local-stats-pixel fb-conv-api

Kādēļ no pašiem latviešiem slēpj būtisku informāciju, aizbildinoties ar mistisko21

305 7

Tauta runā vienu, valdība un dažādi tās tiešā pakļautībā esošie statistikas kantori, ar prātam grūti uztveramām tabulām un tajos ar matemātisku šarmu samestiem skaitļiem, stāsta mums citu, bet žurnālisti cenšas gramatiski pareizi uzrakstīt patiesību, kura apmierinātu kā vienus tā otrus. Kā saprast un ieraudzīt reālo situāciju Latvijā? Kam ticēt? Kā saprast un atpazīt patiesību, kuru mēs katrs tik ļoti meklējam!? Kādēļ no pašiem latviešiem slēpj būtisku informāciju, aizbildinoties ar mistisko VALSTS NOSLĒPUMU ?

Apskatīsim dažus aktuālus jautājumus un iespējams, kaut ko interesantu atklāsim savam skatam. Centīšos arī izklāstīt - kas, manuprāt, ir tas mistiskais valsts noslēpums. Vakar noziedoju kādas 10h sava laika, lai iedziļinātos dažādos valstij svarīgos notikumos, to atspoguļojumā sabiedrībai un statistikas tabulu pētīšanai. Jāsaka, ka atskaites mūsu cienījamie birokrātijas ierēdņi prot sagatavot tik augstā līmenī, ka domājošam cilvēkam tās nav prātam aptveramas. Nemaz nerunājot par dzīvu, elpojošu cilvēku ar savu likteņstāstu, kuru es centos atrast kaut vienā dokumentā. Pārsteidzoši bija atklāt, ka vairums statistikas datu balstīti uz 2011.gada tautas skaitīšanas rezultātiem, kas ir 7 gadus veci. Secinājumus izdariet paši. Protams, ka vienā rakstā nevaru ievietot visu iegūto informāciju, tādēļ tiem, kuriem būs interese pašiem dziļāk pētīt šos jautājumus, raksta beigās norādīšu dažus informācijas avotus.

_______________________

Sāksim ar absurdo cilvēka invaliditātes pierādīšanas kārtību, kura paredz reizi 2 vai 5 gados, atkarīgs no katra gadījuma atsevišķi, taču būtība un birokrātiskā stulbība jau no tā nemainās. Varētu padomāt, ka cilvēkiem tā jau problēmu nepietiek dzīvē, lai katru reizi no jauna un no jauna izietu entās komisijas, kuru kārtējā slēdzienā būs rakstīts - brīnums nenotika un Tu joprojām esi invalīds. Jāsaka liels paldies, ka pa drusciņai kaut kas šajā jautājumā tiek risināts.Vēl pirms dažiem gadiem veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijā bija jāpierāda, ka nav ataugusi roka vai kāja. Nopietni!??

Lūk tautas vārds : “Viņuprāt, mums pēc pieciem gadiem ir no jauna jākolekcionē visi šie dokumenti, lai atkal pierādītu, ka bērns vēl aizvien ir invalīds un viņš būs invalīds visu dzīvi,” situāciju raksturoja Anete Bendika. Un ko mums saka valdība : “Veicot kādas izmaiņas kaut kādā vienā konkrētā gadījumā, uzradīsies nākamais gadījums, un pēc tam uzradīsies nākamais gadījums, un mēs varam nonākt pie tā, ka normatīvais akts būs jāgroza nepārtraukti,” norādīja Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas vadītāja vietnieks Māris Andersons. 'Mēš šobrīd neesam plānojuši to pārskatīt, jo faktiski mums nav bijuši iesniegumi vai sūdzības par to, ka šādas izmaiņas būtu veicamas,” atzina ministrijas Sociālās iekļaušanas politikas departamenta direktora vietniece Evija Kūla.

Cik skaisti un izdevīgi, neko neredzam un nedzirdam. Vai Jūs zināt cik Latvijā katru gadu nāk klāt cilvēku ar invaliditāti ? Man tas bija šoks! Pēdējie dati ir par 2013.gadu - 17 600 cilvēku gadā, no tiem 1030 ir bērni! Kā Jūs domājat - uz 2017.gadu cik būs?

______________________________________

Par demogrāfiju ir runāts daudz, un nevienam nav noslēpums, ka Latvijas nākotnes perspektīva, tieši šī iemesla dēļ ir ļoti blāva. Taču izrādās, ka mēs vieglprātīgi varam izturēties arī pret augsto zīdainīšu mirstības problēmu Latvijā. Es saprotu, ka ir neliels procents, ko regulē pati daba, lai cik tas skumji nebūtu, bet arī šie skaitļi mani šokēja. Jo tie nav tikai skaitļi, tās ir ģimeņu traģēdijas. Un arī es ar to, diemžēl esmu saskāries. Arī šie skaitļi mani šokēja!

Dati par 2016.gadu (Slimību kontroles un profilakses centrs)

Absolūtos skaitļos un no 1000 dzīvi un nedzīvi dzimušiem bēriņiem - 328 miruši !!!

Un ko mums saka valdība: 2017.12.oktobrī Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Veselības ministrijas izstrādātais mātes un bērna veselības uzlabošanas plāna projekts 2018.-2020.gadam. Lai realizētu plāna projektā minētos pasākumus un uzlabotu mātes un bērna veselību, nepieciešams papildus valsts budžeta finansējums 2018.gadam – 6,9 mlj. eiro, 2019.gadam – 10,2 mlj. eiro, 2020. gadam – 10, 2 mlj. eiro.

Nu te komentāri lieki, izrādās visu atrisinās ar naudu. Taču varbūt sākt ar veselību graujošo un indējošo pārtikas produktu aizliegšanu veikalos....

___________________________________

Daudz tiek runāts par okupāciju, vai ir bijusi vai nav. Vienreiz vajadzētu valstiskā līmenī oficiāli pateikt. Jā, mēs esam tikuši okupēti vai Nē, mēs neesam. Jo pašlaik sanāk, ka tīri cilvēcīgi un emocionāli un izsūtīto cilvēku traģēdiju līmenī, neapšaubāmi ir bijusi okupācija, taču balstoties uz vēsures dokumentiem, juridiski okupācija nav notikusi. Un šeit šķiet patiesību neatklāt ir kā vienas tā otras puses interesēs. Jo, ja mūsu vājā, līdz ausīm parādos esošā valdība pieņemtu beidzot lēmumu un stingru nostāju šajā jautājumā un neizmantotu šo jautājumu sabiedrības tracināšanai un pretnostatīšanai, it sevišķi pirms vēlēšanām, tad būtu jārisina jautājumi, kurus negribas, bet, manuprāt vajazētu!

Lūdzu, sūdzam tiesā Lielbritāniju par Latvijas zelta nozagšanu. Vismaz atgūstot daļu, nosegsim savu ārējo valsts parādu, kurš uz doto brīdi sastāda - iespaidīgs – aptuveni 9,7 miljardi eiro (40% no IKP), tādēļ arī parāda apkalpošana izmaksā dārgi. Šogad valsts parāda apkalpošanas izmaksas pārsniegs 220 miljonus eiro. Nav ko teikt!

________________________

Nu un visbeidzot par bezjēdzīgi izšķērdīgo valsts Aizsardzības ministrijas darbu, no kura , nu vismaz neviens Latvietis sevi drošāk nejūt. Saprotu, ka muļķīšiem jāuzpērk veca, nolietota nāves mašīnu jūra, kura nekad netiks izmantota, ja nu vienīgi dekorācijām Ādažu poligonā vai Rīgas motormuzejā un tomēŗ nevaru Jums nepajautāt. Kā Jūs domājat, kādēļ nepieciešams Latvijā dislocēt svešu armiju karavīrus? Jūs tiešām domājat, lai aizsargātu Latviju? Tad ziniet un neesiet tik naivi. Šie svešie NATO karavīri šeit ir vajadzīgi, lai brīdī, kad Latviešu tautai mērs būs pilns un tauta nāks uz saeimu prasīt kungiem atbildību. Šie kungi varētu pagriezt šos karavīrus pret tautu! Jo Jānis, kurš dienē Latvijas bruņotajos spēkos uz savu mammu no Bauskas nešaus un aizsargās viņu, vai arī tāds ir viņa pienākums. Kamēr amerikānis vai spānis, komandu šaut izpildīs neaizdomājoties. Ja Jūs vēl neticat tam, lūk viens piemērs, kam gatavojas vara. Un šajās vienībās uz brīdi , kad būs nepieciešams, neviena Latvieša nebūs.

LETA. Valsts policija (VP) 2018.gada laikā plāno reģionos izveidot četras masu nemieru novēršanai paredzētas vienības, aģentūrai LETA pastāstīja VP priekšnieks Ints Ķuzis.
Patlaban VP rīcībā jau darbojas vienība, kuras kompetencē ir arī masu nemieru novēršana un policijai sarežģītu uzdevumu pildīšana – Speciālo uzdevumu bataljons (SUB).

______________________

Ir par ko padomāt! Paldies Tev, ka izlasīji, ceru, ka padalīsies ar šo informāciju un ierakstīsi arī savu komentāru zem raksta. Tas ir ļoti svarīgi! Un jā - Valsts noslēpums ir tikai un vienīgi tajā, kurš un cik saņems, ja turēs muti un spiedīs pogu kad īkšķis uz augšu vai leju pavērsts.

Ar cieņu, Kaspars Pudniks

p.s. Mēs esam pelnījuši labāku Latviju!

Izmantotie avoti: www.spkc.gov.lv/lv/ www.vm.gov.lv/lv/aktualitate... www.lsm.lv/raksts/zinas/l... www.tvnet.lv/zinas/latvija/... www.protesti.lv/policija-sogad... Un citi.

305 7 21 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 21

0/2000

Turpini rakt ! Daudz mēslu mūsu mazajā zemīte !

Lai vairāk spēka būtu simtiņš un plusiņš ! 

26 0 atbildēt

Man neviens anglis zeltu nav nospēris,toties radus pieņēmuši ar visiem bērniem. Invalīdi no jauna nerodas,vienkārši veselie pamet valsti.Tai pašā Anglijā invalīdu ir LĒRUMS,tik neviens viņus par tādiem neuzskata. Paziņam meitiņai ir bērnu trieka,tak tie svoloči,kas Pudnika kgam,nospēra zeltu,ietaisīja 2st mājā speciāli liftu. Ja ir vēlme kaut ko *analizēt*,tad labākais veids kā to izdarīt,ir pretnostatīt. Mani tracina kaut kādas debīlas ziņas,ka vidējā alga LV,tuvojas 1000 eiro. Tai pašā zelta zadzēju zemē ir skaidri un gaiši nodefinēta minimālā stundas likme,kas šobrīd ir 7,50 un ne peniņa mazāk. Bet par to NATO...nu varam draudzēties ar Krieviju. Tad dzīvosim kā Baltkrievijā vai Kazahstānā,varam dzīvot pēc Uzbekijas modeļa ar mūža prezidentu Raimondu ibn Vējoni ogli... Manuprāt mazai valstij nav citas iespējas,kā draudzēties ar stipru un gudru kaimiņu. Stiprs ir tas,kam spēcīga ekonomika,nevis tas,kuram lielāka sarkanā poga.  emotion 

15 1 atbildēt

Ir idejas, kuras visnotaļ pareizas, ir idejas, kuras maigi sakot, nepareizas.

Sākšu ar to, ka tautu raksta ar mazo burtu - latvietis nevis Latvietis. Es saprotu, ka gribi paradīt savu emociju vilni un sašutumu, taču pareizi uzrakstīt ir daudz lielāka cieņa, kā "aiz emocijām izcelties."

Par mūsu "izšķērdīgo armiju" - atgādinu, ka esam NATO dalībvalsts - mūs saista līgums, kurš liek izmantot 2% no IKP militārajām vajadzībām. Tad nu arī iepērk tos lūžņus, jo lai ražotu savu tehniku naudiņas nav, jo ražot militārtehniku ir dārgi. NATO karavīri - varbūt arī šeit ir dēļ tevis minētā iemesla, taču pamatā tā ir lielvaru spēle - ASV rāda kulakus Krievijai, mēs vienkārši esam nepareizajā vietā. Nato karavīri nav tikai Latvijā un ir arī stabilākās valstīs no iekšpolitikas viedokļa.

Par to, lai UK atdod mūsu zeltu. Būtu ļoti forši, bet šo liekot, kopā ar armijas daļu tavā rakstā, sāk rasties jautājums - kāpēc visur pagriez kā slikto to, kas saistās ar Rietumiem? Vai pareizāk nebūtu atprasīt samaksu par to ko nodarījusi Krievija gan pirms okupācijas, izlaupot Latviju, izšaujot un izsūtot tūkstošiem latviešus un pēc tam noslēdzoties okupācijai, izvedot tonnam zinātnisko un rūpniecisko materiālu?

Par to vai bija okupācija -tur gan pareizi saki, ka reāli bija, savukārt, no juristu viedokļa nebija. Jāsaka gan, ka pat Krievijas vēsturnieki netiešā veidā 2011. gadā to atzina godīgi ,pasakot, Krievija baidās atzīt okupāciju, jo tas dod iespēju Baltijai prasīt kompensācijas.

Par medicīnu un ar to saistīto statistiku - statistika ir mazie meli. Katrs to grozīs kā ērtāk. Ja tie papildus finanšu līdzekļi, kurus piemini tiktu lietoti pilnībā tas palīdzētu. Savukārt, tavs ieteikums - beidzot aizliedzam sliktos produktus - ko tas palīdzēs? Tā pati mazuļu mirstība un invaliditāte - to neietekmē tikai pārtika, tas ir veselu problēmu kopums un aizliedzot atsevišķus pārtikas produktus, diži neko neuzlabosi.

Malacis, ka centies risināt šādas problēmas, taču iesaku darīt to bez emocijām. Emocijas rada to pašu efektu, ko meli - liek uz visu skatīties nepareizi.

12 3 atbildēt

Tu neko nepanāksi, samierinies. Apzinies riskus reāli, ka ja raksi, tad tas kādam var stipri nepatikt. Ne jau tev mierīgi dos rakt un visu sakārtot valstī, kurā valda korupcija. Mūsu mentalitātē ir stipri iesēdusies nodevība, saškeltība, vergošana un dzīvošana nespējot domāt pašiem un paši sevi iznīcinot, jo vienmēr ir bijis kāds, kurš teicis priekšā, kas jādara, a kad tāda nav- tad valda kā māk un kā grib.  Nav vērts tikai skatīties uz valdības pusi, arī mazākā līmenī- cilvēkiem šķiet ka nodokļus nemaksāt ir ok, ja vien klients piekrīt, jo "abām pusēm labi".  Tirgū neviens tev čeku neizsitīs, tāpat kā bieži vien arī autoservisos, un citur, un tas viss pāriet arī tālāk valdības līmenī, tikai augstākā līmenī. Valdībā ieiet jaunas sejas, kas tāpat beigās raksta nost benzīnā savus izdevumus, nemaksā PVN par auto, utml. sasmērējas.  Kāpēc cilvēki brauc prom- jo saprot, ka valdība neklausās, bet ja cīnīsies- tad tas kādam var nepatikt. Un tā ir diemžēl vienīgā izeja šādā gadījumā. Es tev nedraudu, es vienkārši reāli apzinos situācijas nopietnību.

10 2 atbildēt
Lūdzu autoram precizēt / paskaidrot datus par dzīvajiem nedzīvajiem dzimušajiem. Pēc SPKC 2016 dzimuši 21000 miruši 130??? Jāpiemin ka abortu skaits ir 200 uz 1000. Šeit gan jārunā par izglītību. Troļojam?
3 0 atbildēt
Nu gan lej par to jaundzimuso mirstiibu! Paraadi man, kur tos datus raavi un vai esi pareizi tos sapratis?
3 0 atbildēt
Izklausās pēc vēlēšanu rullīša!!
2 0 atbildēt
SIRRUS velasepēds rulzzzzzzzzzzzz
4 2 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Publiski pakārt vai nocirst galvas visiem tiem saeimas čekistiem, turpat pie esplanādes!!
2 0 atbildēt

Par Lielbritāniju un NATO, daduz nekomentēšu tas lai paliek diplomātu ziņā, protams nevar nepiekrist, ka Latvija diplomātiajs vārdā bieži upurējas un piekāpjas tur, kur tai nevajadzētu, bet nejūtos gana kompetents, lai izdarītu secinājumus valsts labuma vārdā, sevišķi, ja tie balstīti uz pieņēmumiem.  Bet par datiem, kas šeit uzrādīti, nedzīvi dzimušo skaits ir absolūti absurds. Pārgāju tiem datiem, nedzīvi dzimuši vai pēc dzemdībam miruši 2016. gadā 129 zīdaiņi. Abortu skaits 202 uz 1000 dzimušiem bērniem, gan parādās, bet tas jau ir pavisam cits rādītājs, kas var būt par pamatu politiskām diskusijām šajā jautājumā, taču nevajadzētu uzrādīt nepatiesu statistiku. Dati par invaliditāti, sīki neizpētīju, bet ātri iemeto aci CSP datos par izmaksātajām invaliditātes pensijām, 2017. gadā uzrāda 74,4 tūkst, pie progresijas 17,6 tūkst. jauni invalīdi gadā pret 2017. gada rādītājiem 2013. gadā invalīdu skaitam būtu bijis jābūt tuvu 0.  P.S. Šis viss nav gluži valsts noslēpums, ņemot vērā, ka dati ir pieejami publiskās valsts un pašvaldību datubāzēs. Bet pilnīgi piekrītu, ka medijiem un valsts iestādēm vēl ir ļoti tāls ceļš ejams, līdz produktīvai komunikācijai ar sabiedrību un tās informēšanu par sociāli nozīmīgām lietām. 

1 0 atbildēt
Bļaģ Latvijai ir tīri norm! Negāziet laivu otrādi! Korupcuju neapkaros! Labs piemērs mainot valdību ir Ukraina!
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Nu, nu. Vispār jau Tev savā ziņā taisnība, turklāt es jau nu galīgi neesmu nekāds patriots, kur nu... Neuzskatu šito nodibinājumu par valsti vispār. Tas nu tā. Bet gribēju par tiem t.s. masu nemieriem precizēt. Vispār jau tas pareizi. Kāpēc? Tāpēc, ka tieši tā parasti sākas visādas revolūcijas un ne jau spontāni. Viss vairāk vai mazāk organizēti, bet tādām lietām kaut kādu kontroli vajag. Modelēsim situāciju - Rēzeknē 2000 cilvēku ieņem staciju, domi u.t.t. Bet NEAPBRUŅOTI. Kas tie tādi - velns viņus zin... NU, ko tad darīt?

0 0 atbildēt
Par dziedāšanu švaki maksā...
2 2 atbildēt
Spokus cenzē!!!!!!!
2 2 atbildēt
Ja kas uk minimala algas likme ir 7.81, ta nav nekada zelta zadzeju valsts pajoli jus gribat teikt ka 50% anglijas iedzivotaji ir zelta zadzeji jo redz kkadi latvju balini taa saka pi*du juusu demokratiju saciet kaut ko darit nevis gudri dirst nav mauku cirst
0 1 atbildēt