local-stats-pixel fb-conv-api

Jaunais pamācītājs no kaimiņu sādžas14

163 2

Šorīt Delfos lasīju jaunā Krievijas vēstnieka pārdomas par „ģeopolitiku”
(kā viņiem pašiem patīk apzīmēt starptautiskās attiecības…. Parasts rakstiņš, bet man likās interesants, jo neatceros ka iepriekš tas jaunais vēstnieks būtu paspējis ko teikt…..

1) "Mēs nevienam neuzbāžamies ar savām receptēm, nevienu necenšamies izārstēt un teikt, kā ir jādzīvo”.

Tiešām? Lūk kas ir diplomātija…. Man liekas ka pat Briseles stingrākās prasības nav tik uzbāzīgas un pamācošas kā jebkurš krievijas politiķis… Tad viņi mums saka kas jādara, tad saka, ko nedrīkstam darīt, pa vidu vēl pamāca kādas dienas nedrīkst atzīmet un kādus svētkus vajag svinēt…. emotion

2)”Vēstnieks arī vairākkārt norādīja uz, viņaprāt, neskaidrajām ES vērtībām, lūdzot viņam tās izskaidrot un sakot, ka demonstrāciju izklīdināšana Krievijā nav vērtību pārkāpums, jo tādā gadījumā arī pat Eiropa pārkāpjot konkrētas vērtības, izgaiņājot protestus savās valstīs.”

Šitais bija izteikti PSRS un Ķīnai pagājušā gadsimtā… tām šķita ka pietiek nosaukt procesus līdzīgos nosaukumos, lai tos uzskatītu par pilnīgi vienādiem….. ja tu pasaki, ka tavā valstī tiek ievērotas cilvēktiesības, tātad tiek emotionemotionemotion… bet patiesība ir tā, ka tie paši pieminētie protesti mēdz būt atšķirīgi (vardarbīgi un nevardarbīgi) un nav pamata izklīdināt nevardarbīgus protestus. Tāpat arī izklīdināt var dažādi.. var aizsūtīt mājās (kaut vai pielietojot fizisku spēku) un var arī ielikt cietumā….

Pasmejoties par šo krievu – ķīniešu diplomātijas paņēmienu varu piedāvāt šādu salīdzinājumu – Tas, ka Tu savu auto nosauc par bruņumašīnu, vēl nenozīmē, ka tā ir ložu droša, tāpat tas nenozīmē to, ka vienīgais efektīvais paņēmiens kā ceļu policijai apturēt šādu auto ir prettanku mīnas un prettanku artilērija ar kumulatīvajiem lādiņiem.

3)”jo iepriekš Krievijai ticis solīts, ka alianse uz austrumiem vairs nepaplašināsies”.. lai nu kurš muti vaļā būtu vēris un par solījumiem runājis emotionemotion

4) Un nobeigumā pats labākais… jau aizmirsies pirmo punkt (ka krievi it kā nemācot citus dzīvot) "Es esmu novērotājs un analītiķis, bet neesmu tas, kuram šeit ir jāved investīcijas. Ja jums ir tik labi, ka nevajag daudzu miljonu no "Nord Stream 2" projekta... ir arī citu valstu ostas, kur tās caurules stāvēs, un cik labi ir tas, ka projekts būs bez jums, es nezinu, tā ir jūsu darīšana,"

Vai pastāv šaubas ko viņa izpratnē nozīmē – vienlīdzīgi partneri? Nē …. Viņa izpratnē vienlīdzīgi partneri ir ES un RUS vai NATO un RUS, nevis LAT un RUS…. Līdz ar to pilnīgi sapratoams, ka jebkura sadarbība ar RUS nozīmē pilnīgu pakļaušanos RUS diktātam, jo neesam taču vienā plauktiņā emotionemotionemotion

Tad nu secinājums – kā jau bija gaidāms – šis vēstnieks pilnīgi neko nepanāks attiecību uzlabošanā, kas laikam bija iemesls, kāpēc šo šeit atsūtīja….

163 2 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Atšķirība ir tāda, ka tas, ko runā Krievijas vēstnieks, mums nav saistošs (tipa, lai runā, ko grib). Ar Briseli ir savādāk - ko Brisele saka, tas jāpilda.

7 1 atbildēt
Es arī var sabrukt,bet man ir svarīgāks ļaunuma federācijas krievijas sabrukums!!!Krievi izmirst ik gadu pa diviem miljoniem!!!Kā viņi noturēs visas okupētās teritorijas??!Skaidrs,ka sabrukums ir neizbēgams!!!Sibīrija drīz kļūs par neatkarīgu valsti un paliks par Āzijas Kanādu.Protams pārējās krievu apspiestās tautas arī sacelsies pret saviem utainajiem saimniekiem!!!Tu domā ka tatāri,jakuti,dagestāņi un pārējiem negrib neatkarību???Skaidrs,ka utaino impērijai dienas ir skaitītas,jo asiņainais Putins nav mūžīgs!!!
5 0 atbildēt
Vienlīdzība krievu politiķu un bieži vien arī parasto krievu izpratnē ir tad, ja latvietis kurpes laiza krievam. Cik reižu novērots.
5 0 atbildēt
Jā,vatņikus ar prātu nesaprast!!!Bet labā ziņa ir tā,ka ļaunuma federācija krievija tuvāko 10 gadu laikā sabruks kā Dienvidslāvija pa nacionālajām republikām!!!Bet bandītiem jau patīk mācīt citus!!!
7 3 atbildēt

Draudziņ, veinīgais kuru žults no iekšpuses ēd esi tu pats.. Es baudu saulainu dienu un ierēcu par to, ka krievu vštniks  (kā tu viņu dēvē, tas laikam tāpēc kā vārdi Vešnakovs un vēstnieks tavā apziņā sakausēti kopā) pamanās vienlaicīgi dot "padomus" un vienlaicīgi apgalvot ka nemāca citus dzīvot  emotion 

Bet tev uzreiz sāpe, ka kādam vēl humors patīk un prāta pietiek, lai to pamanītu, kamēr tev pašam tikai žults....... emotion 

3 0 atbildēt
No šitā jaunā vēstnieka mežonīgs voblu un alkahola smārds nāk ārā!!!Gribētu no šitā ūsainā vatenieka,kādreiz dzirdēt vārdus,kā krievija taisās Latvijai maksāt kompensācijas par okupācijas laikā pastrādāto postu!!!Varēja vismaz tiem cilvēkiem,kurus krievi deportēja uz Sibīriju samaksāt kādu sāpju naudu!!!
2 0 atbildēt