local-stats-pixel fb-conv-api

Kaut kas par neko0

12 0

Parasti, es nelieku savus rakstus kaut kur, bet šoreiz es iedomājos, ka ir vērts padalīties ar lielākām ļaužu masām, par to, kā es mainījos un ko es esmu ievērojis. Es šo nedaru ne cepumu, ne popularitātes dēļ. Es vēlos, lai cilvēki mazliet apdomājas to ko dara. Un tāpēc es izdomaju ielikt šeit vienu savu rakstu. Ja kādam ir interese, Jūs varat apmaklēt manu lapu pardomusturis.eu un iepazīties ar citiem maniem rakstiem.

Šoreiz rakstu gribu iesākt ar mazu anekdoti, bet ar dzīļu jēgu. Tas lieliski apliecinās, ka mēs gribam visu, bet neko pretī nevēlamies dot. Kaut gan pietiek apskatīties apkārt un tas būs skaidri un gaiši redzams. Tādēļ man prātā, pēdējā laikā, šī tēma ļoti aktīvi rosās. Jautājums, vai vispār var kaut ko iegūt neko nesniedzot pretī? Izlasi anekdoti un atbilde tev būs skaidra. Izdomāju

Viens vecs vīrs nokļūst debesīs un ierauga Dievu. Viņš pieiet pie Dieva un saka:
-Mīļais Dievs, es visu mūžu bez ierunām ticēju tev. Es negrēkoju. Es godāju 10 baušļus, kurus mums devi. Es biju labs. Bet man tev ir viens jautājums. Kāpēc tu man nepalīdzēji laimēt loterijā?
Uz ko Dievs atbild ar pret pret jautājumu:
-Mans dēls, bet vai tu loterijas biļeti, kaut vienreiz mūžā nopirki?

Man personīgi ļoti patīk šī anekdote, jo tas lieliski pierāda, ka nevar dabūt kaut ko, pretī nesniedzot neko. Pavisam elementāri. Nav iespējams laimēt loterijā nenopērkot loterijas biļeti. Naudu tā pat vien arī nevar dabūt no zila gaisa. Esmu dzirdējis daudzu motivācijas guru sakām, ka sēdi un vizualizē lietas kuras gribi un tev viņas būs. Nu godīgi sakot jāsaka, ka tā arī ir. Bet, jā, ir arī bet un tas bet ir, ka kaut kas ir arī jādara. Piemērs par loterijas biļeti, jau daudz ko paskaidro. Es personīgi neesmu dzirdējis gadījumus dzīvē, kur kāds cilvēks ir laimējis loterijā nenopērkot biļeti, vai arī mazliet mūsdienīgāk, nav piespiedis LIKE pogu un nošērojis , vai arī ierakstījis vienu vai divus draugus komentāros, un laimējis, piemēram, ceļojumu divām personām. Tas viss ir tikai piemērs, vēlreiz vēlos to atkārtot. Tas protams neattiecas tikai uz laimestiem loterijās. Tas attiecas uz dzīvi kopumā. Piemēram, tu nevari dabūt paaugstinājumu darbā, ja nestrādā vai dari darbu pavirši. Tu nevari pat aizbraukt ceļojumā neko nedarot.

Lai kaut ko sasniegtu dzīvē, būs arī kaut kas jādara, ne tikai meditēt sēžot zem koka un vizualizēt, ka tev jau tas ir. Piedodiet, bet tas tā nestrādā. Jā, savas alkas tu vari pārvērst īstenība, bet ar noteikumu, ka tu kaut ko dod pretī. Godīgi sakot, bieži vien būs gadījumi, kad tev vajadzēs dot pirmajam, pirms tu kaut ko saņemsi pretī. Es jau vienreiz pieminēju šo faktu rakstā “ Pārmaiņu laiks”. Bet nu vēl reiz atkārtošos. Kā piemēru es izmantošu šo tīmekļa vietni, respektīvi savu blogu. Un pirms es kaut ko saņēmu pretī es devu. Es devu, precīzāk sakot, investēju savu naudu, laiku un enerģiju, vēl nezinot vai vispār man kaut kas sanāks, bet man bija ticība un vēl jo projām ticu, ka viss sanāks. Tātad, es investēju savu naudu, lai atvērtu un uzturētu savu blogu, es investēju savu laiku un enerģiju, lai veidotu rakstus. To es darīju, lai man būtu lasītāji, bet kā būtu ja es visu darītu otrādi? Vai kāds tam būtu ar mieru? Iedomājaties, es tagad pasaku: “kad man būs lasītāji, es sākšu veidot un uzturēt savu blogu.” Kā Jūs domājat, vai man kaut kas tādā veidā sanāktu? Tieši tā, nesanāktu. Kā Jūs domājat, ja pēc tāda paša principa rakstnieks veidotu savus darbus, vai mākslinieks, vai dziedātājs? Vai viņiem, kaut kas sanāktu? Protams, ka atbilde ir nē.

Esmu arī saskāries dzīve ar gadījumiem, kur citi cilvēki pārmet, nosoda, apskauž kādu, kas kaut ko sasniedz. Par spilgtāko piemēru varu nosaukt, gadījumu, kur viens man pazīstams cilvēks, saņēma paaugstinājumu un citi sāka aprunāt šo cilvēku. Protams viņiem skauda un viņi bija neapmierināti, ka tas bija cits, nevis viņi. Tādas frāzes kā labi d***** līda, pielīdējs, bija ikdiena. Interesantākais fakts ir tas, ka persona, kas saņēma paaugstinājumu strādāja ļoti labi, bet tie, kas viņu nozākāja, bieži teica: ”Kā maksā, tā strādāju.” Un tagad pasakiet man lūdzu, ja Jūs būtu darba devējs, kuru Jūs paaugstinātu amatā? Šeit vēlreiz pierādās fakts, ka neko šajā dzīve neiegūt par neko un bieži vien ir jādod no sākuma un tikai tad var saņemt kaut ko.

Atgriežoties pie tēmas par meditēšanu un tā sauktajiem “motivācijas treneriem/guru”. Bieži vien viņi saka:” Iztēlojaties to, ko vēlaties, domājiet par to un ticat tam, ka tas notiks.” Bet, tas ko viņi piemirst Jums pateikt ir, ka Jums ir jārīkojas. Tā kā izskatās, ka šī man ir joku diena, izmantošu, kā piemēru vēl vienu anekdoti. Un tas labi izskaidros, ko es gribu pateikt.

Plūdi. Visi cenšas glābties, tikai kāds vecs ebrejs mierīgi sēž savā šūpuļkrēslā.
- Nāc ātrāk šurp! - viņam sauc no pēdējās glābēju automašīnas. - Gan Dievs man palīdzēs, - mierīgi atsaka večuks un turpina skaitīt lūgsnas. Bet ūdens ceļas arvien augstāk un augstā un jau sāk ieplūst istabā. Pie mājas pietur pēdējā glābšanas laiva. No tās viņam sauc: - Lec iekšā! Vēl ir viena vieta! - Gan Dievs man palīdzēs, - nesatricināmā mierā atbild večuks un tikai skaita lūgsnas. Pēc kāda laika viņš pārceļas uz jumtu, bet ūdens drīz sasniedz arī to. Virs viņa mājas sāk riņķot helikopters. Nomet virvju kāpnes. - Ķeries klāt! Tā ir tava pēdējā iespēja izglābties! Taču ebrejs joprojām skandina: - Gan Dievs man palīdzēs! Tad viņš pazūd viļņos... Paradīzē večuks satiekas ar Dievu un pārmetoši saka: - Kungs, Dievs! Es tik ļoti paļāvos uz tevi. Kāpēc tu mani atstāji nelaimē? - Vecais muļķi! - Dievs atbild. - Kurš tad, tavuprāt, tev sūtīja automašīnu, laivu un helikopteru?

Ja vēl kāds nesaprata, tad paskaidroju, ka pievilkšanās likums nosaka, ka Jūsu dominējošās domas piepildās, vai tās ir nabadzīgas vai domas par turību, mīlestību, laimi, paliek katra paša ziņā. Pievilkšanās likums pārvērtīs tavas dominējošās domas situācijās, notikumus un cilvēkos un tad tev ir jāveic solis uz priekšu, jārīkojas, lai iegūtu to, ko tu alksti. Šo principu esmu jau aprakstījis rakstā “Kā es dabūju darbu”. Iesaku vēl reiz izlasīt.

Vēlreiz vēlos atgādināt, ka nepietiek tikai un vienīgi ar vizualizēšanu, meditāciju un ticēšanu, vajag arī rīkoties. Tikko Jums parādās, kāds notikums, situācija vai dzīvē ienāk, kāds cilvēks, kas var palīdzēt piepildīt jūsu alkas, rīkojieties. Ņemiet un dariet, nesēdiet rokas klēpī salikuši. Tāpēc, es Jūs aicinu rīkoties. Dariet pat tad, kad rezultāta vēl nav, izmantojiet situācijas, kas Jums tiek sniegtas un tad Jūs iegūsiet to, ko alkstat. Veiksmi Jums panākumu ceļā, lai Jums viss izdodas.

12 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000