local-stats-pixel fb-conv-api

Ar ko atšķiras vīrieši un sievietes ...islamā71

803 5

Dzimumu atšķirības ir neapstrīdamas. Tās ir neiespējami mainīt, ja vien Korānā nav teikts savādāk. Tiek īpaši uzsvērts, ka islams ir miera un vienlīdzības reliģija, bet dzimumi ir vienlīdzīgi, kamēr tajā pašā laikā vīriešiem ir tiesības rīkoties kā viņi vēlas, sievietēm ir vajadzīga vīrieša atļauja.

Varbūt tā ir satīra, bet Pakistānā, Islamabadā Islama Ideoloģijas koncils esot pasludinājis sievietes eksistenci par neislamisku. Viņu eksistēšana esot pret Allaha likumiem. Tāpat šis kongress esot pasludinājis, ka vīriešiem ir jābūt tiesībām izlemt, vai sieviete var elpot. Paziņojumi esot nodoti publikai dažas dienas pēc iepriekšējā kongresa, kur likums par minimālo precību vecumu sievietēm esot nodēvēts par neislamisku.

Pēdējam es vēl varētu ticēt, bet sieviešu tiesības salīdzinājumā Rietumiem ir neeksistējošas. Uzskatīt, ka sieviete ir mazāk vērtīga par vīrieti, nav kultūru atšķirība, bet noziegums pret saprātu. Taču tā apgalvojot Korāns, kā nekā Islāmā nav bijis neviena pravieša - sievietes. bet varbūt tas bija islama rašanās laikā esošo tradīciju atspoguļojums, kas turpinās?

803 5 71 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 71

0/2000
« 1  2  3 »