local-stats-pixel fb-conv-api

Igaunijas novads savā ģerbonī un karogā iekļauj kaņepes lapu3

30 0

Kanepi apriņķa pašvaldība Igaunijā apstiprinājusi jaunu ģerboni un karogu. Turpmāk tajā būs attēlota kaņepes lapa. Šāds lēmums pieņemts pēc interneta balsošanas, kuras dalībnieki atbalstījuši apriņķa simbolu maiņu. Interneta balsošanā piedalījās 12 000 cilvēku.

Ciema nosaukums Kanepi, līdzīgi kā latviešu valodā, ir atvasināts no vārda „kaņepe. Līdz ar to ir tikai loģiski, ka tā simbols būtu kaņepes augs.

Nedaudz savādākās domās gan bija daļa vietējās pašvaldības, kā rezultātā jaunais ģerbonis un karogs tika apstiprināts tikai ar nelielu pārsvaru. 9 deputāti balsoja „par”, 8 „pret”.

Kanepi domes deputāts Arno Kaks, kurš balsoja pret, norādīja, ka viņš nebūšot viens no tiem cilvēkiem, kas kādu dienu maršēs zem šāda karoga. Tikmēr domes priekšsēdētājs Kaido Koivs, kurš priekšlikumu atbalstīja, norādīja, ka simbola maiņa notikusi demokrātiskā ceļā un cilvēkiem nav jāsatraucas par interneta balsojuma godīgumu.

Jāpiemin, ka no 12 000 internetā savākto balsu tikai 5 000 bija vietējie iedzīvotāji, kas izraisīja bažas vai apriņķa simbolu maiņa patiešām ir guvusi vietējo iedzīvotāju atbalstu.

30 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Spaisu un zāli appīpējušies indivīdi ar sabalsoja. 

Bet visā visumā kaņepe nav slikta, tikai dēļ visādiem idio... ieguvusi nelāgu slavu. 

0 1 atbildēt