local-stats-pixel fb-conv-api

CIP atslepenotās kartes11

364 2

Atzīmējot Kartogrāfijas centra 75. jubileju, CIP ir nodevis atklātībā līdz šim slepenas kartes.

Kartogrāfijas centrs tika nodibināts 1941.g. oktrobrī. Toreiz tas bija atbildīgs par 2. pasaules kara notikumu precīzu attēlošanu uz kartēm. Mūsdienās ar roku zīmētās kartes ir aizstātas ar digitālajām tehnoloģijām, tomēr mērķis nav mainījies - datu vizuāla pasniegšana, kas būs saprotama plašakai auditorijai. Sakarā ar centra pastāvēšanas jubileju daudzi albumi ar līdz šim slepenām kartēm tagad ir pieejami Flirck. Kartes aptver laika periodu no 1942.g. frontes līnījām līdz 2013.g. ziloņu populācijai Āfrikā. Kopumā kartes ir atspoguļojums ASV līdzdalībai pasaules konfliktos un krīzēs.

"Kartei ir jābūt estētiski baudāmai, domāšanu veicinošai un komunikatīvai" apgalvoja CIP Kartogrāfijas centra dibinātājs Artūrs H. Robinsons. Inteleģentās kartes ir izaicinājums dizainam, par cik tās sniedz informāciju, balstoties uz kuru ASV prezidenti pieņem lēmumus.

Zemāk var ieraudzīt dažas atslepenotās kartes, bet, ja ir vēlēšanās apskatīt arī citas kartes no dažādām dekādēm, tad var doties uz avotā norādīto mājaslapu.

364 2 11 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 11

0/2000

Mjā, interesanti, ka CIP bija Burmas klimata karte  emotion Varbūt gadījumā, ja būtu jātaisa 'Proxy war', lai zinātu kur, kādu tehniku var ievest.

5 0 atbildēt
Hmm avatarsHmm

7.

Tas taču klanu kara burvis ar milzīgu degunu, kurš pīpē cigāru emotion 

4 0 atbildēt
:-)
4 0 atbildēt

Šeit varētu padomāt. Tās tiešām izskatās bez jebkādām slepenām militārām bāzēm un līdzīgiem objektiem, bet, piemēram, kā ASV varēja zināt par frontes izvietojumu 1942.g. ? Tas varētu nozīmēt spiegošanu, bet Aukstā kara apstākļos šādu karšu eksistence nevar tikt atklāta.

2 0 atbildēt

Izskatas ka ziloni tik atri vel neizmirs.

0 2 atbildēt

Neko nesapratu! laikam neesmu no tie ģēnijiem.

0 2 atbildēt