local-stats-pixel fb-conv-api

Kādēļ nekad vairs nebūs cita Bitcoin...8

16 1

Bitcoin nu jau būs pagājuši traki 11 gadi, kopš Bitcoin pirmo reizi izveidoja Satoshi Nakamoto. Interesanti, ka "Satoshi Nakamoto" ir nosaukums, ko lieto kā personas vai personu pseidonīmu, kuras izstrādājušas bitkoinu. Īstenošanas ietvaros Nakamoto izstrādāja arī pirmo blokķēdes datu bāzi. Lai arī kas viņš vai viņi būtu, neapšaubāmi "Nakamoto" ir izdevies dziļi ietekmēt pasauli.

Tātad vairāk nekā vienpadsmit gadus vēlāk Bitcoin joprojām ir dzīvs un vēl spēcīgāks kā jebkad. Daudzi ir mēģinājuši atdarināt kriptovalūtas karali, taču Bitcoin ir unikāls. Kaut kas tāds ko nevar atkārtot. Ja nezināt, kāpēc, tad ļaujiet man paskaidrot.

Ja jūs nezināt, kas ir Bitcoin tad es sniegšu dažus īsus pavedienus labākai sapratnei:

1. Bitcoin ir tiešsaistes kriptovalūta
2. Tā maksimālā kapacitāte ir 21 miljons
3. To nevar viltot
4. Ne visas "monētas" vēl ir apgrozībā
5. Tas ir pilnībā decentralizēts, un neviens to nekontrolē
6. To nevar cenzēt
7. Ikviens to var izmantot
8. Bitcoin ir fiksēta kapacitāte, kas sarūk ik pēc 4 gadiem

Kas padara Bitcoin atšķirīgu?

Tātad, kas padara Bitcoin atšķirīgu no visiem tūkstošiem citu kriptovalūtu, kas ir izgudrotas kopš tā laika?

Kad Bitcoin pirmo reizi tika izgudrots, tas sāka lēnām izplatīties nelielā cilvēku grupā. Tas organiski auga. Kad cilvēki sāka redzēt Bitcoin priekšrocības un to, kā cena pieaug, pateicoties tā fiksētajai kapacitātei, tā vērtība sāka strauji augt.

Tagad Bitcoins blokķēde ir izplatīts pa simtiem tūkstošu datoru visā pasaulē. Tas ir izplatījies ārpus jebkuras valdības kontroles. Tās radītājs ir pazudis, un tagad tas darbojas autonomi.

Ir pieejamas tūkstošiem citu kriptovalūtu. Bet kas padara Bitcoin atšķirīgu, piemēram no Ethereum? Šobrīd tā ir viena no lielākajām alternatīvajām monētām un ir bijusi kopš tā laika, kad to 2015. gadā izgudroja Vitālijs Buterins.

Vitālijs kontrolē Ethereum blokķēdi, un būtībā viņam ir pēdējais vārds par jebkuru attīstību, kas notiek ar Ethereum.

Cenzūra un valdības iejaukšanās

Iedomāsimies, ka Irāna sūta miljardiem dolāru uz Ziemeļkoreju, lai finansētu viņu jauno kodolieroču programmu. Šis nebūs perfekts piemērs bet tam vajadzētu parādīt, ka jūsu nauda nav drošāka par Bitcoin. Jebkurā gadījumā, Irāna izmanto standarta banku sistēmu un pārskaita šo naudu uz Ziemeļkoreju. ASV valdība iejaucas un iesaldē šo darījumu un konfiscē naudu. Viņi to dara uzreiz, un problēma ir atrisināta.

Otrais piemērs. Tas pats notiek atkārtoti, bet šoreiz Irāna izmanto Ethereum blokķēdi, lai nosūtītu naudu uz Ziemeļkoreju. ASV valdība redz, kas notiek. Tiek veikts tālruņa zvans. ASV valdība izdara zināmu spiedienu uz Vitāliju, un viņi liek viņam atcelt blokķēdi un atcelt Irānas darījumus.

Problēma atrisināta, bet diemžēl Ethereum uzticamība un tā cena tiktu sabojāta.

Ethereum ir tikai piemērs, taču tas attiecas uz katru otro kriptovalūtu, turpretī Bitcoin nevar apturēt, jo tas pilnībā decentralizēts, un neviens to nekontrolē.

Tātad tas pats notiek atkārtoti. Šoreiz Irāna kā maksājuma veidu izmanto Bitcoin. ASV valdība to redz un ir bezspēcīga to apturēt. Nav kam piezvanīt. Nav neviena, uz ko izdarīt spiedienu. Bitcoin ir ārpus cenzūras. Taču katru otro kriptovalūtu ir izveidojusi kāda persona vai kāds uzņēmums, un tas vienmēr būs neveiksmes punkts. Tie joprojām ir centralizēti.

Uzziniet pēc iespējas vairāk pirms apņematies ieguldīt savus līdzekļus Bitcoin kriptovalūtā

Ikvienam vajadzētu piederēt nedaudz Bitcoin. Tomēr pastāv risks zaudēt daļu savus līdzekļus. Ja jūs esat jauns Bitcoin lietotājs, pirms ieguldāt naudu, jums vajadzētu uzzināt pēc iespējas vairāk. Par Bitcoin ir liela atsaucība interneta vidē, tāpēc noderētu uzdot googles mātei daudz un dažādus jautājumus kā pareizāk uzsākt savu ceļu manipulējot ar Bitcoin kriptovalūtu.

Cilvēkiem, kas tikai tagad ienāk kriptonaudas pasaulē, ir daudz slēptu briesmu. Nešķirieties no grūti nopelnītās naudas, kamēr nezināt, ko darāt!

16 1 8 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
https://www.aizdevums.lv/
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 8

0/2000

Bitcoins ir visdebīlākais dabas resursu izdiršanas un gaisa piesārņošanas veids. Tik daudz akmeņogļu tiek sadedzināts lai ražotu elektrību ar ko darbināt sha-256 algoritma minētājus un tik daudz e-waste tiek saražots... Un tas viss lai antiņi varētu "ieguldīt"? Ieguldīt narkotiku tirdzniecības valūtā, vai bērnu pornogrāfijas tirgotāju valūtā? Neesiet naivi, bitcoina vērtība ir tāda TIKAI UN VIENĪGI pateicoties darknetam.

6 1 atbildēt

Iesācēji visai viegli var pazaudēt naudu darbojoties ar kriptovalūtām, jo šajā jomā ir ļoti daudz piedāvājumu, tostarp, arī blēžu kantori!

0 0 atbildēt

Tikpat labi var pārdot svaigu gaisu burkās.Atradīsies antiņi kuri pirks ))

0 0 atbildēt