local-stats-pixel fb-conv-api

Latvieši, esiet gatavi! (6. daļa Bug Out Bag ,jeb soma izdzīvošanai.).111

« 1  2  3  4 »
488 5 111 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 111

0/2000

"jo būsim godīgi tu nevarēsi nostaigāt kādas 10 stundas bez apstājas pie tam bez iepriekšejas sagatavošanās, godīgi sakot man liekas neviens nevarētu"

Zemessargi ik pa laikam taisa 100km pārgājienus uz 24h (Rīga - Ērgļi) emotion

15 0 atbildēt

Vajag iet Zemessardzē, kā arī piedalīties šad tad kaut kādos nopietnākos pārgājienos. Tur tevi izmācīs, kā instruktori un citi Zemessargi, tā arī reāla darbība (mācīsies no kļūdām). Tad arī tā gatavība būs dažādām ekstrēmām situācijām, kā arī labi un lietderīgi pavadīsi laiku.  emotion emotion

13 0 atbildēt
Es savā somā knapi 4 grāmatas varu iebāzt ;d
6 0 atbildēt

Video par to skārdeni interesants ... 

5 0 atbildēt

No The walking dead iemācijies? 

3 0 atbildēt

man ĻOTI patīk raksta nopietnā tēma, tāpēc piedodu pavājo gramatiku. Manā pieredzē  radušies arī savi priekšstati par izdzīvošanu, daži no tiem stipri atšķirīgi no šeit paustajiem.

Pupiņas un cits ar ūdeni bagāts ēdiens labāk lai paliek mašīnas bagāžniekā vai bunkurā. Mugursomā  centīsimies likt tikai sausus koncentrātus. Latvijas apstākļos parasti vajadzētu varēt atrast dzerama ūdens avotu dažu stundu laikā, tātad līdzi vajag ūdeni kādām 4 stundām, t.i. blašķi/pudeli. Un diezvai būs jādzer no netīra dīķa.

Labi deg un iekuram noder daudzas organiskas cilmes lietas. Vazelīna vietā var lietot arī līmi, gumiju, sauļošanās krēmu, daudzus medikamentus, egļu sveķus, makaronus, desu ādas. Mūsu piedrazotajā vidē plastmasas atkritumi nav deficīts.

Par liekiem uzskatu gandrīz visus higiēnas priekšmetus, ja vien nav nepieciešamības pēc 4 dienām mežā no tā iznākot radīt iespaidu, ka tiko esi ieradies no biznesa klases lidmašīnas. Tad gan vajag arī dezodorantu. Medikamentu krājumā vērts ņemt tikai tādas lietas, ko proti lietot. Konservu atvērējs būs vajadzīgs tikai tad, kad būs pazaudēti visi naži, mačetes, cirvji un tuteņi. Telts vasarā ir komforta priekšmets, lietus laikā to var aizvietot ar 1,5x2m plēves vai brezenta gabalu ar striķiem, bet pret odiem palīdz guļammaisa atveres apklāšana ar tīkliņu. Vienkāršā variantā - galvai uz*****ts marles maiss vai tīkliņkrekls.

Latvijā ir iespējami kalniem tuvi apstākļi, kad jāpārvietojas, šķērsojot gravas.

13. att. zem krūzes redzama laba lieta - atvāžama sausā spirta plītiņa. Ļoti ērti lietojama uguns, labi slēpta - bez dūmiem, esmu lietojis pat vilcienā.

Dūci, kartes, kompasu un vēl dažas lietas (suni arī) labāk turēt pie rokas vai kabatās, nevis mugursomā.

BŪSIM GATAVI

3 1 atbildēt

8. Aptiekār, es gatavojos apokalipsei, iedod man vazelīnu, lūdzu.

1 0 atbildēt

Arī suns ir ļoti noderīgs izdzīvošanai. Tas noder gan kā ierocis (ja munīcija beigusies), gan kā palīgs medībās. P.S. labs raksts! emotion

2 1 atbildēt

Ja man būtu tik daudz naudas, tad, protams, nopirkt aš ložmetēju un mega lielu somu ar vēl ****olēm, bisi, ēdamo un visu augstak minēto, bet, diemžēl, maks man naudiņu dod tikai mēnesim ko paēst un tad pūš dūdas...

1 0 atbildēt

interesanti

1 0 atbildēt

kad iešu uz veikalu obligāti ņemšu līdzi!:d

1 0 atbildēt

Ja var ticēt britu SAS izplatītajai informācijai tad vislabākais izdzīvošanas ekipējums atrodas galvā, proti, zināšanas par to kur, ko un kā atrast un iegūt. Tad atliek izvēlēties vieglakos un nnepieciešamakos instrumentus savu mērķu sasniegšanai.

Personīgi es domāju, ka ar mugursomu apkrāvies bēglis ātri piesaistīs citu izdzīvotāju uzmanību un var kļūt par elementāras laupīšanas upuri.

Ļoti patika http://spoki.tvnet.lv/profils/ledutins ievietotais raksts "Kā rīkoties, ja sācies karš...", manuprāt šie ir vieni no labākajiem ieteikumiem.

Kā rīkoties, ja sācies karš...

1 0 atbildēt

Pāris dienas atpakaļ nācās saskarties ar nielielu SHTF sakarā ar zobu sāpēm - Kamēr sagaidīju atvaļinājumnaudu, lai tiktu pie zobārsta, dzīve bija interesanta ar sāpošu zobu. Tiku pie zobārsta - iztīrīja kanālus, pat pēc tam 2 dienas vēl sāpēja un pretsāpju līdzekļi nebija diezko efektīvi.

Suprermario14 kungs padomā, kāds SHTF tas būtu, ja civilizācijas labums - zobārsts nebūtu pieejams? Nesenais notikums ar zobu lika daudz ko pārdomāt... Zobu sāpes būtu tik stipras, ka pats sev būtu gatavs to zobu izraut bez jebkādas minstināšanās, bet nav ar ko? Parastā plakanknaible tam lāgā neder. Pēc īsām pārdomām par šo situāciju 2 vecas dažāda tipa speciālās zobu knaibles no instrumentu kastes pārcēlās uz augstākas prioritātes glabātuvi kopā ar krustnagliņām un Stomagēlu(sastāvā lidokaīns)... emotion

Padalies ar savām domām par šādu situāciju! Atzīstos, ka zobus biju novērtējis pārāk zemu! emotion

0 0 atbildēt

Laba izdzīvošanas soma ir "rinoready"

0 0 atbildēt

Vienkāršāk ir lejupielādēt/ izprintēt bez maksas no interneta. Krīzes situācijā ja elektro pārvade sabruks tu nespēsi uzlādēt telefonu. Ja vienīgi tu nenopirksi to radio ar rokas ģenerātoru.

0 0 atbildēt

Tagad varu doties nedēļas izdzīvošanas testā ar šo izdzīvošanas somu emotion

 

0 0 atbildēt

Ideaalas kaķenes youtubee- TheSlingshotChanell emotion

0 0 atbildēt

Neapvainojies, bet par šo; "Nopērc no sākumu kādu lietotu makarova ****oli pēc tam iemaini pret glock ,pēc tam nopērc bisi ,vai aizslēga tipa šauteni." 

 ierēcu, aiziet latvieši, pērkam latgalītē stroķus, un sākam šaudīties! 

Murgs tas viss ir, 1 dienas pārgājienam tu ņemsi līdzi nedēļas paiku? Un būsim reāli lielākā daļa no mums nemaz neuzņemsies gārāku ceļu, kā 50 km.

 

Labi apavi, ziemā - silts apģērbs, un viss,  varāj neko nevajag, lai dotos ceļā, (ja nu vienīgi kādu polšu kabatā, siltumam)

0 0 atbildēt

Ceri uz labāko ,gatavojies sliktākajam. emotion

0 0 atbildēt

 Kad es sāku iet sporta zālē un uzpumpējos ,man viss pamainijās cilveki ar mani vairs neākstijās un kopumā kļuvu pašpārliecinātāks tā kā jā uzskatu, kā tu teici ar sportu būtu jānodarbojas visiem.

0 0 atbildēt