local-stats-pixel fb-conv-api

Jauniešu bezdarbs13

27 0

Ļoti daudz mūsdienās tiek rakstīts par to, ka esot jāātbalsta jaunieši, jo viņi esot mūsu nākotne, pamats, cerība utt.

Bet vai tā tas tiešām ir?

Jauniešu izmisums meklējot darbus, netmaksājas, jo uzņēmumiem ir nepieciešama kvalifikācija, prasmes un izglītība, bet vai vidējā līmeņa jaunietis spēj atrast darbu bez problēmām? Nē!

Pati jau krietnu laiku mēģinu atrast kaut ko, bet vecumam ir liela nozīme.

Man kā 17 gadīgai meitenei nav izredzū, jau gadu vairak mēginu ko atrast ko var savienot ar skolu, bet bez panākumiem. Vasaras darbs, jā, tur ir nelielas cerības, bet ne ilgnoturīgam darbam.

Vēlos lūgt cilvēkus, kuri ir gatavi dot jauniešiem darbu, jo jauniešu nodarbinātībai ir daudz lielu plusu, ņemot vērā, tas, ka darba stundas ir krietni ierobežotas, un atalgojums ir samērā niecīgs, bet kādam tas niecīgais atlgojums var būt kā zelta vērts. Tas dotu nelielu neatkarību no vecāku puses, jo vecākiem ietaupītos naudas līdzekļi uz jaunieti, piemēram, kabatas nauda utt.

Tas varētu būt liels pluss.

Vēl varu minēt, ka valstij nodokļu maksa pieaugtu, jo, piemēram, jaunietim pelnot kaut vai minimālo algu, nodoklis jauniešiem ir lielāks, jo vi.ņš ir pats par sevi, līdz ar to, jaunietis valstij radītu iekrājumus, un naudu varētu izlietot lietderīgam lietām, papildinot budžetu kādai nozarei.

27 0 13 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 13

0/2000

ja esi jaunietis un gribi atrast darbu tad tev ir obligāti jaizdara 1 lieta - jāpiesakas kādā sfērā uz praksi, kuru izejot tu iegūsi pieredzi, kuru vērtēs augstāk nekā tavu izglītību.

bez pieredzes darbu neatradīsi, vienīgais veids kā iegūt pieredzi - iziet praksi kurā tevi apmācīs un, kad praksi pabeigsi, ļoti iespējams, ka turpat arī tiksi strādāt, diezgan elementāri

0 0 atbildēt

Iespējams, iespējams... Manā pilsētā pat ar pieredzi nevar atrast, kur nu vēl cilvēks, kam tadas nav, tikai dokuments par nepabeigtu

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt