local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc sociālā distancēšanās Covid-19 laikā ir efektīva?2

65 0

Oksfordas Universitātes zinātnieku grupa publicējusi pētījumu, kurā pirmoreiz Covid-19 pandēmijas laikā ar datiem pierādīta sociālās distancēšanās efektivitāte slimības izplatības ierobežošanā.

Tagad arī Latvijā visiem liek ievērot sociālo distancēšanos, kas nozīmē to, ka cilvēkiem ir jāievēro divu metru distance vienam no otra. Lai gan daudziem varētu šķist, ka no tā vispār nav nekādas jēgas, tomēr ir svarīgi paturēt galvā to, ka to vajag darīt.

Kamēr cilvēki ikdienā būs sasarksmē ar citiem, tikmēr vīruss dzīvos. Daudzi nemaz nezina, ka ir slimi vai šī vīrusa nēsātāji. Paiet laiks, kamēr parādās pirmie simptomi. Tāpēc nedrīkst domāt, ka «ar mani tas nekad nenotiks». Mazgā rokas, neaiztiec seju un turies pa gabalu no citiem - ieturi vismaz divu metru distanci.

65 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000

Vienkāršoti runājot, vīruss ārējos apstākļos iet bojā diezgan ātri. Tas nav šūna vai baktērija, kas var dzīvot (vai atdzīvoties) dažādos ekstrēmos apstākļos. Ja izelpotais gaisa piliens izžūst ārējos apstākļos, tad arī vīruss "nobeidzas". Vīruss var noturēties ilgāk mitrā un siltā gaisā. Uz gludām virsmām vīruss var "padzīvot" ilgāk, bet diez vai pat dienu.

7 2 atbildēt