local-stats-pixel fb-conv-api

Kam pieder Latvija???71

Vai Tev ir pazīstama situācija, kad Tu aizej uz veikalu un skaties uz produktiem, cenšoties atrast un izvēlēties latvijā ražoto prdukciju, lai atbalstītu latviešus, Latviju, Latvijas ekonomiku, zemniekus...? Starp lētāku lietuviešu vai poļu produkciju cenšamies izvēlēties kādu starp vietejiem - cido suliņas, vietējo uzņēmumu piena produktus, piemēram, Valmieras pienu, vietējo gaļu, piemēram, no Ķekavas vietējās vistiņas un tā tālāk, un tā joprojām. Bet kurus tad mēs īsti "barojam", izvēloties tos saucamos vietējos produktus? Jo īstanībā mūsu slavenie lielie Latvijas ražotāji patiesībā nepieder Latvijai.. bet kam?!

948 15 71 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 71

0/2000

Skumīgi.. Nezināju, ka gandrīz visi populārākie uzņēmumi Latvijā nepieder latviešiem. Nepieminēji Ādažu čipsus, kuri diemžēl arī nepieder latviešiem, bet investoriem no Somijas.

57 0 atbildēt

 Pat raksts nav savējais..  emotion

47 2 atbildēt

Galigi logiski ka mums nekas nepieder, ja piederetu tad visticamak sen jau butu bankrotejis viss emotion

37 1 atbildēt

Tad rodas jautājums: ''Kas vispār pieder Latvijai?" emotion

36 0 atbildēt

pofig, ka pieder ārvalsniekiem, galvenais investīcijas, ražošana, darba vietas, infrastruktūras uzlabošana ... labāk lai pieder ārzemniekiem, nekā stāv tukša un grūst kopā, kā piemēram Jaunķemeru sanatorija, Slokas celulozes un papūra fabrika, slokas cementa rūpnīca utt. utt. Latvijā ir tik daudz pamestu rūpnīcu, kas  iet postā, labāk tās būtu nopirkuši ārzemju investori, izremontējuši, nopirkuši modernas iekārtas, uzlabojuši infrastruktūru, radījuši darba vietas un maksātu valstij nodokļus, piekrītat ka tā būtu labāk? emotion

31 0 atbildēt

Latvijas balzām varbūt vairs nepieder latviešiem, bet pašu melnā balzāma recepti neviens nevienam pārdot netaisās tā ir un paliks latvijai.

Un kāpēc Laimu nepieminēji? To tač pārdeva norvēģim kurš patiesībā ir krievs emotion

11 0 atbildēt

Nav brīnums, ka ar laiku viss paliek negaršīgāks.... Kā uzņēmums pāriet ārzemniekiem, tā nez kpc kvalitate mazinās.

11 1 atbildēt

Tagad rakstu studijā, kas pieder latviešiem! 

9 0 atbildēt

Moderatoram jau vajadzētu zināt, ka kopēts teksts no citu blogiem nav gluži oriģinālraksts, ne?

11 3 atbildēt
Latviešiem vēl kaut kas pieder ? Jo izskatās, ka 75 % lielo Latvijas uzņēmumu ir ārzemnieku īpašumā, un katru gadu šis skaitlis palielinās... ;/
9 1 atbildēt

kam pieder ''Lāču maize'' ?

9 1 atbildēt

Autor, raksta tēma ir laba, bet ja tu nezini kas kuram pieder, nemels niekus. Pats strādāju jau kādu laiku pārtikas nozarē un man ir šis tas zināms. Par Laimu, kādi divi Latvijas pilsoņi, tu stūlbs esi? Zem nosaukuma Laima jāsaprot, ka ir Laima, Staburadze, Pedro un Gutta, kas piederēja mistiskiem investoriem, kas bija reģistrējušies toļi Kiprā vai Islandē, hvz, un tur bija pāris vietējie, tgd to ir pārpirkuši novēģu Orkla, kurai jau ir Spilva un Ādažu čipsi. Jā un ja nemaldos, tad piena pārstrādes uzņēmumi patiešām pieder krieviem lielākoties un nesen Rīgas piena kombināts ar pārpircis piensaimnieku un jā.... spriediet paši tālāk.

Un te komentētājiem zemāk, dirst ir viegli, domāt un strādāt vajag. Tikai tad, ka letiņi sāks darīt abus un strādāt savā labā nevis pie citiem un būvēt savu (vienalga ko) un radīt, tad varam runāt par kkādu attīstību.

7 0 atbildēt

Nav pilnigi nekadas nozimes kam un kura vaslti pieder uznjemums, tak logiski padomajiet. Ja piemeram viss latvijas Balzams piederetu man? nu kada kuram no jums no taa jeega? kas es tagad jums moz meetashu savu pikji un terejat uz nebedu?

 

Galvenais lai uznjemums ir registrets latvijaa un maksaa nodokljus, tas jau air buutiibaa ir vienigais labums no uznjemuma pashai valstij, neatkarigi no taa kursh ir ipashnieks un kursh velk ara pelnju, jo pelnja tapat aizet privataja makaa un neviens cits cilvekas valstii no taa neiegust nekadu labumu vai tas ir Latvietis vai urla vai Amerikanis. parejais ir pilnigi pie dirsas. 

7 1 atbildēt

Vajadzetu rakstu uztaisit ar to kas pieder Latviesiem. Piem Sakret.... Tadu uznemumu ir daudz. 

 

Skiet, kadam ir izdevigi kultivet to viedokli ka mums neka nav un nebus.

 

ka ari nevajag aizmirst, ka ofsoriem ir loti gruti isekot, nav teikt ka igaunija registretam uznemumam istais ipasnieks vienalga nav Latvijas pilsonis.....

6 1 atbildēt

Vismaz Talsu Piens ir savējais emotion emotion emotion

6 1 atbildēt

Šorīt klausoties Latvijas radio 1 programmā agri no rīta viens gudrais no valdības stāstija, ka cukura ražošana Latvijā bijusi nerentabla. Pameklēju googlē un re kas atklājas. 2012.gada 15. oktobrī bija sekojošs raksts.  Kaut kad vēl televīzijā bija raidījums, vai iespējams reanimēt cukura ražošanu, jā var. ja maksāsim 70 santimu soda naudu par katru saražoto kilogramu. Te nav jābrīnas ka pārtikas un cita ražošana nav mūsu rokās. Valsts aparātā nodarbojas ar totālu diversiju izpārdodot it visu ko var un pēc tam saka Mums trūkst naudas tam un tam. Tagad cenšas par visām varītēm apvienot un pārdot Lattelecom un LMT. Bankas jau kā tādas mums vairāk nav, ir tikai otrā līmeņa instruments tikai. Te tiešām jājautā kas mums ir un kam īsti pieder Latvija un vai par to mūsu vecvectēvi nolika galvas?       

5 1 atbildēt

Tagad zināšu, kurus uzņēmumus boikotēt un kuru preces pirkt, paldies.

5 1 atbildēt

Jap, tā tas ir- Latvijas lauksaimniecība un pārstrāde jau daudzus gadu tiek mākslīgi iznīcināta (3 cukurfabrikas!) vai izpārdota.  emotion 

un Igaunijas vai Lietuvas jaunie lauku produkcijas pārstrādes uzņēmumu īpašnieki vēl ir ok (btw, uzņēmums Trikātas piens vai tml arī vairs neeksistējot, bet tagad igauņi ražo sieru uc produktus ar nopirkto brendu "Trikata" un pārdod uz Latviju)

taču tas krievijas multimiljonārs, šķiet, minētais Jevgeņijs Varovs, kurš pirms dažiem gadiem nopirka Rīgas Piena kombinātu un Valmieras pienu, nesen savam pienrūpniecības koncernam ir pievienojis  vēl divus LV piena kombinātus, nopērkot arī Rīgas Piensaimnieku (slavenais zīmols "Kārums"!) un Limbažu pienu - kā saka- četri vienā.   emotion 

To lasīju kādā Latvijas laikrakstā vasarā, kad biju Rīgā, varbūt Dienas Biznesā.

Latvijas pilsoņi- piena pārstrādes biznesa īpašnieki - vēl ir tam Preiļu sieram. Smiltenes kooperatīvam un varbūt arī Jaunpils pienam.

4 0 atbildēt

Nevajag aizmirst par ādažu čipsiem un gutas sulām, kas pieder orkla foods, šeit patiešām viss tiek izpārdots un to vajag apturēt, mums vairs nav mūsu mežu, labības lauku, jo viss ir pārdots, mēs esam nospiesti , tā lai tikai spējam patērēt, viss ir kā veikals kur ieejot tu drīksti tikai iegā'daties lai citam no tā būtu kāds labums, Lieliskā ES mums uzliek kvotas mūsu jūras zivīm pienam un citiem produktiem, aizklapē cukura ražotnes lai mēs tikai pirktu importa preci, par kādu latvijas ražšanu vispār var iet runa, bez valsts rūpniecības šeit ekonomiskā izaugsme nead nebūs iespējama.

4 1 atbildēt

naakoso rakstu kas pieder Latvijai

3 0 atbildēt
« 1  2  3 »