local-stats-pixel fb-conv-api

Hipiji 60-tos gados ASV!!!!25

Sveiki, spocēni!

Pagājušās simtgades 60-tie gadi ir vēsturē atzīmēti, kā hipiju laiki ar brīvu sevis parādīšanu, dzīvesprieku un mīlestību. Sākumā nelielam ievadam pāris (vai vairak kā pāris) vārdos par to, kas tad tie hipiji īsti ir. Tātad, hipiji ir subkultūra, kā arī jauniešu kustība, kas izveidojās pagāšā gadsimta 60-to gadu vidū Amērikas Savienotajās Valstīs un velāk izplatījās pārējās pasaules valstīs. Neiegrimšu detalizētā aprakstā par to, no kurienes un kāpēc cēlies šis vārds "hipiji", bet vēl pāris (vai vairāk) vārdos par hipiju filozofiju. Viņu filozofija saistās ar pozitīvu attieksmi pret garīgām lietām, viņi iestājas par pacifismu, altuismu, mīlestību un brīvo seksuālo attiečību veidošanu. Kā var noprast no iepriekš minētā, hipiji negatīvi attiecas pret visu, kas saistās ar karu un autoritātes varu. Patiesībā filma "Across the Universe" ar The Beatles dziesmām ļoti labi parāda hipiju laikus. Hipiji klausījās psihodēlisku roku, centās īstenot seksuālu revolūciju, bija pret vardarbību un karu, kā arī daudzi izmantoja dažādas apbūlinošas vielas (marihuānu, LSD, maģiskās sēnes..), lai nonāktu citos apziņas stāvokļos.

Šajā rakstā es vairāk vēlos parādīt 60-to gadu hipiju stilu. Ja iet runa par to laika stilu, hipiji atbalsta dzīves veidu, kas saistās ar dabu jeb "atgriešanās pie dabas", tapēc viņu apģērbs parasti ir krāsains, brīvs un dabisks.. tāpēc aŗī hipiji tiek saukti par "puķu bērniem". Dodu 14 bilžu ieskatu, kā tajos laikos ģērbās ASV jaunieši.

P.S. Laikam daudzi pamanīja, ka atpakaļ nāk kādreizējo apģērbu mode. Noskatoties šīs bildes, jūs visticamāk neatradīsies lielu starpību ar mūsdienu jaunatnes ģērbšanās stilu.

863 2 25 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 25

0/2000

gayyyyyyyyyyyyyyyyyy

0 11 atbildēt