local-stats-pixel fb-conv-api

Dzīve ārzemēs49

251 3

Labrīt, spoku meitenes un puikas.

Sen nav bijis man neviens raksts, tad nu es izdomāju ka varētu uztaisīt par dzīvi ārzemēs, pa cik jau vairāk, kā mēnesi dzīvoju Berlīnē mazliet pastāstīšu.

Tātad septembrī pārcēlos uz Berlīni, jo LV tiešām nav ko darīt.

Sākums bija tāds kā bija... jauna valsts un tā. Tālu no mājas negāju tikai līdz parkam ar suni, un brīvdienās kaut kur ar ģimeni. Man jau vispār bik vieglāk jo mana ģimene te pārvācās jau pirms 2 gadiem. Bet pēc 2 nedēļām viss mainījās, atradu darbu, bez vācu valodas zināšanām pietiek tikai ar krievu valodu! Un lūk sākās īstais piedzīvojums...

Sākumā uz darbu man bija problemātiski aizbraukt, jo tomēr 3 transporti, metro, autobuss, un atkal metro. Vienmēr aizbraucu ne tur emotion. Tad kad jau pieradu tad gan problēmas nekādas nesagādāja tas. Alga, nu priekš manis pa cik es esmu viena un nav man nekas daudz par dzīvošanu nav jamaksa, man pilnīgi pietiek, LV par tādu naudu var tikai sapņot.

1)Īsumā par cenām pastāstīšu.

Transporta biļetes- Nu atkarīgs no zaonas no 2,4 man biļete maksā 3.4 bet ja perk 4 uzrei 9 euro. Derīga uz visiem transportiem 2h pilnīgi pietiek lai izbraukātu visu iecerēto.

Pārtika - Nu ir lētāk nekā LV itsevišķi pusfabrikāti. Kartupeļi maksā 2euro kilogramā, bet te viņi nav vispār bojāti un jau mazgāti. Krievu veikalā maksā 5 kg 2,5 arī smuki mazgāti un nebojāti. Šeit uzmanīgi jāskatās ja pērk dzeramo pudelēs, jo pie cenas nav maksa par pudeli kas otreiz pārstrādājās, tie ir 8 centi par stikla un 25 centi par plastmasas. Tos var dabūt atpakaļ nododot pudeles. Un šeit par to nekaunās, kā saka bomžiem netiek viņas.

Apģērbs - Daudz lētāks nekā LV neiet runa par kaut kādu PRIMARK vai KIK, bet ir speciāli veikali kur brendu drēbes var nopirkt daudz lētāk piemēram maksā 160 euro var nopirkt par 50.

Dzīvokļi- Piemēram 1 istabas dzīvokli var atrast pat par 300 euro. Dzīvokļi ir lēti salīdzinot ar algām, pat lētāk nekā LV. Komunālie ar nav traki. Musu dzīvoklis maksā 1700 viss iekļauts bet mums ir 150kv/m rēķiniet nav dārgi!

2) Valoda.. Nu to ka nezini vispār Vācu valodu, vari nebēdāt te pa pilnam krievu emotion Un angļu valodu visur var izmantot. Es pat stradāju bez vācu valodas zināšanām kur pēc idejas man obligāti jāzin!

3) Iespaidi visā visumā ... Nu man jau ļoti patīk... Cilvēki Te vispār nav kautrīgi emotion Visādi ir nākuši iepazīties.. Un ar tekstu nightforstein ichshuligun. Uzreiz parslēdzas uz angļu valodu. Un arī ļoti smaidīgi un pieklājīgi Te visi ir. Vienīgais rajons kur es dzīvoju pilns ar čigāniem.. tie gan ka lai pasaka baigie cūkas, un netīrīgi. Bet nu es nenožēloju!

4) Daba.. Nu te viss ir tik zaļš .. Un meža zvēri uz katra stūra zaķi, truši, lapsas meža cūkas. Ja mums tas ir baigais brīnums LV te tā ir ikdiena. Silts te ir ilgu laiku, piemeram šodien es vel neesmu izvilkusi savu mēteli arā, un nav vēl kurināts mums.

251 3 49 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 49

0/2000

Dzīvojot ārzemēs vienmēr vari atļauties nopirkt to, ko sirds vēlas lai arī cik tas maksātu.Ja ir draugi ar kuriem vari atpūsties kopā tad viss ir ideāli.Varbūt pirmos mēnešus  gribi atpakaļ, bet pajiet laiks un esi jau pieradis.Galvenais tev ir darbs par kuru tev attiecīgi maksā.Kad esi pieradis pie tā, ka tev vairāk santīmi nav jāskaita vairāk negribēsi atpakaļ pie vecās dzīves.Ar laiku jau esi iegādājies savu mājokli vai dzīvokli un tad jau atpakaļ vairs nav uz ko skatīties emotion 

13 2 atbildēt

Pēc raksta sajūa, ka pilnīgi viss ir ideāli  (bet dzīvē tā nemēdz būt). Noteikti, taču ir kaut kas, kas Vācijā ja ne sliktāk kā latvijā, tad vismaz nepatīk?

11 0 atbildēt
Bet ir viens bet. Ne visiem tā sanāk un veicas. Zinu daudzus bēdu stāstus. Man personīgi Vācija arī ir veiksmes stāsts. 7 gadi Vācijā... Ir labs darbs. Ir savs dzīvoklis kopējā platība 150 m2. Mašīna in tādus sīkumus neskaitu,jo nav primāri.
7 0 atbildēt
Vācu šniceli jau esi pamēģinājuai!? emotion
6 0 atbildēt

kārtējais baltās lapas stāsts. Netērē laiku, brauc atpakaļ uz LV. Es pastāstīšu tevu tuvāko nākotni/. Turpmākos 5-6 mēnešos tu apradīsi ar lēto lupatu (tās tu nepērc katru dienu)un mazgāto kartupeļu cenām, un tev tas neliksies nekas īpašs, toties sāksi saprast ko nozīmē dārgās autobusu biļetes, elektrība, gāze,auto apdrošināšana un pārējās sadzīves lietas. Vēlāk sāksi novērtēt tās lietas ko LV dabūji par brīvu, bet nemācēji novērtēt, kas DE maksā milzīgu naudu, vai nu nav vispār pieejamas. Darbs: nākamajos 2-3 gadus tu būs vergs uz krieviem kas maksās tev kapeikas, ja vispār maksās. Un no tās algas verēsi knapi savilkt galus. Jo valodu tu nezini un kamēr valodu nezini normālu darbu aizmirsti, un ja pat valodu zināsi pie normāla darba var tikt pa labiem galiem. Lietuvieši liksies kā labākie ģimenes darugi. Pēc 4-5 gadi eiropas eiforija smadzenēs izzudīs un sapratīsi savu vietu vācu sabiedrībā un tās attieksmē pret tevi iebraucēju. Sapratīsi kādā izgāztuvē (ar uzspodrinātu skatlogu) tu dzīvo. Drausmīgi vilks atpakaļ uz LV saparatīsi ka ne vienmēr paris eiro lielāka alga padara tavu dzīvi ērtāku, drošāku un harmoniskāku. Bet uz to biīdi būs pagājis laiks kad jau LV ari sākt visu no 0 ir grūti. Tā ari dzīvosi deutchlandē kā vācu mietpilsonis-valsts vergs, pati labi to apzinoties. Tici man ne tu pirmā esi - ne pēdējā.

8 3 atbildēt
..es vispār esmu ļoti izbrīnīts ko Latvijā vēl dara cilvēki, kas nestrādā valsts darbā.. vēl vairāk mani izbrīna ko darīs Latvija kad tajā paliks tikai ierēdņi un VID un KNAB... Reimigrācijas politiku varētu sākt ar ekonomikai draudzīgiem likumiem lai cilvēkiem nevajadzētu aizbraukt.
4 1 atbildēt
Bet nekur nav tik labi kā mājās. Absolūti nepiekrītu, ka Latvijā nav ko darīt. Ja asinīs nav slaistīšanās un ir smadzenes, tad arī šeit var veiksmīgi darboties. Miljonus varbūt nesapelnīsi, bet pēc Tevis teiktā, Tev tas nemaz nav vajadzīgs.
3 0 atbildēt

labs, malacīte, ka izlēmi.

2 0 atbildēt

Varbūt citur ir labāk, bet es nekad nemainīšu savu Dzimteni (Latviju) pret kaut ko citu. Kas būs, ja visi labākie prāti aizbrauks prom? Kas veidos mūsu valsti?  Mums pašiem tā javeido, lai citiem ir skaudība.

Protams ir labāk  aizbraukt uz visu gatavu, un priecāties, bet kapēc aizbraucēji izmanto vieglāko ceļu, ēd pie sveša "pīrāga, bet neveido savu", nekadas cieņas pret aizbraucējiem. Būtu palikuši šeit un vairotu labklājību savā dzimtenē. (pieļauju domu, ka tas nav viegli). Vel man ir rūgtums, aizbrauceji brauc uz Latviju, izmanto medicīnas pakalpojumus, kurus nodrošina mūsu nodokļu nauda, nav brīnums, ka mūsu medicīnas finansējums klibo.

Piedodied, bet izteicu savas domas.

4 2 atbildēt

Ja pa 300 var nopirkt dzīvokli tas toč ir kruta!

Par algām un cenām tiešām neko nevar saprast. Tāpēc jau Latvijā nav ko darīt ja pat savu domu neprot formulēt. Te nevienam nevajag tādus.

Un uz darbu braukt ar 3 transportiem 2 stundas ir forši?

2 0 atbildēt
Baigās aizdomas, ka 4.bilde ir no Tērvetes Meža parka nevis no Vācijas. 1700 EUR par dzīvokli čigānu rajonā - nezinu gan vai tas ir baigais veiksmes stāsts. Jautājums kādā vietā un stāvoklī ir tad tie dzīvokļi par 300 EUR? Patīk piesieties tiem, kas stāsta, ka visur citur ir labāk nekā Latvijā. Patiesībā atī šeit var ļoti labi dzīvot un daudz lietas mums ir labākas nekā Vācijā, UK vai vēl kaut kur.
3 1 atbildēt
Pats pirms diviem mēnešiem pārcēlos uz Vāciju, dienvidos pašlaik. Piekrītu visam, ko saki. Arī esmu bez valodas, strādāju DPD. Te krieviski viss pārsvarā. (Ar to man pat slikti) :d 6h dienā, darbs man smags. Paliek uz ķepas četrciparu skaitlis. Taupīgi dzīvojot var ļoti labi iekrāt. Bet nu es te tā- laikam iekrāt naudu un uz lv. Es te viens, bez ģimenes un tà. Tas savādāk. emotion
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt

nu dzīvošana Berlīnē šobrīd ir ļoti dārga, pie tam, tas ir dēļ migrantiem, jo valsts un pašvaldības dzīvokļi ir atdoti tiem, pilsētā sociālās mājas ir pilnas, paliek tikai privātie izīrētāji, kuri prasa labu piķi. Nesen tieši rādīja, ka berlīnē māja ar 20 dzīvokļiem maksā tikai 3mio eiras. Un tad tos dzīvokļus izīrē pa 1500 - 2000 eirām mēnesī (izķer kā karstas desiņas), un 10 gados māja atsista.

0 0 atbildēt
Vai saņemot tādu algu kā tagad varēsi veidot pārtikušu ģimeni nākotnē tur?
0 0 atbildēt
Kādā profesijā strādā tur?
0 0 atbildēt
Mūžīgie sastrěgumi,cilvěku nervozums,neiecietība,augstprātīgums no īsto gěbeļu puses,tas viss rada neiedomājami lielu spriedzi ilgtermińā.tāda lūk ir Vācu zemes ikdiena
0 0 atbildēt