Cik gan daudz atkritumu mēs patiesībā apēdam, domājot, ka ēdam īstu pārtiku...
Kā zināt, vai pārtika nav viltota? 16 triki, kas palīdzēs to noskaidrot22
RĪSI. Uzliec rīsus uz sausas pannas un mazliet uzkarsē. Īstie rīsi savu izskatu nemainīs. Tie graudiņi, kuri no karstuma kļūs caurspīdīgi, ir nevis rīsi, bet plastmasas gabali. Rīsiem pievieno plastmasas graudiņus, lai mākslīgi palielinātu pārdodamo rīsu apjomu.
SIERS. Mākslīgais siers ir pilns ar ķimikālijām, tāpēc dedzinot kusīs lēnāk un melnēs vairāk. Īsts siers zem liesmas kusīs bez problēmām.
MAZUĻU PUTRIŅAS. Ieliec putriņu plēvē un nobrauc pāri ar magnētu.
Melnie punktiņi, kurus magnēts salasa, ir augsnes daļiņas, kuras uz iepakojuma norādītas kā pievienotais kalcijs.
UZTURA BAGĀTINĀTĀJI. Saliec savus uztura bagātinātājus uz pannas un ieliec cepeškrāsnī. Dabiskie uztura bagātinātāji izskatu nemainīs, bet sintētiskie pārvērtīsies ķīmijas žļurgā.
GAĻA. Tā staipīgā vai dažkārt balti graudainā masa gaļā ir līme. To izmanto, lai gaļu saturētu kopā vienā masā.
SALDĒJUMS. Uzspied saldējumam virsū citrona sulu. Ja saldējums sāk burbuļot, tad tam pievienots veļaspulveris, lai padarītu to spīdīgāku un vieglāku.
PIENS. Ieliec glāzē piena mazliet jūraszāļu un samaisi. Ja pienam būs pievienots rīsu ūdens, tad tas iekrāsosies zils. Dabisks piens krāsu nemainīs.
SALDIE KARTUPEĻI. Uztaisi eļļas un ūdens maisījumu, paņem vati un ‘’notīri’’ saldo kartupeli. Mēdz gadīties, ka veciem dārzeņiem uzliek krāsvielas, lai tie izskatītos jauni.
KAFIJA. Kafija, kurai pievienotas piedevas, peldēs. Dabiska kafija nogrims.