevarēja. Ja neskaita RRC visur ir jauni labi aprīkoti auto. Par atļurbnēm piekrītu, sviests ka alkānus apkalpo 113 nevis municipāļi. Ka ilgi jāved pacients arī sviests, bet tāda nu ir VM politika un hospitalizācijas plāns.

0 0 atbildēt

Izsaukums nebūs nepamatots, ja zināsi pirmās palīdzības algoritmu, kas sākas ar UZRUNU.

Pajautā, vai palīdzība ir vajadzīga, un tad sauc.

0 0 atbildēt

manurpāt man nav nekas jādemonstrē, bet pirms raksti nākamo komentāru, izlasi hipokrāta zvērestu, lai Tu vismaz būtu lietas kursā par ko šeit tik ļoti argumentē, labi?

0 0 atbildēt

 

Manuprāt tev vajadzētu sākt ar zvērsta izlasīšanu, lai saprastu par ko es runāju.

Intelekts acīmredzot nav tava stiprā puse.

0 0 atbildēt

Tu tiktiešām apelē pie Hipokrāta zvēresta? emotionemotionemotion

Mēs to dodam kā mediķi svinīgi, jo to nav iespējams pildīt mūsdienu pasaulē!

Runa iet par pirmās palīdzības algoritmu, ko visiem māca skolās, darba vietās utt.

1) kas vienmēr pirms izsauc NMP ir UZRUNA. Varbūt viņš vienkārši guļ, un nevēlas tikt traucēts.

2) un mums jāriskē ar savu dzīvību par tiem 450 euro mēnesī? emotion

0 0 atbildēt