local-stats-pixel fb-conv-api

Izdzīvošanas psiholoģija pt.25

74 0

Sveiki! Šī ir otrā daļa nodaļai IZDZĪVOŠANAS PSIHOLOĢIJAI. Atvainojos par drukas kļūdām. Jauku lasīšanu un turpinājums sekos

KĀ KONCENTRĒTIES LAI IZDZĪVOTU

Divi no lielākajiem draudiem izdzīvošanai mīt jūsu apziņā. Tie ir- vēlēšanās dzīvot ar ērtībām un pasīvi vērot pasauli. Ja kritiskā situācijā tiem nepretosieties, tas var novest pie pašpaļāvības zuduma un bojāejas.
Vēlēšanās dzīvot ar ērtībām ir mūsdienu pilsētas dzīvesveida sekas. Rietumu dzīves apstākļi ir cilvēkis izlutinājuši. Cilvēki ir saudzēti un mierināti, arī tad, ja apkārtējā vide kļuvusi cilvēkiem draudīga. Lielākā daļa rietumnieku, jūs ieskaitot, dzīvo un strādā siltās, drošās ēkās, viņiem ir pieejama laba veselības aprūpe, garantēta pārtikas un ūdens apgāde.
Ārkārtējas situācijas scenārijā, iespējams, nebūs nevienas no ierastajām lietām, viskaz ne sākumā. Vienīgā pieejamā lieta var būt jūsu apģērbs, kurā jūs varēsiet aizstāvēt un izdzīvot, ja jums tūlīt nebūs pieejama pārtika, ūdens vai patvērums. To ērtību pēkšņa izzušana, kuras līdz šim uztvērāt kā pašas par sevi sarotamas, izraisa lielu psiholoģisku šoku, un tā rezultātā jūs varat pilnīgi zaudēt paļāvību uz saviem spēkiem. Padomājiet,kā pārvarēsiet psiholoģisko sasprindzinājumu, kas rodas, ja nav pieejamas ierastās ērtības.
Pirmkārt-pārlieciniet sevi, ka Rietumu dzīvesveida ērtības nav būtisks priekšnoteikums, lai izdzīvotu kritiskā situācijā. Esiet konsekvents. Jūs tiešām varat iztikt bez gaisa kondicionētāja, ātrām neveselīgām uzkodām un televizora. Otrkārt-pārlieciniet sevi, ka šībrīža ērtību trukums šķitīs nenozīmīgs, salīdzinot ar diskomforta sajūtu, kuru piedzīvosiet, ja vienkārši apsēdīsieties un apraudāsiet likteni, neko neuzsākot.
Dzīve rietumos cilvēkam var izveidot pasīvu attieksmi. Viens no birokrātiskas valsts trūkumiem ir tas, ka jums pašam parasti nav nepieciešams pieņemt lēmumu, kas noteiks, vai jūs izdzīvosiet vai aiziesiet bojā. Jums trūkst iniciatīvas, un lielākajai daļai cilvēku ir pasīvi, pat gandrīz muļķīgi uzskati par kritiskām situācijām. Tomēr situācijā, kad ir jāizdzīvo, jūs būsiet viens pats ar sevi, un jums būs jāpieņem svarīgi lēmumi. Ja tas šķiet biedējoši, ATCERIETIES- ja neko nedarīsiet, aiziesiet bojā. Tomēr ir iespējams kontrolēt situāciju un palikt dzīvam. Kam jūs dodat priekšroku? Neguliet un savas pasivitātes dēļ neaizejiet bojā, sāciet rīkoties!

74 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Tu labi visu pateici, bet kaut kā aizvien par maz. Vismaz vairāk nekā pirmajā. Starpcitu es nesen biju pārgājienā, bet lai nokļūtu vajadzīgajā vieta man ar dragiem nācās mērot ap 18 kilometriem. Gribējām redzēt cik izsturīgi esam. Galā tikām, pēc 4 stundām bet noguruši bijām, jo neviens no mums nav pieradis pie tādām slodzēm. No sākuma bija grūti, pēc tam tiku līdz punktam, kad man bija vienalga, ka man kājas nogurušas un turpināju staigāt. Beigās, kad tikām līdz paredzētajai vietai iekurām uguni, salikām telti un uzcepām garšīgu steiku. To nevar aprakstīt, kad esi noguris un tu spēj beidzot atpūsties, pasildīties un paēst. Galvenais izdzīvošanā ir uzturēt garīgo spēku un nospraust mērķi par kuru tev jācīnas.
3 0 atbildēt