local-stats-pixel fb-conv-api

Kur ņemt mūziku video vai audio montāžai?1

5 0

Mūzika ne tikai veido video atmosfēru un noskaņu, bet arī atstāj kopējo iespaidu pēc video noskatīšanās. Tieši tāpēc mūzikas izvēlei jāpieiet nopietni un steigties ar to nevajadzētu.

Šodien parunāsim par mūziku – kur atrast tādu, kuru pārpublicējot nenāktos saskarties ar bloķētiem video un cīņu ar tās autoriem?

EPIDEMIC SOUND

Servisu Epidemic Sound daudzi Youtuberi izmanto jau sen, jo ir liela izvēle – daudz dažādu mūzikas žanru, mūzika sarindota pēc garastāvokļa un pat pēc lokācijas.

Šis ir maksas serviss ar iespēju mēnesi to izmantot testa variantā bezmaksas. Pēc tam maksa ir 51.94 EUR eiro mēnesī un atcelt pakalpojumu, ja tas neapmierina jūsu vajadzības ir iespējams jebkurā laikā. Tā mūzika, kura tiks izmantota bezmaksas mēneša laikā arī pēc pakalpojuma atcelšanas netiks monetizēta no Epidemic Sound puses. Jūs to droši varēsiet atstāt publicētajos video vai audio materiālos.

Papildus visiem labumiem, ko piedāvā Epidemic Sound, ir iespēja lejupielādēt arhīvu, kur dziesma jau ir sadalīta pa audio celiņiem. Atsevišķi vokāls, bungas un citi instrumenti. Tas ir ļoti ērti, jo tā varat izveidot savu, atšķirīgu no orģināla, dziesmu. Vai arī kaut kādā atsevišķā vietā atslēgt ģitāru vai vokālu un pēc tam to atkal pievienot.

AUDIO LIBRARY

Yotube kanālā Audio Library, kuram ir 2,88 miljons sekotāju, ir arī ļoti daudz bezmaksas kompozīciju. Sadaļā “videoklipi” atradīsiet tūkstošiem dziesmu, kuru autori neprasa autoratlīdzības. Sadaļā “Atskaņošanas saraksti” atradīsiet sarindotas kompozīcijas pa žanriem un noskaņām.

Jāatzīmē tomēr viena problēma visā šajā dziesmu paradīzē. Ir gadījumi, kad dziesmu autors iegūst popularitāti un kāda no mūzikas ierakstu kompānijām atpērk no viņa autortiesības. Tad video, kuru jau sen kā esat lejupielādējis Youtube vai citā portālā un monetizējis (esat atļāvis izvietot reklāmas gūstot no tā ienākumus), var tikt pārtraukta reklāmas ieņēmumu gūšana par labu ierakstu kompānijai, kura ir ieguvusi autortiesības. Tā nenotiek bieži, bet, izmantojot bezmaksas mūziku, ar to ir jārēķinās.

ENDER GUNEY MUSIC

Ender Guney Music ir turku izcelsmes mūziķa Youtube kanāls, kura dziesmas ir atļauts izmatot komerciālos nolūkos. Ender Guney mūzikas stils ir episks, drīzāk kinematogrāfiks. Ja nepeiciešama mūzika video reklāmai, vai arī kādai emocionālai video iecerei, tad Ender Guney ir tieši tas, kas vajadzīgs.

NOCOPYRIGHTSOUNDS

Vēl viens Youtube kanāls NoCopyrightSounds ir ar ļoti lielu sekotāju skaitu – 25,6 miljoni. Pieejamā mūzika pārsvarā ir house, tehno, drum&bass stilā. Šeit viss, kā parasti, lujupielādējam uz izmantojam mums vajadzīgo dziesmu. Kā lejupielādēt mūziku no Youtube? Google palīdzēs.

Svarīgi! Lejupielādējot un izmantojot bezmaksas mūziku, lasiet aprakstus. Kaut arī autori neprasa samaksu par savām kompozīcijām, bieži obligāts noteikums publikācijas gadījumā ir atsauce uz autoru vai vietni, no kuras lejupielādēta ir mūzika.

5 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv