local-stats-pixel fb-conv-api

Kā pasauli redz veikala darbinieks?133

2595 13

Vai veikalos tirgo bojātu produkciju? Kā strādā veikali? Ko pārdevēji domā par pircēju? Vai pārdevējs var ēst par brīvu? Vai veikala darbinieks mīl savu darbu?

Atbildi uz šiem jautājumiem uzzināsi šajā rakstā. Turklāt, Tu uzzināsi daudz nedzirdētu faktu par strādāšanu vidusmēra supermārketā.

2595 13 133 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 133

0/2000
Pati arī esmu strādājusi divos lielos veikala tīklos. Abos gadījumos par pārdevēju-kasieri. Dienas šķita briesmīgi garas; klienti kā bērni, kas paši nezin, ko grib, un ir izvēlīgi pēc velna, un taisnība arī pilnīgi vienmēr; laipnības maska bija līdz riebumam; citi darbinieki kaitināja ar savu "smago" un "precīzo" darbu; utt. Protams, bija arī labas dienas. Būtībā arī varētu rakstu "uz*****t" ar savu pieredzi, bet netīk. Gara tēma vairākās daļās.
4 0 atbildēt

Es arī pastrādāju Rimītī, pagāja mēnesis un man vnk kļuva slikti ar sirdi, tik slikti, ka man likās, ka steidzami jāsauc ātrie. Pie manis atnād vadītāja, sāk man stāstīt kas vēl jāizdara utt, es pasaku trīcošā balsī, ka man ir ļoti slikti ar sirdi utt, viņa pasaka, ka nav kas mani palaiž mājās un ka man ir jāstrādā līdz darbadienas beigām (strādāju no 7 rītā līdz 10 vakarā, tad bija 11 no rīta). Strādāju svaigās gaļas un arī gastronomijas nodaļā. No vadības attieksme kā pret sūdu, tiešām.

Par to, kas tiek darīts aizkadros, nemaz nerunāsim. Mana sirdsapziņa laikam  neizturēja.

3 0 atbildēt

Autor,izlabo ,taču ''izkravēšana'' .....

4 1 atbildēt

Spriežot pēc visa stāstītā Tu esi strādājis Maximā, jo tas ir vienīgais veikals, kur darbiniekiem dod "nocenotās" pusdienas. Visos lielveikalos nav vienāda iekšējā kārtība, pa lielam tas ir atkarīgs no veikala vadības un atrašanās vietas.. bet nu to, kas notiek Maximā vienmēr interesanti paklausīties. 

3 0 atbildēt

Pec raksta varu secinat ka esi pielidejs un iedomajies sevi augstak neka citus. Ja butu kas ipas tad ne muzam nebutu stradajis veikala, bet esi tads pats ka citi. Interesanti, kada izglitiba ir pasam raksta autoram ja talak par veikalu un citu noliksanu nav ticis?

3 0 atbildēt
Varbūt labāk būtu izkraut? emotion
2 0 atbildēt

Interesanti, turpinājumu studijā! 

2 0 atbildēt

Gadsimtu nebiju lasījis tik labu rakstu. Trekns pluss no manis. Noteikti gaidu nākamo daļu 

4 2 atbildēt
Tēlo intelektuāli,labi,tad vismaz raksti kaut cik pareizi,nav taada vaarda izkrāvēt
3 1 atbildēt

kas ir kravēšana ?😎 Es bez augstākās izglības zinu tikai kraušanu 😎

2 0 atbildēt

Man draugs arī strādā hipermārketā rimī par preču pieņēmēju-krāvēju. Arī pašlaik vēl mācās paralēli. Stāstītais nav melots, jo arī viņš nereti saskarās ar šādam situācijām darba vietā.

2 0 atbildēt

Kopš kuriem laikiem pabeigto klašu skaits nosaka intelekta līmeni? Tas ir galīgs absurds, un saku to no pieredzes. Ja tu tā uzskati, tad mani sāk makt šaubas par tavu intelektu un tavus dzīves pieredzi, kura acīmredzot ir diezko pieticīga..

3 1 atbildēt

Ļauj minēt, tu esi tikko iestājies augstskolā, neko par tām nezini un domā ka tagad tu būsi krutāks kā pārējie, jo redz tu studē. Skaties ka beigās ar savu pabeigto augstskolu nepasniedz burgerus maķīti. Latvijā tas papīrs neko nedod, jo augstskolās mācību sistēma ir galīgākajā dirsā. Cilvēki pabeidzot to, tā īsiti nemaz neko necērt no profesijas kuru apguva. Šitas nav no plika gaisa ņemts, pats uz savas ādas izjutis esmu. Precīzāk RTU. Nu tā slavē, tā reklamē, bet patiesībā čuhņa pilnīgākā. Es nezinu ka ar citiem novirzieniem, bet par inženieriem iet nav jēga. Pats gribēju mācīties par auto inženieri, tā tēma man tuva, gar motoriem jau no bērnības ņemos. Aizgāju, pasniedzeji jau pusmiruši zombiji kuri pat īsti nezin kur atrodās. Studentiem no auto lietam neko nemāca, ja maca tas pašas vienkāršākās glupības kurās klausoties cilvēkam ar pieredzi auto lietās var sāk asiņot ausis. Kā piemēram: "ja jums mašīnai kādreiz jāmaina sajugs, jus to uzrasēsiet no trīs skatu punktiem, tad ņemsiet savu rasējumu, dosieties pie DĪLERA un pasūtisiet.  Galvenais tie pasniedzēji izskatas pēc tādiem ākstiem kas grāmatas salasijušies, bet paši nemaz nezin auto uzbūvi un realajā dzīvē pat sveces nav mainijuši. Kā tāds vispār var ko pasniegt?  Otrs variants bija tāds ka mums mācija rasēt dzīvokļus, un kā pareizi betonēt sijas. AUTO INŽENIERIEM. AUTO! Ar nokavēšanos ienācu klasē vēl paprasiju, vai esmu pareizi ienācis..  Tad kad sapratu ka nav jēga man lieki tērēt tos 4 gadus ar tādām gklupībām, vienkārši pametu augsskolu. LLU "auto inženieri" ari kadri, pabeidz augstskolu un lielākā daļa no viņiem pat nespēj atrast mašīnai gaisa filtru, vai kad pasaka tev jāmaina stūres pirksts, pasaka: "ko dirs, mašīnai tādi nemaz nav". emotion Un tad brīnās kad ar visiem viņu bakalauriem, neviens negrib viņus ņemt tajā jomā.

5 3 atbildēt

Izciliemotion Lūdzu nākamo daļuemotion

2 0 atbildēt
1 0 atbildēt

Apsveicami, ka raksta autoram nenolaižas rokas, un ja vajag apstākļi spiež, var sevi tomēr mobilizēt un iegruzīt ar otru darbu. Labi, ka neatklāji, kāpēc, jo ir cilvēki, kas uzreiz sāks nod.i.rst par to, ka tā mokies, un vieglāk būtu uz angliju braukt.

tā kā esmu cilvēks no laukiem lielveikalus apmeklēju uz 3 minūtēm, lai nopirktu to, ko nevar nopirkt "lavačkās", jo labāk samaksāju tam tantukam kādu eiro vairāk, un man būs ēdamais, gan cilvēkam par darbu būs eirīši. Uzreiz varu pateikt, ka visu pēc kārtas nepērku, jo vienmēr prasu no kurienes kas ir, un ir bijis reizes, ka paprasu papīrus, un ir bijis ka kāda bāba arī pazūd (tas laikam no centrāltirgus prakses, kur vietējie agrā pavasarī tirgo latvijas zemenes un persikus).

1 0 atbildēt

Muļķības vai nē, šaubos ka vari izspriest, jo neesi strādājis tādā jomā, es esmu un varu teikt ka tur ir rakstīta viena vienīga taisnība.Es arī uzskatiju ka nevajag speciāli bojāt preci. Bet kā tu domā kāds mani uzklausija, ne taču. Viņi turpināja bojāt un ēst, es nosodīt.

1 0 atbildēt

Vienvārd sakot, nedirs uz visiem deļ 1 veikala

Es pats sobrīd macos un strādaju. Tas ka tu tiki kada sudīga rajon veikala vel nenozīme ka tagad visi veikali ir tādi.

Jo, veikala kura es stradaju var teikt visiem ir videja izglītība, un liela daļa viņi turpina macīties neklatiene, ka arī ir cilvēki kuri tur ir deļ dzīvēs apstakļiem.

Tiek kas driz jau pensija vai jau var doties vina, tos neaistiec es gribešu redzēt cik tev butu viegli izdzīvot uz to pensiju kas tagad tiek maksata.

Par to ka veikala zog, Henesey un Absolut ja zagtu daudz tad veikals jau būtu mainijis darbiniekus, jo ja apsardzei ir pofig, tad gramatvediba redz ciparus, ja tie ir par traku apsaedzes firma maksatu sodu.

Kas tiek zagts ? Nieka lietas kaukas tiek apest uz vietas mazs un garšīgs ka končas un cepumi. Pat šokolades un batoniņus neviens neaiztiek.

Ja ir doma kapreci noraksta da jebko un izmet, tas nau tik vienkarši, ja par visu ko noraksta ir pec tam jatskaitas, it īpaši ja tas atkartojas biesži.

Tapēc nosauc tiesi kura veikala tas notiek. Ej uzraksti anonīmu sūdzību, un beidz dirst par lietam ko esi redzejis tikai no vienas puses.

6 5 atbildēt
Ir labs, nākamo lūdzu emotion
1 0 atbildēt

Nu, sava daļa taisnības. Pati esmu nostrādājusi Rimi vienu sasodīti grūtu vasaru par kasieri/pārdevēju un tas bija briesmīgi, jo darba līgumā rakstīts "klientiem vienmēr ir taisnība", bet viņiem ne s*da nav taisnība. Tas ir tika viens no tā ko secināju. 

1 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »