local-stats-pixel fb-conv-api

Atbilde padomju snobam30

469 6

Kādu laiku atpakaļ laidu klajā rakstu sēriju „Ak, kas par laikiem bija!”, tajos bija daudz liecību par padomju laikiem, personisku liecību, nenoliedzamu liecību, nezinu, kurš vispār uzdrošinātos noliegt tā laika fotogrāfiju identiskumu un patiesumu. Tomēr atrodas cilvēki, kas tajos laikos dzīvojuši labi un atļaujas uzšķaudīt no piektā stāva visam, ko viņi nav gribējuši redzēt. No sērijas – „Manus vecākus neviens nav izsūtījis, tāpēc kategoriski noliedzu baumas, ka vispār kāds jebkad ir ticis izsūtīts; es ēdu žāvētus lucīšus, tāpēc nedomāju, ka kāds stāvēja rindā pēc reņģēm; es saņēmu labu algu un lielas prēmijas, tāpēc neticu, ka kāds nevarēja atļauties sakrāt mašīnai; man bija māja un vasarnīca, tāpēc neticu, ka bija cilvēki, kas stāvēja dzīvokļa rindā divdesmit gadus un vairāk. Un vispār, padomju laikos es nevienu nabagu neredzēju, tāpēc viņu nebija.”

469 6 30 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 30

0/2000

Vēl varu piebilst vienīgi to, ka labi klājās arī visiem pielīdējiem un šivērētājiem.

24 0 atbildēt

Visādi bija padomju laikos...  rindas, deficīts, izteikta cilvēktiesību "vienlīdzība " , vazāšana pa čekas kabinetiem uz aizdomu pamata par spridzināšanu....   bet cilvēks visam pielāgojas, jebkādos laikos izdzīvo, ja viņam ir taisnība emotion

13 0 atbildēt

sirsnīgs uzsitiens Tev pa plecu....emotion

11 0 atbildēt

kā jau rasikam šodien teicu, tad laiki vienmēr mainās, bet labi klājas tiem, kas māk pielāgoties. bet ir dažas starpības tomēr - šodien pat bomzim ir visas iespējas. parādi, ko spēj, un tevi novērtēs. toreiz gan ne gluži tā - ja tev biogrāfija bija sačakarēta, uz nekādām ekstrām cerēt nevarēji nekad. šodien katrs var sakrāt savam mērķim, ja ļoti grib, toreiz tev darbs un nauda ne vienmēr palīdzēja sasniegt kāroto - nebiji blatņikos, varēji ilgi gaidīt rindā un nesagaidīt. uzskatu, ka šodien ir simtkārt vairāk iespēju izsisties nekā toreiz. toreiz bieži vien saulītē cēla arī lašarikus, šodien ceļ tos, kas tiešām ko spēj. es te nerunāju par politiķiem un ielikteņiem.

3 0 atbildēt

Paskat , paskat , jau seši snobi pieteikušies - mīnusus salikuši ! Komentos izskanēja pārmetumi par vēstures pārlieku cilāšanu . Es šeit nesaskatu nekādu cilāśanu - raksts ir par cilvēkiem , kas noliedz vēstures faktus tikai tāpēc , ka paši nav saskārušies ar tā laika skaudro realitāti . Daudzi no viņiem tais laikos pat dzimuši nebija , bet vecāki neko tādu nav stāstījuši. Jāpiekasās , lai varētu pakasīties - nu pakasat to vietu kur niez un miers. Es nekad nestrīdos par lietām , par kurām neko nezinu vai neesmu pārliecināts. Tik pat labi es varētu piekasīties rakstam par skolotājām , kuras pārgulējušas ar skolēniem , jo es taču ar viņām neesmu gulējis - tātad tā nav taisnība. Stulbums !

3 0 atbildēt

Kā sacīt jāsaka:'Biedri, mūsu vidū ir tādi biedri, kuri vispār nav biedri"   Tas tā, kurš gribēs sapratīs.

3 0 atbildēt

Kā jau saka: Nezināšana ir svētlaime.

2 0 atbildēt

Ja gribi aizstāvēt patiesību, tad pašam arī nav jākrīt galējībās. Es piederu pie lucīšu ēdājiem, Zvejniekciemā cēlos agri no rīta un ar riteni braucu uz ostu, kad zvejnieki nāk krastā ar lomiem, pirku lucīšus un citas labākas par reņģēm zivis  un maksāju vienu rubli par spaini. Pati ķidāju, pati kūpināju un visi ēdām cik lien. Neatceros, ka pēc reņģēm būtu bijušas rindas. Lai nu ko, bet zivis savā mūžā vairs neesmu tik daudz un tik svaigas un lētas ēdusi. Arī tagad pie mums ir daudz laba un arī slikta, bet , ka latvieši būtu tā naidojušies savā starpā, gan nav pieredzēts. Tā vien šķiet , ka speciāli kāds kūda meklēt negācijas katrā vietā un lietā.

4 2 atbildēt

Nu neapnīk cilāt cilvēkiem pagātnes dienas, pat šodien.Nu un kas tagad no tā mainās?Viens otru grauž nost par lietām , kuras vairs neizmainīt.Tas ir principa jautājums vai vienkārši stulbums?Kad daļa cilvēku beigs rakāties valsts vēsturē - beigs meklēt iemeslus par ko čīkstēt vai uzbraukt citiem un pievērsīsies tagadnei un domās par nākotni, tad varbūt šajā valstī kaut kas mainīsies uz labo pusi.

3 1 atbildēt

Jā. Zinu tādus cilvēkus, kuriem interesē tikai sava pieredze. Vienalga korekta vai nekorekta, kautvai unikāla vienīgā no miljona, bet tā viņuprāt tiek uzskatīta par nenoliedzamāko patiesību. Tās ir komunisma skolu smadzeņu skalošanas sekas. Bezjēdzīgas padomju atliekas mūsu brīvajā demokrātiskajā valstī....

 

Šie vārdi domājams sakaitinātu padomju snobus emotion

2 0 atbildēt

Manā skatijumā nekas nav īpaši mainijies tagadne, tāpat visiem sūdīgi dzīvojas, nekā jēdziga un kvalitatīva veikalā nav, ziņas vispār nav jēgas skatīties

1 0 atbildēt

+

0 0 atbildēt

Šodiena ir labāka par vakardienu ! Un pof... kāds "izms" tagad skaitās likumīgais. Galvenais, ka dzīvs un vesels...

0 0 atbildēt