local-stats-pixel fb-conv-api

Made in China - Šokējošā patiesība!189

2767 20

Jūs domājat, ka gandrīz viss ir ražots Ķīnā, jo tur ir lēts darbaspēks? Jūs maldāties... Ir arī citi, daudziem nezināmi iemesli, kuri iespējams ir pat daudz svarīgāki!!!

Vai jūs nekad nav mulsinājusi situācija, ka visi uzņēmumi masveidā ir pārcēluši savas ražotnes uz Ķīnu? No Eiropas, Krievijas, Austrālijas, Vācijas, ASV un daudzām citām valstīm – visi augsto tehnoloģiju uzņēmumi kā sarunājuši stāv rindā pie ķīniešiem, lai tie ražotu viņiem preces...

2767 20 189 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 189

0/2000

Intresanti....

šito ir derīgi zināt!

2 0 atbildēt

Tabi vien ir, ka šīs retās izejvielas var iegūt tikai Ķīnā, jo ja būtu ASV, tad varētu sanākt, ka preces maksātu vēl astranomiskāk, jo vajadzētu maksāt par darba spēku, kurš nav tik lēts kā Ķīnā.

2 0 atbildēt

You are made in China

2 0 atbildēt

Ļoti interesanti bija palasīt. Par augstajām tehnoloģijām varētu visam piekrist, bet Ķīna ražo ļoti dadz  visvienkāršāko preču kā apģērbus, rotaļlietas un visādus niekus un pārpludina pasaules tirgus. Tur nekādi dārgi un reti materiāli nav vajadzīgi. Kā to izskaidrot? Visas dušas kabīnes un santehnika pie mums ir no Ķīnas.

2 0 atbildēt

izglitoji mazliet ! Paldies +

2 0 atbildēt

Sākumā padomāju, ka raksts būs par Ķīnas bērniem, vergiem

2 0 atbildēt

Krievijas problēma ir ta, ka no valsts austrumdaļas ir milzīgas problēmas visus labumus dabūt prom. 

2 0 atbildēt

laikam neesi lasījis par to, ka Ķīna samērā intensīvi uzpērk dažādu tehnoloģiju patentus. Pirms gadiem 20, Ķīna bija valsts, kura mums asociējās ar adida krosenē, un pumpa trenniņbiksēm, bet tagad Ķīna ir valsts, ar kuru rēķinās visa pasaule!

2 0 atbildēt

Daļēji, protams, taisnība ir. Bet tikai daļēji.

Bet tur tiek ražots kaudzēm citu preču, kuros nekad nav bijuši un nekad nebūs retie metāli u.c. izejmateriāli, piemēram, plastmasas rotaļlietās, drēbēs. 

Galvenais iemesls tomēr ir nodokļu politika un darba spēks. Ķīnieši ir gatavi darīt visu un darīt to par ļoti zemu cenu

2 0 atbildēt

Citējot Busuļa kungu: "Viņi to visu taisa pagrabos" :D

 

(  http://www.youtube.com/watch?v=QJA9qMhZIys  )

2 0 atbildēt
JR avatarsJR

Nū savā ziņā var piekrist,bet es šaubos  par tiem procentiem,vienkārši es nesen skatījos Rosa Kempa raidījumu pa Discovery un tur stāstija par kādu no Āfrikas valsti (nu jau neatceros). Un stāsts bija par to,ka cilvēki tiek paverdzināti un spiesti bez jebkādas tehnikas rakt ārā izrakteni no kura tiek ražoti viedtālruņu ekrāni utt. Un es atceros,ka tas procents ko viņi eksportēja nebija mazs.

2 0 atbildēt

vot šādas pasaciņas man var nestāstīt. pasaules resursiem robežu nav!! ja kādam spēkam vajadzēs kādus resursus, paņems bez jautāšanas jebkurā gadījumā. Tie, kas uzskata, ka Urlija ir verana ar savām naftām un gāzēm smagi maldās. Urlija par ubagu cenām iztirgo savas bagātības, lai būtu ko mutē bāzt. Uz to pašu nepieciešamības gadījumā var piespiest i Ķīnu, i jebkuru citu zemi. Politiskās robežas pastāv tikai uz kartes, pasaulē reāli valda citi spēki un sistēmas, kuriem politiskās iekārtas ir pie kājas. Ir simtiem metožu kā jebkuru procesu pavērst sev labvēlīgā virzienā. Un ja vēl ir nauda, tad tas vispār ir tākā divi pirksti apč*****. Pasauli stingri vada pēc noteikta scenārija un noteiktā virzienā, nemaz nebrīnītos, ka vairums kari un varēnie totalitārie režīmi bijuši tikai teātri.... Pierādījumi? - Elementāri - kāpēc lai tā nebūtu, kāpēc lai tas nebūtu iespējams?

Bet + pa rakstu un diskusijas veicināšanu.

5 3 atbildēt

un letais darba speks arii daudz izsaka 

2 0 atbildēt

Komponentes no kā ražo tehnoloģijas viņi eksportē pat ļoti labi! Un nezinu protams par visiem, bet ir kas ļoti veiksmīgi turpina ražot savas IT tehnoloģijas tepat eiropā. 

2 0 atbildēt

Jā tikai, kad pārtulko rakstus, izlasi pats vispirms tos - Jo "MĒS" Latvieši var teikt neko izņemot kartupeļus un pienu neražojam, tā kā "MŪS" drāž visi kam ir nafta, elektrība, gāze, bet ķīna tajā sastāvā neitilpst(ķīnai protams kad ir šie dabas resursi, bet eksportācija pārāk dārga) - "MUMS" ar ķīnu nav nekādas saistības. Hujam čuju, ka raksts nācis no amerikas.

2 1 atbildēt

Piekrist var, ka Ķīnā tiek ražots lērums produkcijas, bet tam ir viens iemesls. Lēts darba spēks, kurš par kapeikām strādā. Bija kādu laiku atpakaļ raidījumā vienā no Krievijas kanāliem par Aple rūpnīcu kur kīniešu strādnieki rukā un dzīvo. Mobilo saliek par kapeikām, bet pārdod par nenormālu cenu. Ja tādu pašu saliktu Eiropā tad mobilā vērtība 10kāršotos.  Te jau pēc teiciena ir raksts. "Dievs radīja Zemi, bet visu pārējo Ķīnā" .

1 0 atbildēt

Labi jau tas nebeigsies, aizokeana onkulim tagad jau sak tas viss ne isti patikt, tik aizokeana onka jau nav tuvredzigs, bet slips....

1 0 atbildēt

Ir vēl viens treknāks iemesls - PEĻŅA!

Neviens neliedz ražotājiem ignorēt Ķīnu ar tās prasībām, un importēt materiālus no citurienes. Taču tad produkti būtu daudzkārt dārgāki, tos saražotu daudz mazākos apjomos, bet pircēji domātu 100x pirms nopirkt, nevis kā tagad - nopērk iPad un tad domā, vai vajadzēja.

Ķīnai būtu 2 iespējas - iesālīt savus resursus, vai sākt eksportu. Lieki teikt, ka ar laiku paliktu tikai eksportēšanas variants.

Bet tad pasaules varenajiem mantraušiem būtu tūkstošiem reižu mazāk naudas, lai gan viņi tāpat nejustu starpību. Tāpēc peļņas vārdā viss ir atdots Ķīnai.

No otras puses - Ķīnā ražo preces, bez kurām jebkurš cilvēks patiesībā var iztikt, tā, ka globālas ekonomikas sabrukuma,  katastrofas, vai galu galā Ķīnas fiziskās ekspansijas mēģinājuma rezultātā, Ķīna tiktu nospiesta uz ceļiem vienā rāvienā, jo vairs nebūtu, kas pērk visu to drazu.

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Pasaulē, jau daudzās vietās atrodas ļoti reti derīgie izraksteņi! Bet kāpēc vajag rušināties pa savu zemi, ja mēs varam pasūtīt preces ķīniešiem, kuri uztaisīs, atvedīs un noplēsīs mazāk naudas, pagatavot pašiem jau ir dārgi! 

Te jau slēpjas problēma... Līderi un tie kuri ir pie "šprices" jau nedomā par vidējo un zemāko slāni! Viņi iekasē miljonus un uzšpļauj uz visiem pārējiem! Bēdīgi, bet tā tas ir emotion

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »