local-stats-pixel fb-conv-api

Back to USSR (PSRS 1981. gads)46

409 1

32 fotogrāfijas no PSRS laikiem, kuras uzņemtas 1981. gadā. Dažiem tās būs bērnības vai jaunības atmiņas, bet citiem - kas jauns un neredzēts.. Es šos laikus pats esmu piedzīvojis - tāpēc ir ko atcerēties..

« 1  2  3  4 »
409 1 46 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 46

0/2000

Plusa tikai ļoti aptrakuši jaunieši atļavas pludmalē lauzst atputaskreslusa vai čurat uz pieminekļiem ! emotion 

Arī personīgie autiņi nemaz tik vajadzīgi nebija , bija lets sabiedriskais transports un pietiekoši daudz ! 

10 1 atbildēt

Gāzētais ūdens par velti, ar sīrupu tikai 3 kapeikas, glāzi gan pašam jānomazgā. Tik gardu kvasu par pusvelti laikam nekad vairs nedzersim. 

9 0 atbildēt

Vismaz tanīs laikos, vismaz cilvēkiem un bērniem bija ko darīt. Braukt ar riteni, spēlēties pa pagalmu, kaut ko reāli darīja ar prieku un laimi. A tagad lielāko daļu bērni ir aptaukojušies un ir necieniska uzvedība pret vecākiem cilvēkiem, pret mācībām, pret skolotājiem utt. Arī bija normāli atalgoti darbi un bija arī lēts. Kaut gan tie laiki arī bija daudzi + tas ka lielajā plašumā varēja aizbraukt pa PSRS valstīm un daudz ko redzēt, protams arī bija -, tas ka bijam Krievijas sastāvdaļā un nevarējam braukt aiz PSRS valstīm (piem. Čehoslovākijā, Anglijā, Īrijā utt). 

13 6 atbildēt

jāatzīstas, ka ne nelasīju komentārus, bet 19.importa pepsi bija rīgā Veldzes rūpnīcā (uz Matīsa ielas uzreiz aiz brīvības krustojuma) ražots, jo Veldze dabūja no pepsi licenci ražošanai. Mums 19.bildē esošais dzēriens nebija imports.

p.s. kāds 11.bildē pamanīja Gorbačovu?

4 0 atbildēt

Tikai absolūts idiots vai slaists var sarakstīt šādu rakstu. Vēl tāds, kas nav dzīvojis toreiz, bet klausās tālaika slaistu neobjektīvās liecības. Nav laika diskutēt, bet kaut vai fakts, ka desas, gaļa, piens un alus garšoja dabiski. Doktordesā pretēji šodienas Eiropas savienības sūdam bija 90 %gaļa. Un tā visur. Viss kas bija Latvijā bija labākais ne tikai PSRS, bet arī tais blēžu zemēs Eiropā un aiz okeāna. Un ledusskapis visiem maniem paziņām un man bija pilns. Šodien lučus un ņēģus, nerunājot par Masteiko Rāznai nozagtajiem zušiem neēd ierindas latvietis par godīgi nopelnītu naudu.

SKUMJI palasot komentārus.

3 0 atbildēt

Nostaļģija emotion  emotion 

3 0 atbildēt

+ ! Tādas arī ir atmiņas ! 

3 0 atbildēt
Man ir tikai vislabakas atminas. Cilveki bija laipnaki un draudzigaki, vertibaa bija augstakas, morale ari.
2 0 atbildēt

Bildītes smukas izlasītas emotion realitāte bija drūmāka. Ar pliku fabrikas algu tāda dzīves vilkšana vien bija. Lai krāsu tv nopirktu veselu gadu un vairāk bija jākrāj...

3 1 atbildēt
Ķēdes, bija super laiki, kad par vienu un to pašu noziegumu vairāki cietumos sēdēja. Kad krieveļi drīkstēja latvietim smadzenes izšķaidīt un pakratīja ar pirkstu. Ja, mūžīgajās rindās stāvot, atļāvies aizrādīts krievulēnu atvasei, kas priekšā līda- varēji pat Sibīriju atraut. Stūra māja bija atpūtas zona. Tik stilbiem čehiem tāds teiciens: kur krievs pabijis, tur vēl 40 gadus nekas neaug.
3 1 atbildēt

Sabiedriskais transports bija nekaunīgi lēts. Tramvaja biļete Rīgā 3 kap., trolejbusa 4 kap. un autobusa 5 kap. Metro Pēterburgā (toreiz Ļeņingradā) 5 kap.

1 0 atbildēt

19. pepsi kolu ražoja arī PSRS

1 0 atbildēt

Toties tajos laikos vienā pašā latvijā nebija pāri par 600 000 nabadzīgo ..nebija ne klaidoņu ,ne bomžu ,ne snesamērīga sociāla slāņa kā šodien..nebija ĀM pi*arasu un citu amorālu kropļu ,kuru ""tiesība s""tika uzspiestas ievērošanai citiem.par tādu bezdarbu neviens pat nesaprata par ko ir runas..tāda nebij...latvija attīstijās..šodien tas tai liegts.

3 2 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

ar sīrupu  - 3 kapeikas

0 0 atbildēt

toties dzīvokli deva pa velti

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Biju gaidiijis,ka buus muusu pashu bildes(LV),nu neko taapat nostallggija uzveediija emotion 

Ieprieksheejaa komentaa pilniigs murgs sarakstiits,par atraushanos.Vismaz,kur es uzaugu "krievulēnu atvases" bija kurus trenkaaja un kas aatraavaas,bet kopumaa nnemot cilveeki bija audzinaataaki,pieklaajiigaaki,labestiigaaki,tagad ir pilniigaa pakallaa taadaa zinnaa...

Man patika tas laiks un tagad arii patiik,ja buutu jaaizveelas no abiem,jaasaak domaat...Iespeeju zinnaa protams tagad ir labaak,bet no otras puses tad bomzzu nebija un cilveki bija pozitiivaaki,hvz ko es izveeleetos... emotion 

1 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt