local-stats-pixel fb-conv-api

Kāpēc es vairs nekad nepieņemšu darbā jauniešus «labsirdības dēļ»37

302 7

Vai nav stulbums? Vakar piesakās darbā jaunietis. 19 gadi, 9 klases. Grib strādāt, ir bērns, vajag naudu. Tāds tievs un garš. Roku diametrs aptuveni 4 cm, svars ap 65 kg.

302 7 37 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 37

0/2000

Nu jā, gadās tādi tirliņi, 19 gadi vēl bērna prātā, iedomājas ka darbs ir tas pats kā skolā kur vienkārši vari nogulēt stundu, vai nobastot... 

Bet ne visi ir tādi, ir tiešām tādi kas grib un var 

Bet tavs "40 EUR/dienā un visas tās extras..."  kautkā šaubīgi izklausās emotion Tikko jauniņais un mēnesī saņems štuku divisimts eiriku?  emotion Kas tas par uzņēmumu, es ar gribu nākt tur strādāt

60 0 atbildēt

Ja šis viss nav fufelis, esmu gatavs strādāt.

21 0 atbildēt

Kas tā par čīkstēšanu? Nav darbinieku? Pedējā laikā neesmu dzirdējis, ka nebūtu, kas strādā. Labiem darba devējiem darbinieki rindā stāv. Bet tādiem puskoka lēcējiem darbinieki rindā stāv tikai sapņos un reizēs, kad jau esošajiem darbiniekiem negribās godīgi nopelnīto izmaksāt. Tad - jā! Tad rinda esot pat aiz uzņēmuma teritorijas! Tā tie darba devēji uztver to spamu, kurš piebirst pilns e-pasts pēc bezmaksas sludinājuma SSā.

17 0 atbildēt

Varbūt tad vajag nedaudz cītīgāk pārbaudīt savu potenciālo darbinieku un atsijāt meklēšanas procesā, nevis pieņemt darba pilnīgu ananasgalvu, saprast, ka nav jēgas un tad vainot visas viņa paaudzes cilvēkus par viņa paša stulbumu? Daļa par 9 klasēm 19 gadu vecumā un bērnu būtu jābūt pietiekami lielam "sarkanajam karogam", lai aizdomātos.

Darba devējs savu slinkumu un nespēju elementāri pārbaudīt potenciālo darbinieku vaino uz visiem citiem, bet pats nav vainīgs. Smieklīgi.

16 0 atbildēt

Sprieżot pēc Tavām darbībām Tev par uzņēmējdarbību ir vēl mazāka saprašana, nekā tam puišelim par fleksi un metināšanu. Kā var paņemt kādu darbā balstoties tikai uz tā, ko viņš saka.Tad jau ja kāds atnāks, iedos Tev dzelzs gabalu un pateiks, ka tas ir zelts, Tu arī noticēsi, jo cilvēkam jau jātic. Par zēnu viss skaidrs, bet kāpēc grāmatvedis bija jāiesaista, pats sevi par apsmieklu citiem esi izlicis.

18 2 atbildēt

Cik cilvēku, tik viedokļu un pieredzes. Ir gan cūkas darbinieki, gan cūkas darba devēji. Atliek vienkārši mācīties no kļūdām un saprast, kā no tām izvairīties, jo var gadīties, ka nākamais 19gadnieks ar 9 klašu izglītību un "asti" kļūs par labāko un uzcītīgāko uzņēmuma darbinieku ilgtermiņā.

Kadri ar rokām no pēcpuses/alkoholiķi utml. ir gan starp jauniešiem, gan starp vecāka gadagājuma cilvēkiem.

12 0 atbildēt

Es teiktu, ka lohs ir ne tikai tas jaunēklis, bet arī darba devējs. Saprotu, ka ne katrs uzņēmums spēj turēt sev štatā personāla atlases speciālistu (un tas arī visiem nav nepieciešams, jo neatmaksājas), bet tieši tāpēc pašam darba devējam vismaz elementārās iemaņas personāla atlasē ir jāiemācās. Un es te nerunāju par sludinājumu publicēšanu un CV izvērtēšanu. Bet reāli - pārbaudes darbi pirms pieņemšanas darbā. Cik nav redzēts, ka CV kandidāti ir safantazējuši, ka viņiem ir čut ne četras dzimtās valodas, bet, kad pārbaudi praksē, tad secini, ka jeļi vienā dzimtajā švepst. Un vēl jo vairāk pārbaude attiecas uz praktiskā darba veicējiem. Visi šie te "zinu, protu, māku" ir fufelis, kad reāli pieliek pie darba.

Vienkārši padoms priekšdienām: pirms noslogo grāmatvedi, lietvedi, whatever, lai jaunu fruktu pieņemtu darbā, noziņotu VIDam un citām instancēm, patērē drusku mazāk laika un iedod kaut ko reāli izdarīt. Tā ir vispār atzīta un attaisnojama prakse. Ja varēs un sniegums apmierina, tad jau var tālāk lietas bīdīt. Protams, tas tāpat neizlēdz situāciju, ka "atlases" laikā noperformē pa skaisto, bet uzsākot reālo darbu sāk slinkot, bet vismaz atkritīs tādi varianti, kad tikai pēc oficiālas pieņemšanas darbā tiek konstatēts, ka darbinieks absolūti neko nejēdz.

12 0 atbildēt
Tu laikam pats īpaši ar galvu nedraudzejies! Pirmkāt dot tigu Otrārt iedot fleksi un nērliecināties par viņa darba spējām-laikam tik svarīgs esi,ka tavas 10min ir ļoti dārgas Treškārt pieņemot darbā 19gadīgu zaļknābi-90%gadījumu viņi ņifiga nerubī,ir protams lauku puikas kas ar tehniskām lietām draudzējas kopš mazotnes....
11 0 atbildēt
Nevajag no tā veidot stereotipus . Ja jaunietis ir tāda cūka , tas nenozīmē , ka gadi kautko izsaka . Atradīsies arī pieaugušāks mēsla gabals . Es par 40 euro dienā labprat strādātu .
10 0 atbildēt
Tieši tā! Un parādi man džeku, kuram nepatīk ar fleksi griezt!
10 0 atbildēt

Tā arī nesapratu, kāds šeit sakars ar tā dēvēto "labsirdību"! 

6 0 atbildēt

TAK, BĻ*E, KO ES VISLAIK SAKU!!!

Pilna dir*sa šitādiem ļetrkiem. Šodien pietiek jau vien ar to, ka cilvēks spēj regulāri ierasties darbā, nebūt pohains, normāli darīt iedoto darbu, ziņot, ja kādas problēmas rodas. To vien viena liela daļa nespēj. Jaunatnē tādu ir kaudzēm, bet ir arī vecajās paaudzes šādi atrodami. Un nekādu raķešu zinātni nevienam neliek bīdīt, jaunas lietas var normāli apgūt, ja vien grib.

Daudz identisku stāstu esmu dzirdējis no paziņām uzņēmējiem.

5 0 atbildēt

Nu normāli darbinieki tiešām trūkst. Manā pilsētā ir 4.6 % bezdarbs. 4.6!! Lauku pilsētā no 100 cilvēkiem 4 ir bez darba, un tas nozīmē,ka tie nav civēki, kas alkst strādāt. Divi no tiem ir bomži, viens lauku mājā govi audzē otrs dzen šmigu.

Kas attiecas uz darba devēja "ieberšanos" darbiniekā, tad kādreiz bija viņiem vismaz jāiesniedz algas grāmatiņa, un tur varēja redzēt, ka vecis ik pēc trim mēnešiem maina darbu, un ir jau trīs apļus uztaisījis cauri visiem pilsētas cehiem. Tad kādreiz tu varēji pieņemt lēmumu ieraugot to.

Tad vel pēdējais ir mūžigais bezdarbnieks. Viņš nāk ar lapiņu un sarunu sāk šādi: "Paraksti man lūdzu lapu, ka Tu neņem mani darbā, lai es varu palikt bezdarbniekos" Nu WTF?!?!

5 0 atbildēt

traki ar tādiem tirliņiem. tas,ka 19 gados 9 klases jau vien norāda uz to ,ka slaists pa dzīvi.

8 3 atbildēt

vai tik nav pats aizgājušais?  bet pa lielam, ja nevar, tad vismaz jāpasaka, ka nevsanāk, un ka nespēj vai negrib strādāt, nevis jāaiziet neko nesakot. 

4 0 atbildēt
es te par videji 450 sviedros raujos ceha, seit dod videji 800, kur taisniba sai dzive...
3 0 atbildēt

Latvija maza valstiņa, ievākt info nav sevišķu problēmu. Man tikai vienu reizi sanāca aplauziens ar kadru, kurš mērķtiecīgi lauza tehniku, lai varētu pagurķoties. Senči darbīgi  cilvēciņi, neienāca prātā, ka atvase varētu būt  superslaists.

3 0 atbildēt
Vai visi ceha darbinieki lieto žargonu un necenzētu leksiku? Kur tā kultūra paliek, to es nespēju saprast... Pats jau vien esat vainīgs - 9 klases, bet gadi 19 un vēl ar bērnu, nu var uzreiz saprast, ka cilvēkam kaut kas nav kārtībā un uz darbiem arī nav dzimis...
4 2 atbildēt

Pat dažas meitenes prot metināt un rīkoties ar fleksi.

2 0 atbildēt

Tagad sākas tipiskā "ai, problēma jau nav par acīmredzamo izglītības trūkumu, bet redz visiem miljoniem no jaunās paaudzes, kurus audzināja iepriekšējā paaudze, ir problēmas ar attieksmi, ar darbu, ar naudas uztveri un visu pārējo - pilnīgi visiem, no A līdz Z, visi tie jaunieši stulbi, jauniešu bezdarba līmenis 100% manā pasaulē!" kladzināšana.  emotion 

0 0 atbildēt