local-stats-pixel fb-conv-api

Kam pieder valsts?34

257 0

Mēs dzīvojam interesantā laikā. Pārsvarā visapkārt ir viens liels ilūzijas burbulis, ko kūrē profesionāli prešu prelīžu un reklāmas meistari pārdodot sevi savtīgiem un alkatīgiem cilvēkiem.

Bet stāsts nav par šiem cilvēkiem, stāsts ir par cilvēku kas mēģina iekļauties šajā vidē un gūst vienu mācību pēc otras. Viļas savos ideālos, nonāk pretrunās ar sevi un sen jau apjauš cik naivs dažkārt ir bijis sekojot augstāku mērķu vārdā, vismaz sekojot un palīdzot cilvēkiem kas publiski manifestē, ka iet uz tiem. Bet vai nodod šo naivumu un pievēršoties varas un naudas pusei viņš varēs sadzīvot ar sevi? Ar savu tautu? Vai viņām vispār ir tauta? Vai Tālavas taurētājam tāda bija?

svarīgs aspekts - šis cilvēks ir profesionāls pārdevējs. Ne tikai tāpēc, ka viņam maksā par šīm prasmēm un viņam ir padziļināta interese, kas vijas ar pieredzi. Jautājums vai viņš, kā jau to pirms tam ir darījuši meža zvēri un koki, ir spējīgs pārdot kopīgas intereses sava labuma vārdā? Atstājot vēstures pēdās skandalozus virsrakstus, vai klusi izčākstot kādā greznā villā pasmaidot par pārējiem? Zinot, ka katrs projekts un aizplūdusī nauda uz ofšoriem piemet pagali bezgalīgā aplī ar acīm redzamu iznākumu.

Vai tie cienījamie cilvēki ar dārgiem uzvalkiem un auto, tiešām ir cienījami? Vai tikai tāpēc, ka no skolas soliem viņus apbrīno sēdoši nākamie ātro kredītu upuri, kuri akli seko katrai ziņai medijos, ko tiem ļauts skatīt. Vai netīši nonākuši interešu konfliktu zonā kur atrodas pāris cilvēku slēpto interešu, karadarbības un ietekmes lauks. Un vienīgais kas viņiem paliek no redzētā ir "savs" viedoklis.

Bet tas nav galvenais šai dzīvē, galvenais ir patriotisms, kas sen jau izčākstējis. Jo kas galu galā tas par zvēru un kur tas slēpjas? Kas lika cilvēkiem riskēt ar savu dzīvību, kaut kādas valstiskas nākotnes vārdā? Es teiktu tās ir mantojuma tiesības, apziņa, ka mans aprūpētais īpašums un iesāktā lieta nonāks manu bērnu īpašumā līdz brīdim kad pie durvīm klauvēs smagā kreditora roka.

Vai mūsu dzīve nav viens teātris ar jautājumu, kurš kurā mirklī ir aktieris, bet kurš skatītājs? Un kuram galu galā pieder vara? Jeb klauna vārdiem - kam pieder Valsts?

257 0 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000