local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc man nepatīk Latvija (2)154

1657 172

Sveiki spocēni! Šajā rakstā uzskaitīšu iemeslus kadēļ man nepatīk mūsu mazā Latvija, šis ir mans subjektīvais viedoklis un zinu, ka saņemšu kritiku, bet esmu gatavs tai stāties pretī un ceru, ka kāds no jums man arī piekritīs.

1657 172 154 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 154

0/2000

Nepatīk ?  Piss prom !!!

11 3 atbildēt

2. Latvija ir viena no retajām valstīm, kur tev nevajag izglītību, lai būtu Saeimā. Ja tev ir nauda droši nopērc sev siltu vietu, sēdi tur un grozi likumus kā sev labāk tīk, kā tev pašam izdevīgāk. Kas tur labs sanāks, ja tur sēž cilvēki kuram knapi ir kāda izglītība vai tautā zināms mūziķis/kompanists? Ko tie cilvēki sapratīs no valsts vadīšanas, ja nav mācījušies ekonomiku vai vismaz kaut ko, kas saistīts ar valsts vadīšanu. 

3. Punkts. Gribētu piekrist, bet tomēr nē. Ir ļoti daudz krievvalodīgie Latvijā. Viņi vēlēsies ievēlēt kādu kurš ir tuvāks draugs ar Krieviju, ja nu pēkšņi izdomā prezidents apvienot LV ar Ru, izstāties no NATO, no Eiropas. Paskataties, kas valda valstīts, kur reiz Krievija ir pabijusi, nabadzība. Kaut gan Amerika arī nav tā labākā un diezgan lielu postu ir devusi, bet ne visur ir radījusi tik lielu postu. Un tomēr par prezidentu vajadzētu ievēlēt, kādu ar labām valodas zināšanām un kas ir saistīts ar politiku vai ekonomiku, kam tur vajag kaut kādiem ārstiem sēdēt vai vēl kam.

8. Valsts ceļi ir bēdīgā stāvoklī, jo katrs cenšas, kur ietaupīt, kur norakstīts sev naudu. Bet tomēr ceļu kvalitātē pie vainas ir arī mūsu valsts ģeogrāfiskais novietojums. Mums ir četri gadaliki notiek fizikālā dēdēšana. Arī, iespējams, netiek izmantots piemērots mūsu gadalaikiem asflata segums, bet gan, kas vairāk piemērots dienvidu valstīm, lai atkal ietaupītu naudu. Bet kaut gan "CEMEX", ja nemaldos, esot sācis testēt betona ceļa segumu, kas ir daudz izturīgāks un lētāks, varbūt drīzumā parādīsies.

x. punkts. Runājot par valsts budžetu, neesmu eksperts. Katru kadu valsts/novadi aprēķina nākamā gada budžetu. Manuprāt, ir viens liels trūkums. Cilvēkam nav nevienam jāatskaitās, ja dodas ārpuss valsts dzīvot. Pašvaldība to nezinot ņem vērā, ka tu vēl tur dzīvo un pēc tā aprēķina un tādēļ arī katru gadu pašvaldību budžetos ir lieli iztrūkumi. (Ņemu vērā no Somijas varianta, kur cilvēkam ir jāatskaitās, ja dodas dzīvot / īslaicīgi strādāt ārzemēs, lai viņu uz to laiku nepieskaita pie valsts budžeta).

Šīs ir manas versijas/komentāri, ko varēju piebilsts. Neizsaku nekādu kritiku pret tavu rakstīto, katram ir savs viedoklis. 

p.s. Valsts visu laiku izdara spiedienu uz tautu, mums nekas cits neatliek kā pielāgoties un izdzīvot. Protams, cilvēki, kuri vairs nespēs izturēt valsts spiedienu aizbrauks prom. 

8 0 atbildēt
Bet Vējonis māk engliš langueidž
7 0 atbildēt

Vispirms iemācieties vēlēt Saeimu un tad domājiet par prezidentu. 

Var redzēt, ka tālāk par citu viedokli tu nedomā. 

7 1 atbildēt

Katrai valstij ir savi plusi un mīnusi. Kaut gan, es priecājos, ka esmu no Latvijas. Bet par dažiem punktiem es piekritu.

7 1 atbildēt
Niks gan tev atbilstošs. Daļai piekrītu, bet daļai nē. Kaut vai par tautas vēlētu prezidentu. Tu tiešām tā vēlētos riskēt? Vispār redzi kas Saeimā notiek? Visi bļauj, ka redz viņiem nedod prezidentu vēlēt, bet ja ļautu ievēlētu kaut kādu alkoholiķi un atkal nebūtu labi, ka atļāva tautai vēlēt. Jā, valstī gan izglītības sistēma, gan medicīna ir sačakarēta, ko izjūtu pati uz savas ādas. Bet ir taču tik daudz kā skaista, ko redzēt Latvijā, atver taču acis-dabas pieminekļi, ainavas, kultūrvēsturiskais mantojums. Tu saskati sev apkārt to slikto, melno, bet neredzi gaišo, tāpat kā citi valsts iedzīvotāji. Un tā rodas visas negācijas-no viena cilvēka, kuram pievienojas vēl citi un rodas pūlis. Un ko TU pats esi izdarījis labu valstij? Kādēļ tad tu neesi valsts prezidents, ja jau tev nepatīk pašreizējais. Man gan liekas, ka viņš ir ļoti gaišs un sirsnīgs cilvēks, kas spēj daudz ko. Kāpēc tu neesi slavens sportists, politiķis, kas parūpētos par Latvijas nākotni? Domā, ka uzrakstot šo negatīvisma pilno rakstu šeit spokos kaut kas mainīsies valsts pārvaldes sistēmā? Nedomāju vis. Labi, piekrītu par jaunatni, pati savā skolā novēroju nodzērušos jauniešus, kuru vienīgā rūpe ir kur nākošreiz vēl iedzert. Pašai ir 17 gadu, bet kauns par saviem skolasbiedriem un žēlums, ka nākotnē viņi zaudē daudz iespēju tikai tādēļ, ka šobrīd pamet novārtā mācības un izvēlas citus "labumus". Bet nu tā ir viņu izvēle. Es netaisos sekot viņu piemēram un parūpēšos par savu nākotni laicīgi. Zini, kad lasīju šo tavu rakstu, prātā vīdēja tikai tas, ka tu esi vecs, īgns vecis, kuram ir vēlme tikai izgāzt savu žulti internetā. Piedod, bet tā nu tas ir. emotion
6 0 atbildēt

Tautas vēlēts prezidents!? Nu ļoti jau riskants pasākums, atceros, kad uzvarēja tā sieviete uz europas parlamenta vēlēšanām, jo uz visiesm satiksmes transportiem bija salikuse savu feisu. Kas viņa tāda, un ko labu tagad viņa izdarīja Latvijai tur sēžot. Bet reklāma nostrādāja. Kurš var likt galvu ķīlā, ka tāds ušaks pa piem. neuzvar saliekot daudz reklāmu, jo naudu jau tas mēsls ir sazadzis pietiekami daudz.

6 0 atbildēt
Ēēē... Rakstā tika pieminētas visas sliktās īpašības, bet kur paliek labais? Mums ir laba kultūra, skanīgas dziesmas, labi daudz mežu. Latvijā ir skaistas pilsētas. Uz mūsu Jūrmalu tie paši Igauņi un Lietuvieši speras, lai jūru redzētu. Tas nav mazsvarīgi! Optimisms, ir ļoti laba lieta.
6 1 atbildēt

Kaut kāds mellais izraudājies.. Daudz aplamas informācijas un negatīvisma.. Latvija ir labākā vieta uz zemes kur dzīvot. Atšķirība, vai Tu mīli šo valsti, jo durvis vienmēr ir atvērtas.. 

9 4 atbildēt

jo latvieša delikatese ir otrs latvietis

5 0 atbildēt

Un kādi ir secinājumi? Ka no divām iespējām - dzīvot šādā Latvijā, vai PSRS tu izvēlies PSRS?  emotion 

6 1 atbildēt
Lasies prom ja nepatīk
9 4 atbildēt

autors skarbā vidē audzis emotion

kāpēc es neko tādu nesaskatu? un ne pārāk augstu dzīves kvalitāti es drīzāk uzskatu par plusu!! par to ir vērts padomāt sīkāk!

4 0 atbildēt

Kā jau paredzēju, komentāros izcelsies super asas diskusijas un viena otra nodiršana, kas ir pilnīgi bezjēdzīgi. Godīgi var teikt, cilvēks uzrakstīja TO, par ko visi runā, bet neviens nevēlas ko tādu publicēt, protams ir sava taisnība visā šajā rakstā, lai gan ir dažas mazas nianses, kas ir aplamas, bet nu cilvēki, būsim godīgi, tā ir... :/

4 0 atbildēt

Imigrantus ievest nolēma Eiropa, ne tikai viena Latvija un būtībā visi arī brauc prom dēļ pārējiem iemesliem.

Bet taisnība vien tev ir +

4 0 atbildēt

Lieku jums zināt, ka kad Vējonis bija Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs, viņš bija vairākkārt uzpirkts. Labs mums prezidents.

4 0 atbildēt

Kamon vecīt, nu tik daudz aplamības sarakstīji. Es jau pēc pirmajiem beidzu lasīt. Minimālās un vidējās algas mums nav zemākās starp baltijas valstīm, es nezinu, kas tev tur smejās. Arī politika nav tik slikti kā tev liekas, mums ir viena no straujāk augošākajām ekonomikām Eiropā, iespējams tev nepatīk, kā tiek sastādīts budžets, bet tā jau ir cita runa. Runājot par sportu, Latvijā ir 2 miljoni iedzīvotāji, mēs esam ļoti maza tauta. Tu saki mums nav panākumu sportā? Tas, ka tik mazai valstij ir jau olimpiskās medaļas tas jau daudz, ko pasaka, bet tev ar to nav gana. Mums ir Pauls Jonass, kas ierindojās otrais motokrosā pasaulas čempī. Mums ir Zemgus Girgensons un Ronalds Ķēniņš, kas abi divi ir diezgan veiksmīgi sākuši savas karjeras NHL. Brāļi Dukuri un arī Laura Ikauniece, saraksts turpinās. Protams, ja sports neinteresē, tad tas prieku arī nesagādās. Būtībā, valsti var nodirst jebkurš, bet, ko tu esi izdarījis, lai to padarītu labāku? Tas nav citu pienākums, bet tikai tavs. Arī valsts sašķeltību paši vien esam radījuši. Tas, ka sakam latvietis vai krievs to jau parāda. Šajā valstī nav latviešu vai krievu, lielākā daļa ir latvijas pilsoņi. Tas, ka mēs sevi interpretējam savādāk ir tikai un tikai mūsu vai mūsu vecāku vaina, kas mūsos to ieaudzināja. Tālāk es diemžēl nelasīju, varbūt uzskatīsi to par necieņu, bet manuprāt nav pareizi rakstīt nevis faktus, bet savus uzskatus un interpretēt tos par faktiem.

P.S Aizmirsu piebilst par ziemu. Tā ir, Latvija nav gatava tādai ziemai, bet padomā ar prātu nevis ar savu naidu. Vai mums tiešām katru gadu regulāri tā snieg? Tāds notikums ir maksimums reizi varbūt divreiz gadā, kad tik daudz sasnieg tik īsā laika periodā. Tu tajā pašā laikā pieprasi, lai tam valsts ir gatava, bet tam vajag atbilstošu tehniku. Labi pieņemsim Latvija iegādājas šo tehniku, tai nepieciešama apkope. Pieņemsim, ka Latvija nolīgst cilvēkus, kas spēj vadīt un apkopt šo tehniku, bet tu saproti cik daudz viņas vajag, lai sakoptu visas Latvijas ielas? Tajā pašā laikā tu runā cik nepareizi ir sastādīts budžets, jo tam naudas nav. Atvaino, bet nauda neaug kokos, tev arī nepietiek visam naudiņa. Es uzskatu, ka var pāris dienas braukt nedaudz uzmanīgāk un jābūt pašam gatavam ziemai nevis vainot valsti. Latvijai ir tik tehnika cik viņa ir, vairāk nevajag, jo vairāk tā noderētu tikai pāris dienas gadā.

P.S2 Vienmēr ir vieglāk vainot citus, bet citreiz vaina ir mūsos pašos.

7 3 atbildēt
Par hokeju nepiekritīšu. Paskaties kāds sastāvs. Treneris ir malacis, ka spēja jaunu sastāvu tik tālu sagatavot, kā noturējās A apakšgrupā. Prezidents, gribi negribi, nešķiet, ka esi gan kompetents, lai spriestu, bet ir ļoooti labs. Nav uz mutes kritis, ir savs viedoklis, izmanto savas veto pilnvaras kā nākas. Laika apstākļi-Ogre-liela pilsēta salīdzinoši, bet uz Brīvības ielas ir tāda tīrība, ka liekas, sētnieki visu naktī skrāpējuši ielas. Arī pārējās ir ok. Ja Ušakovs ar savu bandu nevar tikt galā, cita lieta. Kopaavilkums-ja man Tu liecies lohs, tas nenozīmē, ka pārējie spoki ir tādi. Negatīvismu izgāzt var citur. Ar negatīvo pievazāts viss pilns, ka neredz pozitīvo. Jauniešus nosoda, bet paši vecāki neaudzina. Vispār, saka, ka apkārt ir tādi cilvēki kāds Tu pats. Man liekas, ka Tev jāmaina kompānija, jo man ir paši labākie cilvēki blakus.
5 1 atbildēt

Man kādreiz likās,ka tautas vēlētu prezidentu butu ideali sagaidit,bet tad sapratu,ka tas ir parak bistami,jo ir parak daudz pastulbu cilveku valsti.({ietiek jau ar saeimu.)

3 0 atbildēt

Viena no mūsu galvenajām nelaimēm ir mūsu izcilā nodokļu sistēma.Saskaroties ar to ikvienam uzreiz pāriet vēlēšanās kautko uzsākt emotion 

3 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »