local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc tava dzīvība ir svarīgāka par tavām somām113

550 9

Sveiki visiem. Vēlos pievērst uzmanību tam, kas notika Maskavā.
Šovakar es neilgi pirms nolaišanās saņēmu ziņas, ka ir notikusi lidmašīnas avārija Maskavā. Protams, es un lielākā daļa apkalpes sākām runāt par to. Vienu mēs zinājām - ja mēs šo ziņu saņēmām caur vecāko stjuartu, kurš visticamāk ir to saņēmis no kapteiņa - tā ir ļoti nopietna lieta, kas var ietekmēt arī mūsu darbību. Un, kad mēs beidzot nolaidāmies, mēs uzzinājām, ka Maskavā, ir notikusi neveiksmīga avārijas nolaišanās, kas beidzās ar cilvēku upuriem.

Aeroflot Flight SU1492 ir veicis avārijas nosēšanos, tehnisku problēmu dēļ, kuras ir veicinājušas post-crash fire. Ir gājuši bojā vairāk nekā puse no pasažieriem un viens apkalpes loceklis. Izsaku līdzjūtību pilnīgi visiem, kuriem ir saistība ar šo avāriju. SS100 ir avārijā iesastītais lidmašīnas modelis.

Es personīgi esmu šokā, jo šī avārija pierāda, cik cilvēki var būt stulbi un bezatbildīgi šādās situācijās. Kā jums šķiet - kāpēc vairāk nekā puse gāja bojā? Ja vēlames būt precīzi - 41 cilvēks, no kuriem 2 bērni un stjuarts - no 73 pasažieriem. Es jums pateikšu priekšā - daži idioti nolēma paņemt savas somas evakuācijas laikā. Dažādi video un bildes to ir parādijuši.

Apkalpe ir apmācīta evakuēt lidmašīnu mazāk nekā 90 sec, pat ja puse no izejām nav pieejamas, un šis noteikums attiecās uz visiem lidmašīnu tipiem, neatkarīgi no to lieluma vai tipa. Tie stjuarti, kas lido ar ERJ vai CRJ, vai ar to pašu A220, tiek apmacīti arī kas ir “Dual Exit Responsibility” , kas īsti ir- kā evakuēt pasažierus pa 2 izejām vienlaicīgi. Mums māca dažādas pūļa kontroles tehnikas, kādas komandas izmantot utt...Viens no zelta likumiem ir- ATSĀJAT SAVAS SOMAS KABĪNĒ!

Pirms katra lidojuma, vai nu Safety Demo vai caur Drošības video tiek minēts, ka nekadā gadījumā neņemat savs somas līdzi, ja tiks paziņota evakuācija. Gadījumā, ja mums vajadzēs tevi dabūt ārā no lidmašīnas, neatkarīgi, ar ko tu lido, tiks dota pavēle - “LEAVE EVERYTHING!” Un, protams, daži analfabēti paķers savs somas līdzi, šādi traucējot evakuācijas procesu.

“Bet kā ar pasi? Kā ar maku? OMG KĀ AR MANU PRADA SOMIŅU, KAS IR VĒRTA 20K???” - daudzi to ir jautājuši. Tad atbildi, kas ir svarīgāks - tava dzīvība vai tava pase??

Vēl dažas lietas kas ir jāpsver:

Laiks.

Kā jau minēju, mums ir dotas 90 sekundes, lai tevi dabūtu laukā, un katra sekunde ir no svara. Kamēr tu ņem savu somu, tikmēr jau ir pagājis dārgais laiks, kas varēja palīdzēt citiem.

Tava soma ir smaga.

Pieņemsim, kad tev izdodas paņemt savu somu, bet viņa ir par smagu. Ko tu dari? Tu nomet viņu ejas vidū, bloķējot evakuācijas ceļu citiem!

Tava soma var bojāt lidmašīnas avārijas ekipējumu.

Ja tev izdodas nokļūt līdz izejai ar savu somu, tad pastāv risks, ka tu vari sabojāt, vai pat pilnīgi saplēst avārijas slaidu, šādi samazinot avārijas izeju skaitu, kā arī atstājot citu dzīvības riskā. Un būsim godīgi - kā tu varēsi paskriet, ja tev būs rokās 20 kg smaga soma. Tu viņu nomestīsi, radot draudus citiem.


Man kā stjuartei paliek slikti no šīs pasažieru bezatbildības. Tava dzīvība ir svarīgāka nekā tavas somas! Vienalga, ka aviācijas degviela tek, vienalga ka lidmašīnas spārns ir ugunī, vienalga ka ūdens gāžas iekšā pa durvīm, bet te vienmēr būs daži idioti, kuri ņems savas somas. Šis gadījums pierāda - ja daži analfabēti nebūtu ņēmuši savas somas, būtu iespējams izglābt vairāk cilvēku.

Mantas ir un paliek mantas - tās var nomainīt, nopikrt jaunas. Bet tavu dzīvību, diemžēl, nevar. Kad lidojat, atceraties - ja tiek aicināts evakuēties, atsājat savas mantas aiz muguras!

550 9 113 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 113

0/2000