local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiktu, ja visi cilvēki, kas dzīvojuši uz šīs planētas, atgrieztos dzīvē?31

384 1

Vai esat kādreiz domājuši, cik cilvēku ir miruši visā cilvēces vēstures gaitā? Un vai esat domājuši, kas notiktu, ja visi šie cilvēki atgrieztos dzīvē?

Šobrīd pasaules iedzīvotāju skaits ir 7,7 miljardi. Tas ir daaaaudz cilvēku, tas ir lielākais skaits cilvēku, kas jebkad vienlaicīgi dzīvojuši uz šīs planētas visā tās vēsturē. Cilvēki ir eksistējuši uz šīs planētas jau pārsimt tūkstošus gadu- 200 tūkstošus, ja gribam būt pavisam precīzi. Taču 7,7 miljardi cilvēku, kas dzīvo patreiz ir tikai, 7% no visiem cilvēkiem, kas jebkad dzīvojuši uz šīs planētas. Ja 7,7 miljardi cilvēku ir tikai 7% un visi šie pārējie cilvēki atgrieztos dzīvē, tad pēkšņi uz zemeslodes vienlaicīgi dzīvotu 108 miljardi cilvēku. No vienas puses būtu labi, ja visi , kas jebkad dzīvojuši atgrieztos dzīvē. Mums beidzot būtu iespēja satikt un aprunāties ar tādiem ietekmīgiem ļautiņiem, kā Elvisu Presliju, Jūliju Cēzaru, Kleopatru, Jēzu Kristu, Merilinu Monro, Kārli Ulmani, Annu Brigaderi un citiem. Es noteikti gribētu aprunāties ar Merilinu un Annu, un uzdot viņām pāris jautājumus un uztaisīt kopīgus selfijus, jo dievinu šīs sievietes. Iedomājieties, cik forši būtu, ja visi jūsu senči, kurus jūs pat neesat redzējuši būtu atkal dzīvi. Ja cilvēki, kurus jūs reiz mīlējāt, bet kuri aizgāja aizsaulē pārāk ātri, atkal būtu dzīvi. Taču kāda būtu samaksa par to?

Zinātnieki prognozē, ka mūsu planēta var vienlaicīgi uzņemt ne vairāk kā 10 miljardus cilvēku un ir sagaidāms, ka mēs sasniegsim šo cilvēku skaitu līdz 2100.gadam. Tas nav nemaz tik tālu, taču mums ir vēl 80 gadi, lai izdomātu, ko pie velna darīt ar mūsu augošo planētas iedzīvotāju skaitu un kur mēs visus liksim. Protams, ir milzīgas sauszemes teritorijas uz šīs planētas, kas ir mazapdzīvotas. Pirmais, kas nāk prātā ir Sibīrija. Pietiekami daudz vietas ir arī Kanādā un Antarktikā. Taču ne visi ir gatavi dzīvei asinsstindzinošā aukstumā. Varbūt mēs vienkārši sāksim būvēt augstākas mājas, ir plāni būvēt milzīgus debesskrāpjus, kas sniegtos līdz pat stratosfērai. Bet mēs nesam ne tuvu šobrīd spējīgi uzbūvēt kaut vienu tādu torni, kur nu vēl tūkstošus, kas būtu vajadzīgi 108 miljardu cilvēku izmitināšanai. Varbūt mūsu vienīgais risinājums būtu kolonizēt Mēnesi vai Marsu un pārvietot cilvēkus tur. Ceļošana kosmosā gan ir ārkārtīgi dārgs prieks, un tas prasa laiku. Mums paveiktos, ja mēs varētu ielikt pāris tūkstošus cilvēku kolonijā uz Marsa, kur nu vēl vairākus miljardus. Ja uz Zemes dzīvotu 108 miljardi cilvēku, tikai nedaudziem būtu atļauts radīt bērnus. Aizmirstiet viena bērna politiku, kāda pastāv Ķīnā, tagad būtu neviena bērna politika. Valdības amatpersonas droši vien piespriestu nāvessodu visiem slepenībā dzimušajiem bērniem, un tas, bez šaubām, izraisītu dusmas pilsoņu vidū. Bet kāda cita izvēle viņiem būtu? Mūsu planēta nevar uzturēt 108 miljardus cilvēku. Iemesls, kāpēc zinātnieki apgalvo, ka 10 miljardi ir maksimums - ir tas, ka mums vienkārši nepietiktu pārtikas, lai pabarotu tik daudz cilvēku. Pašlaik dzīvo 7,7 miljardi cilvēku un mēs esam kultivējuši trešdaļu pasaules aramzemes platību. Parēķiniet paši. 90% no šiem 108 miljardiem cilvēku dzīvotu nožēlojamos apstākļos un , visticamāk, mirtu no bada. Dzīvojot apstākļos, kuros ir ierobežots dzīvībai nepieciešamo resursu daudzums, sāktos globāls karš par tiem, kurā ietu bojā miljardiem un miljardiem cilvēku. Galu galā, nomirtu arī visi cilvēki, kas nevarēja atrast kaut ko ēdamu. Varbūt pēc daudziem gadiem pasaules iedzīvotāju skaits atkal nokristos uz 10 miljardiem, bet pat tad visiem palikušajiem būtu diezgan dranķīga dzīve. Būtu pārāk daudz cilvēku, nepietiekami daudz darbavietu; nepietiekami daudz vietas, kur dzīvot un nepietiekami daudz pārtikas. Cerēsim, ka mēs izdomāsim, kas notiks visiem 10 miljardiem cilvēku, kas dzīvos uz mūsu planētas 2100.gadā un kā mēs radīsim vienlīdz labu dzīvi viņiem visiem.

Komentārā ieraksti ar kuru mirušu vēsturisku personu tu labprāt aprunātos, ja varētu.
Jauku dienu!

384 1 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000

Piekrītu tiem zinātniekiem, kuri uzskata - Zeme spēj uzturēt ap 30miljardiem cilvēku, protams, būs (un tas notiks) jāmaina attieksme pret Māti Dabu.

0 0 atbildēt

Pienāks laiks, kad māte Google iemācīsies ceļot laikā un apiet telpu. Secinājumi?

0 0 atbildēt