local-stats-pixel fb-conv-api

Kam pieder valsts?34

257 0

Mēs dzīvojam interesantā laikā. Pārsvarā visapkārt ir viens liels ilūzijas burbulis, ko kūrē profesionāli prešu prelīžu un reklāmas meistari pārdodot sevi savtīgiem un alkatīgiem cilvēkiem.

Bet stāsts nav par šiem cilvēkiem, stāsts ir par cilvēku kas mēģina iekļauties šajā vidē un gūst vienu mācību pēc otras. Viļas savos ideālos, nonāk pretrunās ar sevi un sen jau apjauš cik naivs dažkārt ir bijis sekojot augstāku mērķu vārdā, vismaz sekojot un palīdzot cilvēkiem kas publiski manifestē, ka iet uz tiem. Bet vai nodod šo naivumu un pievēršoties varas un naudas pusei viņš varēs sadzīvot ar sevi? Ar savu tautu? Vai viņām vispār ir tauta? Vai Tālavas taurētājam tāda bija?

svarīgs aspekts - šis cilvēks ir profesionāls pārdevējs. Ne tikai tāpēc, ka viņam maksā par šīm prasmēm un viņam ir padziļināta interese, kas vijas ar pieredzi. Jautājums vai viņš, kā jau to pirms tam ir darījuši meža zvēri un koki, ir spējīgs pārdot kopīgas intereses sava labuma vārdā? Atstājot vēstures pēdās skandalozus virsrakstus, vai klusi izčākstot kādā greznā villā pasmaidot par pārējiem? Zinot, ka katrs projekts un aizplūdusī nauda uz ofšoriem piemet pagali bezgalīgā aplī ar acīm redzamu iznākumu.

Vai tie cienījamie cilvēki ar dārgiem uzvalkiem un auto, tiešām ir cienījami? Vai tikai tāpēc, ka no skolas soliem viņus apbrīno sēdoši nākamie ātro kredītu upuri, kuri akli seko katrai ziņai medijos, ko tiem ļauts skatīt. Vai netīši nonākuši interešu konfliktu zonā kur atrodas pāris cilvēku slēpto interešu, karadarbības un ietekmes lauks. Un vienīgais kas viņiem paliek no redzētā ir "savs" viedoklis.

Bet tas nav galvenais šai dzīvē, galvenais ir patriotisms, kas sen jau izčākstējis. Jo kas galu galā tas par zvēru un kur tas slēpjas? Kas lika cilvēkiem riskēt ar savu dzīvību, kaut kādas valstiskas nākotnes vārdā? Es teiktu tās ir mantojuma tiesības, apziņa, ka mans aprūpētais īpašums un iesāktā lieta nonāks manu bērnu īpašumā līdz brīdim kad pie durvīm klauvēs smagā kreditora roka.

Vai mūsu dzīve nav viens teātris ar jautājumu, kurš kurā mirklī ir aktieris, bet kurš skatītājs? Un kuram galu galā pieder vara? Jeb klauna vārdiem - kam pieder Valsts?

257 0 34 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 34

0/2000

Valsts pieder ierēdņiem un oligarhiem..  Smieklīgi, ka ierēdņus sauc par "tautas kalpiem", jo realitātē viss ir otrādi - mēs esam pārvērsti par viņu kalpiem..

14 0 atbildēt

Patriotisms!? Kas tas ir? Paķert ieroci un aizstāvēt to,ko noprivatizējuši  pārdesmit resnu kaklu? Aizstāvēt to zemes pleķīti,kur mācās tavi bērni,lai kļūtu par sēņu lasītājiem svešumā? Brīvības pieminekli,kur 3xgadā pietuvinātie pie siles noliek ziedus un klārē cik ļoti viņi mīl Dzimteni. Vecāki,bērni,draugi...lai tos mīlētu,nav svarīga ne vieta,nedz laiks un nav nozīmes attālumam. Pagājis 'Lāčplēšu'' laiks. Īstenie ''patrioti'' x stundā būs pirmie lidostā ar koferiem,jo viss ''nopatriotizētais'' būs sakrauts čemodānos un ofšoros. P.S. Pastrīdaties ar mani,būšu priecīgs,ja vēl kāds kārtīgs vecis vai draiskule šeit palikuši  emotion  

11 0 atbildēt

10 LIELĀKIE LV UZŅĒMUMI. Latvijai nepieder praktiski nekas.. Iesākumam-

1. „Latvijas Balzams” —Holandē reģistrētajai  «S.P.I. Distilleries».Pamatkapitāls-Krievijas.

2. A/S „Dobeles dzirnavnieks” — Igauņu Tartu Veski

3. A/S „Cēsu alus” —Kontrolpakete-Igauņu «A. Le. Coq Group»

4. A/S „Cido grupa” —Dāņu «Royal Unibrews»

5.  Rīgas piena kombināts Krievijas pilsonim Андрею Бесхмельницкому.

6. A/S „Aldaris”— Zviedru «Baltic Beverages Holding»

7. Rīgas miesnieks –no 1999 Igauņu «Rakvere Lihakombinat»

8. A/S „Preiļu siers” -LV pilsonis Jāzeps Šnepsts .

9. A/S „Valmieras piens”  Евгению Ворову-Krievija.

10. A/S „Tukuma Piens” — 79%  —Igaunija

Varam parunāt ari par zemi un mežiem-tur situācija vispār izskatās lieliska..

10 0 atbildēt

 emotion Valsts pieder zaglīgajiem naudas maisiem.

6 0 atbildēt
Nesaprotu raksta jēgu. Pareklamēt partiju? Visi jau tā pat zin Kaimiņu un balsos par viņu.
6 0 atbildēt

Liek domāt +

4 0 atbildēt

Vārds patritisms radies no vārda "Patria", kas tūlkojot sanāk tēva zeme. Respektīvi zeme kas pieder tēvam, vai dzimtas/ģimenes galvai. Pastaprpināti pieder arī katram pilntiesīgam ģimenes/dzimtas loceklim. Moderni - dzimtas/ģimenes kopīpašums, kur katram ir kaut kādas tiesības uz daļiņu no tā. Vai mums ir tiesības uz daļu no zemes? Protams ka nē. Ir divi veidi kā pie tās tikt - mantojums vai pirkums.  Savelkot kopā, tu vari būt patriots tikai uz savu, vai savai kopienai piederošu īpašumu uz kuru tev ir tiesības. Ja tādas nav, tad patriotisms pastāvēt nevar attiecībā uz svešu īpašumu. Kādas valsts vai zemes aizsardzība patiotisku motīvu vadīta sākās tikai 19./20 gadsimta. Pirms tam tā bij zsava īpašuma aizsardzība vai kalpošana kungam par kādu labumu. Respektīvi - patriotisms ir jauns jēdziens, lai cilvēki aizstāvētu to, kas tev īsti nepieder un lai par to nebūtu jāmaksā. 

2 0 atbildēt

Interesants raksts ... Vai kads nezin ,kur var iegadaties(var lietotu)shmaisera stobru un paris aptveres ?

2 0 atbildēt

Anarhisms ir īstais ceļš.

Patrioti ir tie kuriem nav jāstrādā 2 darbos gandrīz bez brīvdienām lai pabarotu ģimeni.

Ja nahrenizētu nekustamā īpašuma nodokli vienīgajam īpašumam tad patrioti būtu SIMTS REIZES vairāk jo būtu apziņa, ka tas ko tu mūža garumā esi cēlis, kopis un lolojis, paliks taviem bērniem. 

2 0 atbildēt
Jā,vajadzēja tos pareizos apšaut,vajadzēja.1989. gadā. Tagad viņ ir savairojušies kā pelējums uz vecas zaptcmaizes.
1 0 atbildēt

Daudz gribēsi zināt,ātri vecs paliksi.

1 0 atbildēt

 emotion +

2 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Par pēdējo taisnība, Krievijā visi tā sazombēti ar to kremlina TV  emotion

0 0 atbildēt

Patriotismu var saprast dažādi, lai gan man liekas, ka tas ir vairāk mākslīgi uzpūsts jēdziens, lai pārliecinātu cilvēku sekot kaut kādiem augstākiem mērķiem, pieverot acis uz realitāti - kaut vai ar to pašu teicienu - visiem tagad grūti. Iespējams, Brīvības cīņās tā tiešām bija arī vēlēšanās iegūt savu valsti, savu zemes pleķīti, saimniecību, labāku nākotni savā zemē. Iespējams, tie , kuri nav aizbraukuši uz to tāpat cer un mierina sevi ar domu,ka arī citur zāle nav zaļāka, kā pirmajā brīdī liekas.

0 0 atbildēt

Viss ir labi...

0 0 atbildēt

ja kaimins ievelets parvertisies par korumpantu, es vinu par invalidu pataisiisu

0 0 atbildēt

tavai mammai

0 0 atbildēt

Pa-pa-patritisms ir galvenais?

0 0 atbildēt

 emotion 

2 4 atbildēt