local-stats-pixel fb-conv-api

Kā ir strādāt uz kuģa? Klāja komanda. Matroži.31

402 0

Paturpināšu rakstu sēriju par jūrniecību. Cik atceros, viens bja iemetis video, kur stāsta “kā ir strādāt uz kuģa”, kur pilnīgi neko nepateica, tad nu izdomāju, varētu nedaudz izglītot cilvēkus šajā sfērā. Informācijas ir daudz, tāpēc sadalīšu divās daļās, pirmajā būs klāja komandas darbs – matrožu, un otrajā izklāstīšu jau kuģu virsnieku darbu.

Kaut gan arī zem katra raksta par jūrniecību, cilvēkiem rodās papildus jautājumi, pamēģināšu apkopot tādus populārākos, un citā rakstā atbildēt uz tiem. Jā vēl neesi iepazinies ar maniem jūrniecības rakstiem tad apakšā ir linki, algas, kā tikt jūrā neskaitot mācību iestādes un jūrniecības plusi/mīnusi.

http://spoki.tvnet.lv/tribine/Ir-jautajums-bus-atbilde-Cik-daudz/865880

http://spoki.tvnet.lv/tribine/Jurnieciba-Ka-tad-tikt-jura/866449

http://spoki.tvnet.lv/tribine/Jurniecibas-Plusi-un-Minusi-Gimene/866673

Tirdzniecības flote. Tankeri.

Lai nu kā, uz visiem kuģiem vai tā ir tirdzniecības flote, vai izklaides sfēras laineri, kruīznieki, uz tiem vienmēr būs strādīgas un čaklas rokas, matroži. Matroži iedalās divās klasēs OS (ordinary seaman) un AB (able seaman). Abām klasēm, teorētiski un nedaudz praktiski, ir atšķirīgi darba pienākumi uz kuģa un arī algas.

402 0 31 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 31

0/2000
Ja uz klāja būtu tādas meitenes kā 10. Bildē, tad es jau sen tur būtu.
16 0 atbildēt

Vai ir iespējams izdzīvot, ja tiešām kas slikts arī notiek? emotion 

6 1 atbildēt

tad kā tur īsti ir - sievietes ir[strādā] uz kuģa ? a to tu visos rakstos liec smuku dāmu bildes, bet runā ka sieviete uz klāja nozīmē nelaimi  emotion  un vēl - tad par medicīnu atbild kapteiņa palīgs, nav tādas atsevišķas mediķa vietas uz kuģa ? emotion

5 0 atbildēt

Labs raksts, kā jūrniekam arī interesanti palasīt. 

3 0 atbildēt

Interesanti emotion  emotion 

2 0 atbildēt

Gribu zināt, kā var tikt uz kuģa strādāt? Es zinu kā tikt uz Laineriem tikt, bet nav ne mazākās jausmas kā uz tankuģiem. 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 1 atbildēt

Labs raksts, bet daļa "jo valstīs kā Indija, Āfrika, Irāka". Āfrika, laikam tomēr nav valsts emotion

1 0 atbildēt
Varbt prasītos piebilde, ka tas tā ir uz Tava kuģa, vai Tavā kompānijā, jo šo to tā nozvanīji, ka visiem liksies ka ir tikai tā un ne savādāk.. Nu piemēram par sardzēm, matrožu komplektāciju, trauksmēm.. Un vēl viens otrs sīkums iekrita acīs, kas visur nav vienāds emotion Bet raksti labi
0 0 atbildēt
Galvenais ko varētu, manuprāt piemest, ir tas ka jūra gadiem ejot ir daudz mainījusies. Ja kādreiz tur meklēja romantiku un piedzīvojumus, tad tagad varu teikt, ka tā praktiski nav. Darbs jūrā, it sevišķi virsniekiem ir parasts offisa darbs, tikai uz ūdens un sēdi visu laiku metāla bundžā. Piedevām uz kuģa nav neviena brīvdiena, neviena! Ieteiktu katram kārtīgi apdomāt plusus un mīnusus pirms izvēlas šo karjeras ceļu.
0 0 atbildēt

Tagad gaidāms no tevis raksts par to, ko jūrnieki dara brīvajā laikā  emotion 

0 0 atbildēt
Sūdīga jums tā barža. Pat pepelacam naf kur pezemēties. Vecajos laikos kuģs taisīj savādāk. Punkc un mīnuss!
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

😊

0 0 atbildēt