local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīve ārzemēs49

251 3

Labrīt, spoku meitenes un puikas.

Sen nav bijis man neviens raksts, tad nu es izdomāju ka varētu uztaisīt par dzīvi ārzemēs, pa cik jau vairāk, kā mēnesi dzīvoju Berlīnē mazliet pastāstīšu.

Tātad septembrī pārcēlos uz Berlīni, jo LV tiešām nav ko darīt.

Sākums bija tāds kā bija... jauna valsts un tā. Tālu no mājas negāju tikai līdz parkam ar suni, un brīvdienās kaut kur ar ģimeni. Man jau vispār bik vieglāk jo mana ģimene te pārvācās jau pirms 2 gadiem. Bet pēc 2 nedēļām viss mainījās, atradu darbu, bez vācu valodas zināšanām pietiek tikai ar krievu valodu! Un lūk sākās īstais piedzīvojums...

Sākumā uz darbu man bija problemātiski aizbraukt, jo tomēr 3 transporti, metro, autobuss, un atkal metro. Vienmēr aizbraucu ne tur emotion. Tad kad jau pieradu tad gan problēmas nekādas nesagādāja tas. Alga, nu priekš manis pa cik es esmu viena un nav man nekas daudz par dzīvošanu nav jamaksa, man pilnīgi pietiek, LV par tādu naudu var tikai sapņot.

1)Īsumā par cenām pastāstīšu.

Transporta biļetes- Nu atkarīgs no zaonas no 2,4 man biļete maksā 3.4 bet ja perk 4 uzrei 9 euro. Derīga uz visiem transportiem 2h pilnīgi pietiek lai izbraukātu visu iecerēto.

Pārtika - Nu ir lētāk nekā LV itsevišķi pusfabrikāti. Kartupeļi maksā 2euro kilogramā, bet te viņi nav vispār bojāti un jau mazgāti. Krievu veikalā maksā 5 kg 2,5 arī smuki mazgāti un nebojāti. Šeit uzmanīgi jāskatās ja pērk dzeramo pudelēs, jo pie cenas nav maksa par pudeli kas otreiz pārstrādājās, tie ir 8 centi par stikla un 25 centi par plastmasas. Tos var dabūt atpakaļ nododot pudeles. Un šeit par to nekaunās, kā saka bomžiem netiek viņas.

Apģērbs - Daudz lētāks nekā LV neiet runa par kaut kādu PRIMARK vai KIK, bet ir speciāli veikali kur brendu drēbes var nopirkt daudz lētāk piemēram maksā 160 euro var nopirkt par 50.

Dzīvokļi- Piemēram 1 istabas dzīvokli var atrast pat par 300 euro. Dzīvokļi ir lēti salīdzinot ar algām, pat lētāk nekā LV. Komunālie ar nav traki. Musu dzīvoklis maksā 1700 viss iekļauts bet mums ir 150kv/m rēķiniet nav dārgi!

2) Valoda.. Nu to ka nezini vispār Vācu valodu, vari nebēdāt te pa pilnam krievu emotion Un angļu valodu visur var izmantot. Es pat stradāju bez vācu valodas zināšanām kur pēc idejas man obligāti jāzin!

3) Iespaidi visā visumā ... Nu man jau ļoti patīk... Cilvēki Te vispār nav kautrīgi emotion Visādi ir nākuši iepazīties.. Un ar tekstu nightforstein ichshuligun. Uzreiz parslēdzas uz angļu valodu. Un arī ļoti smaidīgi un pieklājīgi Te visi ir. Vienīgais rajons kur es dzīvoju pilns ar čigāniem.. tie gan ka lai pasaka baigie cūkas, un netīrīgi. Bet nu es nenožēloju!

4) Daba.. Nu te viss ir tik zaļš .. Un meža zvēri uz katra stūra zaķi, truši, lapsas meža cūkas. Ja mums tas ir baigais brīnums LV te tā ir ikdiena. Silts te ir ilgu laiku, piemeram šodien es vel neesmu izvilkusi savu mēteli arā, un nav vēl kurināts mums.

251 3 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000
Pilnīgā sūdu bedre ir tā vācija!piedirsta tiesajā nozimě no vienas vietas.Dzīvoju te 2 gadus.Vienu reizi měnesī ir garīgais nu kad algas diena!pārějais viss te ir galīgā pakaļā
1 3 atbildēt

neesi blondīne? es ,tad sapratu,bet Tu nē.. teici,ak alga kā deputātam LV,deputātam Lv alga vidēji ir ap 1000€,bet saeimas deputāta līdz divām..nevajag tupīt...

0 2 atbildēt