local-stats-pixel fb-conv-api

Dienvidāfrikā atklata jauna, ļoti bīstama zirnekļu suga7

Zinātnieki Dienvidāfrikā ir atklājuši jaunu Atraitņu zirnekļu paveida sugu un uzskata, ka tā varētu būt izmēros lielākā pasaulā. Visu arahnofobu vārdā saku - nu ir *upsī.

"Phinda button" zirneklis ir jauna Atraitņu tipa zirnekļu šķirne un tā ir pirmā šī tipa zirnekļu šķirne, kas atrasta pēdējo 20 gadu laikā. Eksperti norāda, ka šī suga ir ļoti radniecīga Melnajai Atraintei un tās pārstāvju kodiens varētu būt līdzvērtīgi indīgs.

Bārbara Raita, kas atklājusi šo šķirni saka, ka:"Lai arī viņi nav pilnībā veikuši toksikoloģijas pētījumus šai šķirnei, visi Atraitņu zirnekļi (genus Latrodectus) tiek uzskatīti par medicīniski svarīgiem, pateicoties viņu neirotoksiskajai indei." "Indes ietekme cilvekam var izraisīt dažādus simptomus tajā skaitā kustību traucējumus, svīšanu, vemšanu un sāpes."

Atraitņu tipa zirnekļu sugas ieguvušas 3 vietas, starp top 9 indīgākajam zirnekļu sugām, bet Raita norāda, ka šo zirnekļu sugu kodieni parasti neibeidzās ar nāvi.

Viņa iepriekš teiktajam pievieno:"Kodieni reti ir letāli. Un mūsu jaunā šķirne ir īpaši kautrīga, izvairīga un mierīga. Nav nekādas statistikas par to, ka kāds būtu sakosts. Gada laikā man majās ir bijuši vairāk kā 5000 šādi zirnekļi un gan es, gan mana ģimene, vienmēr bijām drošībā."

Jaunā suga dabā atrodama Dienvidāfrikas smilšu tuksnešoš un zinātnieki norada, ka tie ir lielākie zirnekļi Āfrikā un iespējams visā pasaulē.

Šīs sugas "dāmas" ir atpazīstamas ar sarkanu zīmi uz vēdera un muguras. Tāpat tās taisa violetus "maisiņus", kuros iedēj ap 600 oliņām. Raita norāda, ka šis ir liels atklājums, jo atrast jaunu Atraišu zirnekļu sugu apdraudētā telpā ir rets gadījums un papildus izceļ nepieciešamību pēc šīs teritorijas aizsargāšanas.

75 0 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

 emotion Šausmas...

2 0 atbildēt

Ups ! Man malkasskuniti jau gadus piecus tadi zirnaklji apdzivo .Izradas baigi ashie ,paspejushi lidz pat Afrikai aizrapot un tur atzimeties ka jauna suga ...

1 0 atbildēt

All aboard the NOPE train, to NOPE city…

0 0 atbildēt
Seksīgi
0 0 atbildēt
Nigām būs ko ēst
0 0 atbildēt

Nu man zirnekļi nepatīk, kaut gan ,laikam jau vajadzīgi dzīvības ķēdē,ja jau ir radušies...

0 0 atbildēt

nafig jaaizstav parazitu sugas? burn em all before they lay eggs.

0 1 atbildēt