local-stats-pixel fb-conv-api

Gribi pabeigt skolu Filipīnās? Stādi kokus!3

Tev šķiet, ka esi īsts dabas draugs? Pārbaudīsim tevi un tavu reakciju uz jaunāko Filipīnu izglītības likumu. Kopš šī gada maija beigām, lai tu šajā valstī varētu absolvēt pamatskolu, vidusskolu vai augstskolu/koledžu, tev ir jāiestāda vismaz 10 koki.

Šī likuma mērķis ir ieaudzināt iekšēju paaudzēs veidotu atbildību par dabas un vides aizsardzību. Ar šī likuma palīdzību tiek plānots gadā iestādīt aptuveni 175 miljonus koku visā valsts teritorijā (paaudzes laikā pat līdz 525 miljardiem), pateicoties skolēniem un studentiem, kuriem gribot - negribot nāksies ņemt rokās lāpstu un stādus, lai varētu tikt pie izglītības dokumenta.

Skolēniem un studentiem koki jāstāda mežos, mangrovju audzēs, rezervuāros, urbānajās teritorijās, pamestu raktuvju apkārtnē vai koku ierastajā vidē. Balstoties uz CNN sniegto informāciju, kokiem jābūt atbilstošiem videi, kurā tos stāda - tā kā nekādus ozolus tuksneša vidū, un priekšroka tiek dota vietējām koku šķirnēm.

Ar likumu iepazīstināja Filipīnu kongresmenis Gerijs Alejāno, kurš likumu "Absolvēšanas mantojums videi Nr. 2016 (Graduation Legacy for the Enviroment Act 2016)", iepazīstināja ar tekstu, ka "šis likums sludina paaudžu iekšējo atbildību par vides aizsardzību. Kamēr mēs jauniešus iepazīstinam ar tiesībām iegūt balansētu un veselīgu ekoloģiju, nav nekāda iemesla, kāpēc viņiem nevarētu likt piedalīties tās radīšanā," - šādu ziņu Alehāno ierakstīja likuma paskaidrojošajā norādē.

Vai tu būtu gatavs iestādīt 10 kokus, lai saņemtu izglītības dokumentu?

96 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

 emotion 

4 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

👏

0 0 atbildēt