local-stats-pixel fb-conv-api

Kam jāmaksā par ēdienu randiņā?41

Es esmu džentelmenis un mana atbilde būtu vīrietim, ja vien meitene nav no tām, kas grib maksāt pati. Tad vispareizāk ir, kad katrs maksā pats par sevi - uzmākties ar "es esmu vecis, tāpēc, man tev obligāti jāizmaksā" arī nav pareizi. Tāpat uzskatu, ka jābūt arī zināmai samērībai - ja meitene zina, ka viņas puisis nav pārlieku labi situēts, nevajag aiziet uz daārgako pilsētas restorānu( ja viņa aicina, ja puisis aicina, pats vainīgs) un gaidī, ka izmaksās.

Dažās valstīs, piemēram, Dānijā, pieturēšanos pie klasiskās etiķetes un to, ka vīrietis uzstāj uz izmaksāšanu var uzskatīt pat par seksisma izpausmi - mēģināšu pretējam dzimumam justies vājam, nespējīgam un atkarīgam no otra.

Dzīvē notiek dažādi un Reddit lietotājs u/CutebananaMuffin izlēma padalīties ar savu pieredzi, kas diezgan labi atbilst manis aprakstītajam variantam - meitene uzaicinājusi uz dārgu restorānu un gaida veco laiku džentelmeni. Puisis gan to uzzinājis tikai tad, kad vēlējies doties uz vēl, kādu randiņu, jo randiņa laikā viss likās labi un izdevies. Izlasi tulkoto saraksti un pastāsti, kuram tavuprāt ir taisnība- puisim, kurš uzaicināts uz tikšanos nopirka sev ēdienu un par to samaksāja vai meitenei, kura uzaicināja puisi uz tikšanos, paēda pa dārgu naudu un sapūtās par to, ka viņai neizmaksāja, vai varbū taisnība nav nevienam?

272 0 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Maksaa par maukaam vai to laiku. Normaali cilveeki izbauda viens otra kompaaniju abpuseeji. Taapeec divreiz padomaatu vai tikties ar meiteneem, kas domaa - vinsh mani aicina uz randinu, vinsh bauda manu kompaaniju, taapec vinjam par to jaamaksaa. Tas, protams, ja viirietim ir pasciena un vinsh sevi noveertee.

Ja kaadreiz gribas, var samaksaat, bet tas viennoziigi nav pienaakums.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Tam kurš uzaicina

1 0 atbildēt

Milfas nemaz neļauj maksāt, parasti saka: "Samaksāsi ar to, kas tev biksēs vakarā".  emotion 

3 2 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Manā laikā maksāja puisis,bet tad viss bija salīdzinoši lēts,tagad būtu jāpadomā.bet ja meitene velk uz dārgu krogu,tad nu ir divas iespējas,ja līdzekļi atļauj, tad ej ja neļauj aizbildinies,ka nav naudas,nu tad redz ko dāma saka.

0 0 atbildēt
Daļa saka, ka jāmaksā tam, kas uzaicina. Kur tas ir redzēts, ka meitenes kaut kur kādu čali aicinātu? Tā atbilde jau automātiski nozīmē, ka čalim būs jāmaksā, jo meitenes jau nu toč nevienu nekur neaicinās. Labāk ir vienkārši abiem iepriekš vienoties, lai nav domstarpību.
0 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Tam kuŗš uzaicina. Un nedaudz dīvaini, ka meitenes aicina puišus.

0 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Atkarībā no situācijas un attiecību posma vai arī par to vienojās,kad ir pienācis laiks maksāt.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: ...

1 1 atbildēt

@Aptauja: Kam jāmaksā par pusdienām randiņā?

Cits variants: Tam, kurš ir paņēmis naudu līdzi. Ja nauda ir abiem, tad jāmaksā katram par sevi.

1 1 atbildēt
Maksā tas kurš uzaicina, simple
0 1 atbildēt