local-stats-pixel fb-conv-api

Drāmai Latvijas ērgļu ligzdā seko līdzi ne tikai Latvijā, bet arī ārzemēs1

33 0

Notikumiem, kas saistīti ar pašmāju ērgļu māti Mildu un viņas pazudušo dzīvesbiedru Raimi, līdzi seko kā Latvijā, tā ārvalstīs.

Ligzdošana jūras ērgļu ligzdā Durbē sākās veiksmīgi - ērgļu pāris, kam doti vārdi Raimis un Milda, sāka kopīgi ligzdot jau ceturto reizi. Kamēr Milda perēja trīs olas, Raimis viņu apgādāja ar barību un reiz pat atnesa viņai brokastīs kaķa atliekas. Taču pirms nedēļas, 27.martā, Raimis devās barības meklējumos un vairs nav atgriezies.

Pēc vairāk nekā nedēļu ilgas badošanās izdzīvošanas instinkts svētdien īsi pirms plkt.11 piespiedis jūras ērglieni Mildu uz vairākām stundām pamest ligzdu un perējumu, lai dotos barības meklējumos. Kad šķita, ka stāstam pienākušas skumjas beigas, gandrīz sešas stundas vēlāk Milda atgriezās kopā ar kādu citu jaunu ērgli. Tiesa, kompānija izrādījās īslaicīga.

Ja ērgliene ligzdā nomirs, viņas gēni vairs tālāk netiks nodoti, savukārt, ja viņa pamet šīs trīs olas, bet izdzīvos, viņa varēs ligzdot nākamos 10 un pat 20 gadus, norādīja Ķuze, piebilstot, ka

jūras ērgļi dabā var nodzīvot arī 30 gadus.

33 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

Turam īkšķus!

2 0 atbildēt