local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc kāzu bukleti dzimtsarakstu nodaļā ir ar reklāmām krieviski un rupjām kļūdā0

24 0

Informācija pārsvarā krievu valodā, rupjas gramatikas kļūdas latviešu valodā – šādus reklāmas materiālus izsniedz Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļā, novēroja kāda portāla “Apollo” lasītāja.

Kāda rīdziniece pauda izbrīnu, ka pašvaldības iestādē tiek piedāvāti reklāmas materiāli, turklāt pārsvarā tieši krievu valodā un ar ļoti rupjām latviešu valodas gramatikas kļūdām.

“Vai uzņēmumi šai iespējai var pieteikties? Otrkārt, izdevums ir lielākoties krievu valodā, latviski ar kļūdām. Kāpēc izvēlēti tieši šie?” šādi jautājumi radās pēc materiālu saņemšanas.

Tāpat informācija par oficiālo ceremoniju ielīmēta vienā no reklāmas bukletiem. Kāpēc tā darīts? Portāls “Apollo” sazinājās ar Rīgas pilsētas Ziemeļu izpilddirekciju, lai rastu skaidrojumu.

Kā informēja Rīgas pilsētas Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Inese Bumbiere-Kaže, “šāda informācija saderinātajiem ir ļoti noderīga savu kāzu rīkošanā”.

Reklāmas izvēlei neesot speciālu kritēriju. Tai jābūt saprotamai un uzrunājošai, saistītai ar konkrēto pasākumu, un reklāmdevēji piesakoties paši.

24 0 0 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 0

0/2000