local-stats-pixel fb-conv-api

Brīvprātīgais darbs - vērtīgi vai zemē nomests laiks?53

Labvakar spocēni, kādu laiciņu spokos neesmu licis neko no ierastajiem pārdomu rakstiem. Tad, nu šovakar laiks atkal jaunam. Šovakar parunāsim par brīvprātīgo darbu. Daudz kur, tajā skaitā arī spokos laiku pa laikam izceļās diskusijas par to vai brīvprātīgais darbs ir laba lieta vai zemē nomests laiks un darba devēju naturāla diršana strādniekam/darbiniekam uz galvas.

429 1 53 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 53

0/2000
Cilvēki par velti neko nedarīs. Bezjēdzīgi IMO.
0 1 atbildēt

Joprojām gaidu pirmos veiksmes stāstus par to, kā kādam CV ieraksts biju "supermegaadmins/supermoderators/superredaktors" ir bijis trumpja dūzis darba intervijā.  emotion   

Vai tusēšana spokos 24/7 ir laba lieta (atkarība no Interneta) - nu diez vai. Es teiktu, ka ja nevarat stipri izcelties uz pārējo fona, tad darba devējs labprātāk redzētu tur kādu pabeigtu skolu (nu ka cilvēks spēj kaut ko novest līdz galam), atzīmi par labām svešvalodas prasmēm (nospiedošais vairums socportālu Latvijā ir orientēti uz angliski vai krieviski bet-ne-tikai runājošo publiku), piemēram, TOEFL vai IELTS būtu daudz vērtīgāk nekā "miljons cepumu un 3 gadi spokos".

Teiksim - nenormāli labi nostrādā nevis tikai abstrakts "piedalījos", bet konkrētas lietas, sasniegumi un izmērāmi panākumi. Piemēram - "kļuvu par moderatoru, uzlaboju spama filtru + ieviesu sistēmu, kas par 89% samazināja spama plūsmu, par 45% samazināja vidējo sūdzības gaidīšanas laiku;   (lasi - iebraucu visā un pamanīju vājās vietas, izanalizēju un ierosināju/veicu uzlabojumus).

Vai "ierosināju izmaiņas rakstu dzīvesciklā, kas uzlaboja rakstu kvalitāti un lietotāju apmierinātību"  (lasi - es labprāt redzētu atkal dzīvu tradīciju, ka redaktors seko līdzi žurnālistu rakstiem un ierosina izmaiņas - kā tas sensenos laikos esot bijis).

Nu kaut kas tāds, nevis "dzēsu ārā rupjos komentārus, par kuriem man paziņoja". Ievies, pārskati, uzlabo, sakārto - nevis "piedalījos". Ja tiešām ceri izmantot to kā argumentu CV, tad jebkurš karjeras konsultants ieteiks būt vairāk nekā vienai mazai skrūvītei, kas dara ko liek un bez iniciatīvas.

Spokos ir daudz kas, ko var labot, sakārtot un uzlabot. No tā var izspiest ko interesantu un CV fanfarām skanot liekamu, bet nelolojiet lielas cerības, ka vienkārši "admins vietējā spēļu serverī" vai "moders spokos" ir kas tāds, ko ir vērts vispārīgā gadījumā likt CV. Jūs RIMI vai K-Rautā vai kaut bankā piesakoties to liktu? Es nē. Tā nav gluži tukša laika pavadīšana, taču nav arī gluži tas, ko darba devējs gribētu vienmēr CV ieraudzīt. Nu un plus tuss, plezīrs, sabiedrība pati par sevi, bet nejauksim to ar karjeru.

0 3 atbildēt

Nu tas vairāk vientuļniekiem...

0 3 atbildēt
Strādāt neko nesaņemot par to? Nemūžam!
3 8 atbildēt