local-stats-pixel fb-conv-api

Kādi ir plusi un mīnusi dzīvei Igaunijā, ja esi LATVIETIS41

436 0

Kā igauņi saka, tad uz Igauniju nevajag braukt, kur nu vēl pārcelties uz dzīvi, bet tas īstenībā ir sausā igauņu humora piemērs. Patiesībā neviens to īsti nepamanīs, bet, ja pamanīs, tad taktiski paklusēs. Ak vai, gribēju jau tikai ievadu uzrakstīt, bet iesāku jau ar plusu emotion

Katrs vērtēs individuāli un pievērsīs uzmanību atšķirīgām lietām, bet vai būs kaut kas, kas patiks vai nepatiks visiem latviešiem Igaunijā? Vai ir kādas priekšrocības tam, ka tu esi latvietis Igaunijā?

Mēģināšu pastāstīt par dažiem plusiem un mīnusiem.

436 0 41 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 41

0/2000

Satiksme kaitinoša - igauņi brauc kā penši emotion Ja kāds aizvelk garām, tad tam ir latviešu numurs emotion Igauņiem latvieši ļoti patīkot. Viņi fano par Latviju un saka, ka mums šeit viss esot labāk - cenas, kultūra, pasākumi, jūra utt.

Bet, ja nopietni, tad visas trīs Baltijas valstis ir vēsturiski tik cieši satuvinājušās, ka neredzu nekādus šķēršļus izveidot vienu federālu valsti. Reti kur pasaulē kaimiņvalstis ir tik draudzīgas. To vajag izmantot un radīt lielāku veidojumu.

14 0 atbildēt
Esmu pabijis diezgan daudzos Tallinas restorānos, tur katrā ir savs koncepts, savā ideja, savā rozīnīte, ne tā kā LV, īpaši, Rīgā, kur viss ir vienmuļš. Par valodu nerunājot, Rīgā, vieni vienīgi krievi, bet Tallinā, pamēģini runāt krieviski, uz Tevi skatīsie, kā uz tādu citplanētieti no planētas B6-12... Lūk tāda ir mana pieredze...
13 0 atbildēt

Visur ir labi, kur mūsu nav, jeb upes otrā krastā vienmēr zivis labāk ķeras  emotion 

10 0 atbildēt
Ja Spoki piedāvātu rakstus vērtēt ar dubultplusu, es liktu to šim rakstam! Man personīgi tas bija ļoti interesants un noderīgs, liels paldies!
9 0 atbildēt
Labs raksts. Sakarīgi devi priekšstatu par dzīvi Igaunijā. Un kā ar ticību, reliĝiju un tādām lietām? Laikam jau nav informācijas, jo to nevar zināt, ja pats tajā jomā nav iekšä.
10 2 atbildēt

Nezinu speciāli vai netīšām bet kopā skan izcili. "No sex, no future"  emotion 

7 1 atbildēt
Lai nu kur un kā - dzīvosim draudzīgi! emotion
6 0 atbildēt

Igaunijā ir dārgāka un bieži nekvlaitatīvāka pārtika dēļ vājākas loģistikas ķēdes. Latvijā loģistika ir labāk attīstīta un pārtika, lai arī tipiski A-Eiropas sūd*, tik un tā pa kārtu ēdamāka nekā Igaunijā. Ar pārtiku tiek domāts pārsvarā augļi un dārzeņi. Igaunijā bieži var iegrābties apsaldētos, kuri labi izskatās veikalā, bet mājās atsiluši ir vai nu bezgaršīgi vai ātri bojāsies. ​P.S. Nodzīvoju tur 4 gadus. Pie Igaunijas plusiem - gadu nobrauc EE ar savu auto un LV izej skati bez 2-niekiem. emotion

4 0 atbildēt
Mīnuss, kā soda par plus 7 pat emotion
4 0 atbildēt

80. gadu beigās biju ekskursijā Kuresārē (toreiz tur vēl saimniekoja padomju armijnieki, vajadzēja noformēt caurlaidi), skaista, klusa pilsēta, bet uz pastāvīgu dzīvi negribētu tur palikt tās pašas valodu barjeras dēļ. Vienīgais pluss ka var uztvert Lavijas televīzijas un radio kanālus, vismaz toreiz varēja. Kaut gan gide stāstīja, ka Sāmsalā dzīvo aptuveni 100 latviešu.

3 0 atbildēt

Tehniski Igaunijä ir daudz labu lietu un kä tu aprakstiji Vecpilsetu-nepiekritisu tam viedoklim.Tallinä esmu bijusi dafiga reizes un teiktu-pat skaistäka nekä Rigas vecpilseta.(Latvija ar ir skaista). Pärtikas izvele ir daudz lieläka un var atrast letäku paiku ar.

2 0 atbildēt

Ha ha ha tas teksts ko dāmīte ielika par latvietēm gan ir labs izdomājums emotion Bet ja patiesībai tuvāk, diemžēl realitāte ir tāda, ka latvietes uzskata Eiropā par lielākajām m*****, kurām vajag tikai kko izmaksāt un uzreiz metīsies apakšā... ar to diemžēl daudz saskāros Rietumeiropā, ar tiem cilvēkiem kuri bijuši Latvijā izklaidēties...

2 0 atbildēt
Igaunijā ir labāki kopējie dzīves apstākļi? Ar ko kādas firmas atvēršana Igaunijā atšķirtos no Latvijas?
2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Vēl viens pluss, tur cilvēki klausās labāku mūziku, un notiek labāki pasākumi. Piemēram, pirms kāda laiku tur notika freedom parade, kur uzstājās pat hardstyle dj, un visi priecājās, visiem patika, bet pie mums kas tāds tik mazam bariņam interesēja.

0 0 atbildēt

Plusu pamanīju vairāk kā mīnusus! Pluss arī tev!  emotion 

0 0 atbildēt

P.S.

Lai gan algas Igaunijā ir lielākas, daļēji pateicoties Somijas faktoram, dzīve arī diemžēl tur ir attiecīgi ievērojami dārgāka. Arī nodokļi lielāki.

Piemēram, Latvijā MyFitness abonements maksā 44 eiro, bet Igaunijā 58 eiro... aptuveni uz 1/4 daļu jeb 25  % dārgāk

0 0 atbildēt

kkjljlln

0 0 atbildēt