local-stats-pixel fb-conv-api

Kāds puisis atsūtījis vairākas fotogrāfijas par ikdienas dzīvi Somijas cietumos7

Kāds biedrs no Somijas atsūtījis vairākas fotogrāfijas no Somijas cietumiem, pievienojot ziņu, ka no 2015. gada 1. maija Somijā stājas spēkā jauni ieslodzīto turēšanas noteikumi - tagad var izmantot e-pastu, internetu un mobilos telefonus. Atļauju izmantot elektroniskos sīkrīkus cietuma administrācija dod gadījumā, ja tas nerada drošības apdraudējumu. Pat Somijas cietumā vairs nevarēs smēķēt kamerās, bet tikai īpaši ierādītās telpās, un tiks uzlaboti tikšanās apstākļi ar bērniem, kā arī kopumā tiks uzlaboti ieslodzījuma apstākļi.

**********************

Ja salīdzina viņu cietumus ar postpadomju valstu cietumiem kā Krievija, Baltkrievija vai Ukraina - cietums nemaz neizvirza uzdevumu kaut kā labot cilvēku. Tā ir sava veida atriebība par cilvēku kļūdām, izvirza uzdevumu parādīt cilvēkam, ka viņa dzīvība nav vērtīga, un viņš pats ir tikai gaļas gabals, kas ik pa laikam kustas telpā un izdod skaņas. Nav noslēpums, ka daudzi vietējā cietumu sistēmā iesaistītie cilvēki gūst sadistisku baudu no šīs neierobežotās varas. Viņi, protams, ir daudz labāki, gudrāki un godīgāki nekā tie, kas atrodas kamerās. Viņi dzīvē nepieļāva kļūdas, vienmēr ievēroja likumu, un tagad ir saņēmuši pelnītu atlīdzību – varu pār citiem cilvēkiem, tiesības aizliegt un pavēlēt.

🤠 Teksts no raksta internetā.

61 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

🧐Biļete uz turieni jāpērk, vai arī pa blatu iespējams uz turieni pārvākties?!😍

😂

9 0 atbildēt

Ārprāts!!!Kā tādos "necilvēcīgos"apstākļos var turēt cilvēkus!!!

2 0 atbildēt

Nu čo pacani! Sgonajem na červončik🤓

2 0 atbildēt

👍

2 0 atbildēt

Kads LV sakars ar šo tekstu? ''Ja salīdzināsim to ar to, kas mums ir, tad atšķirība būs ļoti kolosāla. Postpadomju telpā tādās valstīs kā Krievija, Baltkrievija vai Ukraina cietums nemaz neizvirza uzdevumu kaut kā labot cilvēku.''?

Kādiem'' mums''?

0 0 atbildēt