local-stats-pixel fb-conv-api

Kurzemē vīrietis iezāģē sev sejā!3

Pagājušajā diennaktī Latvijā konstatētas nopietnas darba traumas, piemēram, Kurzemē kāds vīrietis ar motorzāģi traumējis sev seju, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sanita Malēja.

Kurzemē 28 gadus vecam vīrietim, zāģējot kokam zarus, motorzāģis nezināmu iemeslu dēļ atlecis un darbarīks trāpījis viņam sejā. Rezultātā vīrietim konstatēta zāģēta brūce vaigā un zoda rajonā.

Kurzemē 26 gadus vecam vīrietim malkas zāģēšanas laikā roka atsitusies pret ripzāģi un rezultātā viņam konstatēta zāģēta brūce plaukstā un vairāku pirkstu cīpslu bojājumi.

Vidzemē 20 gadus vecam vīrietim roka iekļuva malkas skaldīšanas iekārtā un tā rezultātā viņam amputēts pirksts.

Savukārt Zemgalē 23 gadus vecs vīrietis atmuguriski izkritis pa ceturtā stāva logu. Cietušais slimnīcā nogādāts ar mugurkaula skriemeļu lūzumu, iekšējo orgānu bojājumiem, rokas lūzumu un galvas traumu.

Rīgā 45 gadus vecam gājējam uzkritis mājas fasādes fragments un viņš slimnīcā nogādāts ar galvas traumu, bet Zemgalē septiņus gadus vecs puisēns kāju traumējis ar zāles pļāvēju un tā rezultātā viņam amputēti divi pirksti.

Savukārt Olainē mežā iereibušu vīrieti divas reizes plaukstā sakodusi čūska.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1159 izsaukumus, no kuriem 224 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Taka, esat uzmanigi, un nepielaujat neko tadu, ko sie jaunekli, sastradaja.! Uzmanība var glābt Jums dzīvību... Vai vismaz seju vai arī kādu kāju :D

emotion

12 3 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://tvnet.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Mans kaimins ari pirms paris gadiem zageja malku un zagis atleca, tagad staiga ar retu pari acij.
0 0 atbildēt