local-stats-pixel fb-conv-api

Ļaunā māte - sadiste un spīdzinātāja.81

2214 6

Sadiste,kas manipulēja bērnus,lai tie spīdzinātu nabaga pusaudzi un beigās nomocija līdz nāvei. Vai viņu pienācīgi sodija ? Atbilde ir nē ! Par to šajā rakstā................

Ļaunā māte Ģertrūde Baniževski (‎Gertrude Baniszewski).

1965.gada 26.oktobrī Indianapolises policija saņēma zvanu par mirušu meteni. Zvanīts tika no "Shell" uzpildes stacijas priekšampaksas telefona, netālu no nabadzīgākās pilsētas daļas.

Zvanītājs bija kāds pusaugu zēns, kam vēl nebija iestājies balss lūzums.

Viņš izklausījas ļoti nervozs un ziņoja policijai, ka "3850 East New York " ielā trodas mirusi sieviete.

Policisti šajā māja atrada izkāmējušu, nomocītu un sakropļotu 16 gadus vecās Silvijas Marijas Laikens līķi.

Viss Silvijas ķermenis bija klāts ar maziem nobrāzumiem un pušumiem, kas izrādījās apdegumi no cigaretēm un sērkociņiem. Uz Silvijas ķermeņa šādu apdegumu bija vairāk par 100. Vairākās vietas uz Silvija ķermeņa bija norautu lieli ādas virsējās kārtas gabali.

Uz Silvijas krūšukurvja bija iededzināts liels cipars "3" un uz vēdera iededzināts uzraksts

"Es esmu prostitūta un lepojos ar to!"

Šis bija viens no šausmīgakajiem noziegumiem visā Indianapolises vēsturē. Jaunākie Silvijas mocītāji bija tikai 11 un 12 gadus veci, kuriem 37 gadus vecā Ļaunā Ģertrūde lika darīt daudzas briesmīgas un nežēlīgas lietas.Sastāstot melus par Silviju un manipulējot ar tiem, lai tie iesaistītos Silvijas mocīšanā.

Ir briesmīgi, ja ar savām slimajām izdarībām nomoca cilvēku līdz nāvei, taču vēl briesmīgāk ir tad, ja savās slimajās izdarības iesaista bērnus. Šajā skumjajā notikumā, pats sliktākais un briesmigajā bija tas, ka ļaunā Ģertrūde netika pienācīgi sodīta, viņai netika piespriests nāves sods, nedz arī mūža ieslodzījums.(Nāves sods tika atcelts, bet tā vietā piespriests mūža ieslodzījums, taču 1985.gadā Ģertrūde pēc 20 cietumā pavadītiem gadiem lūdzu apžēlošanu, ko diemžēl saņēma). Ģertūdei cietumā pavadīja tikai 20 gadus un 1985.gadā Ļaunā Ģertūde lūdza apžēlošanu un par labu uzvedību tika atbrīvota no cietuma, izraisot milzīgu sabiedrības sašutumu un protestus.Tika parakstītas vairākas petīcijas un daudzi sašutušie cilvēki devās protestēt pie Silvijas kapa. Tiesa Ģertrūdes dzīve nebija viegla. Arī cilvēku neiedomajamā vienaldzība noveda pie Silvijas nāves.

Nedaudz par Ļaunās Ģertūdes dzīvi.

Ģertrūdes Baniževski dzīve pirms satikšanās ar Laikens ģimeni bija sarežģīta un skumja, taču nekādā veidā krimināla.

Ģertrūde piedzima 1929.gadā, kā trešais bērns nabadzīgā, sešbērnu ģimenē. Viņai tēvs bija tuvāks nekā māte, tāpēc ļoti traumējoša bija tēva nāve, kad Ģertrūdei bija 11 gauds veca, viņas tēvs nomira no sirdstriekas.

Ģertrūde bieži strīdējās ar savu māti. 16 gadu vecumā Ģertrūde pameta skolu, lai aprecētu 18 gadus veco Džonu Baniževski. Pēc tam Ģertrūde visu laiku bija stāvoklī. Lai gan Džons bija policists viņš atļāvās regulāri iekaustīt Ģertrūdi, kad tā viņu nokaitināja.

Pēc 10 gadu kopdzīves Ģertrūde un Džons izšķīrās.

Ģertrūde atkal aprecējas, taču laulības ilga tikai 3 mēnešus, jo jaunais vīrs nevēlējās audzināt un uzņemties atbildību par berniem, kas nav viņa paša.

Džons ar Ģertrūdi aprecējās otru reizi un nodzīvoja laulība 7 gadus, kopā radot vēl divus bērnus, kad atkal izšķirās 1963.gadā. Nu jau Ģertrūdei bija 6 bērni.

Pēc tam par 37 gadus veco Ģertrūdi interesi izrādija kāds 23 gadus jauns vīrietis vārdā Denis Lī.

Lai gan toreiz tas bija nepieņemami, viņi kādu laiku nodzīvoja kopā, taču arī Denis pret Ģertrūdi neizturējās labi un medza viņu iekaustīt, vienreiz viņš nodzēsa cigareti uz Ģertrūdes kakla.

Denis Ģertrūdi padarīja Grūtu divas reizes, pirmajā reizē Ģertrūdei bija spontānais aborts, bet otrajā reizē Ģertrūde dzemdēja Denisu Junioru, kad Denis pameta Ģertrūdi.

Ģertrūde pat vēl nesasniegusi 40 gadu vecumu, jau 13 reizes bija bijusi stāvoklī, dzemdējusi 7 reizes un piedzīvojusi 6 spontānos abortus.

Būdama liela smēķētaja viņa cieta no astmas, bronhīta un nervu lekmēm.

Ģertrūde pārtika no bērnu pabalstiem un naudas, ko maksāja viņas abi bijušie vīri. Papildus dažus dolārus viņa nopelnīja gludinot drēbes un pieskatot bērnus.

Tā kā Ģertrūdes jaunākais bērns bija dzimis ārpuslaulības, viņa negribēja, lai cilvēki to uzzina un domātu, ka viņa ir netikla, tāpēc viņa sevi devēja par Vraigta Kundzi (Mrs Wright).

Šausminošā notikuma sākums.

Tajā laikā Ģertrūdes apkārtnē bija pārvākusies Betija Laikens kopā ar abām savām meitām Silviju un Dženiju kuras bija ievākušās vienā no šīs apkārtnes nolaistajām mājām.

Laikens ģimene ļoti bieži mainīja dzīves vietu, jo tēvs meklēja labāku darbu, lai spētu kaut cik finansiāli nodrošināt ģimeni.

Silvija un Džennija kopā ar draudzeni Dārlenu MakGvairu pastaigājās šajā rajonā un satika Paulu Baniževskī. Paula bija 17 gadus veca meitene ar liekā svara problēmām, lai gan to tobrīd nevarēja redzēt - Paula bija stāvokli un gaidīja bērnu no kāda precēta vīrieša ar ko Paulai bija bijušas seksuālas attiecības.

Vairāki pusaudži devās uz Baniževskī māju, kur tie dalījās ar atspirdzinošajiem dzērieniem un smiekliem.

Paula ielūdza arī Silviju un viņas māsu, invalīdi Dženniju pavadīt nakti Baniževski mājā, meitenēm atļauja mātei nebija jalūdz, jo tobrīd viņa atradās cietumā par zagšanu no veikala.

Nākamājā dienā Lesters Laikens, uzzinot par sievas apcietinājumu, kopā ar savu vecāko dēlu Deniju devās, lai paņemtu Silviju un Dženniju pie sevis. Kad Lesteram neizdevās atrasts savas meitas mājās, viņš apjautājās kaimiņiem vai tie nav kaut kur tās manijuši. Darlēna MakGvaira pateica, ka viņa meitas atrodas Baniževski mājā.

Kad Lesters bija aizgājis līdz Vraigtu mājai (Ģertrūde Baniževskī tā sevi dēvēja apkārtējiem, jo negribēja, lai tie uzzinātu, ka viņai nav vīra un divi bērni ir dzimuši ārpuslaulības), vēlā vakarā, būdams ļoti saguris, viņš stāstija par to, ka viņš un sieva dosies, ceļot kopā ar karnevālu visas vasaras garumā, lai nopelnītu naudu.

Vraigta Kundze laipni piedāvāja Lesteram pavadīt nakti uz sava dīvana, viņas putekļainajā dzīvojamajā istabā un nesakoptajā mājā.

Nākamajā dienā vai nu Lesters, vai arī pati Ģertrūde piedāvāja pieskatīt Silviju un Dženniju. *nav īsti skaidrs*

Tika norunāts, ka viņi Vraigta Kundei (Ģertrūdei Baniževskī) maksās 20$ dolārus nedēļā.

Gadu pēc Silvijas nāves, Lesteram tika jautāts vai viņš rupīgi pārbaudījis Baniževskī māju, kurā atstāja divus no saviem pieciem bērniem ? Viņš atbildēja, ka neēsot īpaši pievērsis uzmanību.

Ja, Lesters būtu rūpīgāk apskatījies, tad redzētu, ka Baniževskī mājā, nav nedz kartīgas plīts,nedz gultas pietiekamā dauzumā un redzētu to, ka virtuves atvilknē atrodas tikai 3 karotes.(Kuru skaits Silvijas mocīšanas laikā samazinājās līdz vienai).

Lesters atstāja savas meitas pie sievietes, ko pazina tikai dažas dienas. Viņš nezināja, ka Ģertrūdei ir ļoti daudz bērni, to ka viņa nav precējusies un dzīvo viena bez vīra.

Pirms došanas prom Lesters deva Vraigta Kundze padomu, kuru viņš vēlāk nožēlos visu savu atlikušo mūžu.

"Pieskati šīs meitenes ar stingru roku, jo viņu māte tām atļauj darīt visu, ko tās vēlas"

Nedaudz par upuri.

Silvijai patika apmeklēt Baznīcu, skolā viņa nemācījās slikti, viņai bija vidējas atzīmes, viņai patika dejot un braukāt ar skrituļslidām.Silvija smaidīja ar aizvertu muti, tāpēc, ka bērnībā spēlējoties viņa bija izsitusi savus augšējos priekšzobus.

Silvija savā ģimenē jutās, kā savādniece, tāpēc, ka viņas vecākiem pirms viņas dzimšanas un pēc bija dvīņi (Ne identiskie un katrs cita dzimuma).Abiem dvīņu pāriem un invalīdei Džennijai vecāki pievērsa lielāku uzmanību.

Laikens ģimene vienmēr bija nabadzīga un Lestera laulības ar Betiju bija problēmu pilnas.Viņi nesen bija izšķīrušies.

Silvijas 16 gados viņas ģimene dzīves vietu bija mainījusi 14 reizes, jo ģimene ļoti bieži pārvācās. Parasti Silvija tika atstāta pie savas vecmmāmiņas.

Silvijas mīļākā rok-grupa tobrīd bija "The Beatles". Silvija pati nedauz nopelnīja, gludinot drēbes un pieskatot bērnus (Gluži tāpat, kā Ģertrūde).

Pirmā nedeļā Baniževskī mājā pagāja bez jebkādiem starpgadījumiem, meitenes iepazina citus bērnus un apmeklēja skolu.

Vardarbības sākums.

Taču otrajā nedēļa, samaksa par meiteņu pieskatīšanu kavējās, kas ļoti nokaitināja Ģertrūdi, viņa skaļi kliedza un lamājās.

"Es rūpejos par jums abām m****m un par to pretī nesaņemu neko!".

Ģertrūde lika Silvijai un Dženijai nogulties gultā, kur viņa norāva meitenēm drēbes un nopēra abu meiteņu kailos dibenus - samaksa par meiteņu pieskatīšanu atnāca nakamājā dienā.

« 1  2  3  4  5 »
2214 6 81 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 81

0/2000

Manuprāt, pēc šī stāsta ir veidota filma "The girl next door''. Tikai filmā meitene mira no tā, ka pamāte dedzināja viņas vagīnu.

Tik garu rakstu sen neesmu šeit redzējusi un tik interesantu. emotion

87 0 atbildēt

Tādas kuces vajag dedzināt uz sārta!

64 4 atbildēt
Autors malacis - diezgan garš un grūti pārlasāms, taču izlasīju visu, liels pluss par ieguldīto darbu! +++
38 0 atbildēt

Kāda velna pēc viņu vispār izlaida no ieslodzījuma, pie tam saņemot apžēlošanu!?! Te ne runas nevar būt par apžēlošanu, ne mazākās! Es nesaprotu - vai tiešām viņas tā saucamā labā uzvedība cietumā attaisnoja visas tās sadistiskās un slimās rīcības, ko viņa paveica?? 

31 0 atbildēt

Nāves sods ir, no vienas puses žēlīgs sods. Manuprāt, mūža ieslodījums kādā patiešām stingrā cietumā ir trakāks un, ņemot vērā ka cilvēkus par zādzībām vai "normālām" slepkavībām(cik nu normāla slepkavība var būt) soda tā.... Labāk visiem sabiedrības pamesliem kā pedofīliem utt. izveidot atsevišķus, īpaši stingrus cietumus un iesēdināt tur uz mūžu. Var jau arī pielietot kādu no spokiem.lv tik bieži aprunātajiem spīdzināšanas veidiem, bet tos darot mēs paši būsim tik pat zemiski. Patiesībā grūti saprast, vai navessods ir labs vai slikts? No vienas puses mūsu nodokļi netiek tērēti šādu mēslu uzturēšanai, bet no otras, nāvessodi lielākoties ir ātri un nemocoši, kas nav atbilstoš sods... emotion

29 1 atbildēt

Nesaprotu vienu, kur bija tēvs, kur bija māte, kur māsas, kas "neticēja". 3 mēnēšus neredzēt savu bērnu, un pat ne 1x apskatīties, kā viņām klājās, vrb nav dzīves. Un vecākās māsas? Un ta pati Dženija? Viņai iesita, uj nu tagad sitišu savu māsu, galvenais lai man nekas nenotiek. Un tie bērni, kurus "piespieda" to nodarīt silvijai to. Bļin nevaru šito klausīties - piespieda. Nevajaga, berni pasi to gribēja un darīja ar lielu prieku, ipasi vnk iedrosinati. Iedrošinati nevis, piespiesti. Un silvijai vajadzeja begt, nu ka vina to vareja paciest, sausmas, mulka berns. bet nu ja stasts ir tads kāds ir. Skumji, loti!

27 2 atbildēt

Par šo atgadijumu dzirdu pirmo reizi. Ļoti skumji. Taču diemžēl šāda veida notikumi notikās, notiek un notiks, jo pasaulē ir ļoti , ļoti daudz idiotu ( liela daļa sabiedrības), un arī  lielākā vai mazākā mērā ļoti daudz garīgi un psihiski sllimu cilvēku.  

21 0 atbildēt

Esmu šokā! Un visi to pofigistiskie cilvēki, kas nepalīdzēja meitenei. Cerams, ka to Ģertrūdi ellē tagad kārtīgi drāž.

19 2 atbildēt

Neaprakstāmi šausmīga, nežēlīga sieviete un absurdi nežēlīgi bēni. Tā jau likās, ka filmai ''The Girl Next Door'' ir kaut kāda saistība ar šo notikumu. Raksts, protams, ļoti patika. Kaut spokos būtu vairāk šādu saturīgu un interesantu rakstu!

16 0 atbildēt

Tas ir bijis pirms manas dzimšanas, bet tik un ta tik nomacoši, ka gruti lasīt. 

 

Es pats labrāt to trako veceni, vai Paulu kārtīgi samasētu zili melnu un turētu pagrabā bez jabkādiem pārmetumiem.

16 3 atbildēt

Tik sen nebiju lasījusi tik garu un interesantu rakstu. Lieku treknu + un tā tik turpini! emotion emotion emotion

12 0 atbildēt
Vispār trūkst vārdu, kā vispār kkas tāds var ienākt prātā? Un kā to Ģertrūdi var izlaist no cietuma zinot, ko viņa ir izdarījusi?? Nemaz nerunājot par to, ka viņiem visiem vajadzētu ciest vēl vairāk, bet nē - tā vietā tos enģelīšus izlaiž no cietuma! Vienkārši ģeniāli! Un tad vēl visi tie cilvēki, kas par to varēja paziņot policijai, bet izvēlējās nelikties ne zinis. Vsp drusku atgādina Mizeriju.
11 0 atbildēt

Cik slimam jābūt cilvēkam lai ko tādu darītu

11 0 atbildēt

Noskatījos ''an american crime'' ļoti laba filma, iesaku arī citiem noskatīties. Prātā ****a sieviete un vēl tie bērni kuri mocīja viņu, jo uzskatīja ka tā vienkārši var un tas ir pareizi- traki.

10 0 atbildēt
Šoks!!! Tas ir ļoti šokējoši, ko cilvēki ir spējīgi paveikt un ja vēl viņus pēc šādām izdarībām atbrīvo... Trūkst vārdu, vienkārši trūkst vārdu.... Šāda izrīkošanās un vēl saņem apžēlošanu, tas nu galīgi nav normāli tas ir, es pat nevaru atrast īstos vārdus kā to aprakstīt.... Ļoti skumji ka ir arī šādi cilvēki...
9 0 atbildēt

Sen nebiju lasijis tik interesantu "palagu"

8 0 atbildēt
Wow. Godam nopelnīts pluss. Lasot rakstu pašai asaras acīs bija. Es to Ģertrūdi un visus pārējos labprāt.....
8 0 atbildēt
Man trūkst vārdi…
5 0 atbildēt

Es esmu pilnīgā šokā ,tie cilvēki ir slimi mēsli. Nespēju tam noticēt . Vai tiešām tur nebija neviena ,kurš būtu spējīgs iebilst pret šādām šausmām? Zinu ,ka vara tiesāt nav mūsu rokās, bet uzskatu ,ka šādiem cilvēkiem nevajadzētu eksistēt.  Es neatceros ,kad pēdējo reizi biju tik sašutis un šokēts...

5 0 atbildēt

Reāli žēl Silvijas emotion Kamols tagad kaklā sēž. Nesaprotu ,kā var ko tādu darīt.emotion

5 0 atbildēt
« 1  2  3 »