local-stats-pixel fb-conv-api

Gribi pelnīt?32

146 6

Šobrīd mācos pie viena nepārspējami laba pasniedzēja dažādas biznesa gudrības. Viena no šīm gudrībām, kas mani šokēja - pasniedzēja nedaudz savādākajā uztverē un pieredzē, bija paziņojums, ka viņš Latvijā nezin nevienu uzņēmēju.

Protams pirmā doma ir, KĀ? Ir taču daudz....

Pamatojums ir šāds, uzņēmējs nevis, kā konkrētas firmas īpašnieks, bet cilvēks kurš izmanto savas uzņēmēja spējas dzīvo tikai no peļņas. Ja cilvēks saņem algu, tad pēc definīcījas viņš ir darba spēks. Piemēram pat Lembergs saņem algu.

Bieži lieli uzņēmumi pērk uzņēmēja spējas, lai sakārtotu uzņēmumu, vai sasniegtu kādu mērķi.

Un lai vairāk radītu skaidrību, es izveidošu sarakstu ar dažiem lielākajiem un pazīstamākajiem firmu izpildirektoriem, cenšoties iekļaut arī Latvijā strādājošus cilvēkus. Lai gan cik zinu, viņi saņem algu. Bet tā vairāk ir tāda pēc PSRS laiku pieņemta prakse LAtvijā ;)

Es uzskatu, ka ir svarīgi mūsdienu Latvijas sabiedrībai, novērtēt tieši īpašību un pieredzes kopumu, kas padara šos cilvēkus par uzņēmējiem.

146 6 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Kas tajā pasniedzēja tik nepārspējami labs? Viņš tak pats strādā par pasniedzēju nevis ir uzņēmējs emotion

7 0 atbildēt
Gramatika vietām ir šausmīga.
6 1 atbildēt

Interesanti :)

0 0 atbildēt

Labi

0 0 atbildēt

pasniedzejs sanems naudu no tevis,ko dabusi tu?

0 0 atbildēt

Pēc virsraksta gaidīju kārtējo scam. emotion

0 0 atbildēt

mans skolotājs agrāk arī bija uzņēmējs, bet kā viņš pats saka viņu nolaida pa burbuli .... nu nesaukšu vārdos un uzvārdos, bet šis tomēr pat pateica kas tie ir, karoče tie ir sabiedrībā ļoti pazīstami cilvēki kas papildus saviem ieņēmumiem un algai var pieskaitīt arī reketu. 

Šis saka ka ja tev ir mazs uzņēmums tad nekā, bet ja tu sāc izpausties un izplesties pa visu Latviju šie izspiedēji ir klāt. Ja tu nemaksā tad uzņēmumus izdevīgāk ir slēgt...bet ja maksā tā saucamo ''krišu'' droši samaksā un izpaudies droši kaut pa visu pasauli.

0 0 atbildēt

Cerēju, ka šeit uzzināšu kā kļūt par miljonāru. emotion

0 0 atbildēt

uzņēmējs nevis kā konkrētas firmas īpašnieks, bet cilvēks kurš izmanto savas uzņēmēja spējas dzīvo tikai no peļņas. Ja cilvēks saņem algu, tad pēc definīcījas viņš ir darba spēks.

Šī uzņēmēja definīcija atgādina man sarunu pirms daudziem gadiem - pienāca vecāka radiniece, sākām runāt ko es daru - sak', programmēju baigās sistēmas cilvēkiem, tik-un-tik simti lietotāju, lieto tādās-un-tādās iestādēs ikdienā.. nu un mājaslapas citiem arī. Viņa prasa - nu bet sava mājaslapa tev ir? Viņa esot dzirdējusi, ka vot datoriķis esot tikai cilvēks ar mājaslapu  emotion

Uzņēmējs, kas maksā SEV pietiekami daudz lai nomaksātu tekošos izdevumus, nevis tos "pagrābj" no kases vai netur mājās miljonu, nav uzņēmējs? Laipni lūgti ārpus tīņu slapjajiem sapņiem, kur visi ir miljonāri. Reālajā dzīvē ir daudz vienkāršāk maksāt sev regulāru naudu UN gada beigās, ja vajag, iekasēt zināmas dividendes. Ja tās nebūs vajadzīgas biznesa attīstībai. Lietas būtību tas nemaina.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt