local-stats-pixel fb-conv-api

Interesanti fakti #19

177 4

1. ASV vismaz 330 cilvēkus sauc par Abcde.

2. Braukšana ar automašīnu statistiski ir 470 reizes bīstamāka dzīvībai nekā lidošana ar lidmašīnu.

3. Saskaņā ar "GreenMatch" veikto pētījumu Eiropas piesārņotākā valsts Turcija, 2. vietā atstājos Poliju, bet 3. vietā - Latviju.

4. Āfrika ir vienīgais kontinents, kas atrodas visās četrās pasaules puslodēs.

5. Filipīnās ar likumu noteikts, ka pirms pamatskolas, vidusskolas un augstskolas absolvēšanas cilvēkam ir obligāti jāiestāda 10 koki.

6. Noskaidrots, ka labvēlīgais svars, kādu grūrtniecības laikā var uzņemt, kura sevī iznēsā dvīņus, ir tieši 20 kg un 41 grams. Savulārt optimālākais grūtniecības ilgums ir 9 mēneši un 3 dienas.

7. Kāds britu uzņēmums ir radījis veidu, kā izveidot ielu virsmu no plastmasas, nevis asfalta. Dati liecina, ka ielas, kas veidotas no plastmasas, ir līdz pat 60% izturīgākas un to mūžs varētu būt līdz pat 3 reizēm garāks nekā ierasto asfaltu ielu mūžs.

8. Par ātrākajiem amerikāņu kalniņiem pasaulē tiek uzskatīts Apvienotajos Arābu Emirātos atrodamais "Formula Rossa", kas nieka 4 sekunžu laikā var sasniegt 240 km/h lielu ātrumu.

9. Tiek uzskatīts, ka zīdītāju vidū lielākais mazuļu skaits vienā reizē dzimst Virdžīnijas oposumiem - līdz pat 25 mazuļiem.

10. Saskaņā ar pētījumu, kas veikts Ķīnā, koronavīruss var saglabāties cilvēka organismā vismaz 2 nedēļas pēc tam, kad pacientam ir pazuduši simptomi, kurus izraisa slimība COVID-19.

Ps. Skatoties pēc patīk/nepatīk skaita, veidošu vai neveidošu vēl šādus "Interesanti fakti" rakstus.

177 4 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Liec vairāk faktu, arī bildes prasītos, bet ne obligāti

5 0 atbildēt

Saskaņā ar "GreenMatch" veikto pētījumu Eiropas piesārņotākā valsts Turcija, 2. vietā atstājos Poliju, bet 3. vietā - Latviju...

_ šaubos par pētījumu patiesumu.

Melnkalnē ir daudz netīrāks kā Polijā, nerunāsim par Latviju vai Lietuvu..

- Eiropā ir daudz valstis kur daba ir stipri piesārņota.. .

pie tam - viens būtisks BET - lūdzu atsauci - uz šo pētijumu - savādāk - viltus ziņas.. , kuriem nekāds sakars ar faktiem ..

Neatradu nevienu pētījumu, kur GreenMatch- būtu veicis par vides piesārņojumu .. Viņi vispār nenodarbojas ar tādām lietām - vienīgas kas tiek piedāvāts - tas ir itkā 'BEZMAKSAS" instruments lai noteiktu kas izdevīgāk - saules enerģija, vai vēja enerģija ... (projekts tikai nosacīti ir bezmaksas)...

Ja par CO2 - tad Latvija pat neizmanto savas kvotas - tātad arī no šā viedokļa - neatabildīs patiesībai ..

5 0 atbildēt

Plusi vesela čupa ! 🙂

Gaidu nakošos , un divreizvairak !

Bus trisreiz - dabusi pat medali ! 😉

2 0 atbildēt

👍

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt