local-stats-pixel fb-conv-api

Ar ko atšķiras vīrieši un sievietes ...islamā71

803 5

Dzimumu atšķirības ir neapstrīdamas. Tās ir neiespējami mainīt, ja vien Korānā nav teikts savādāk. Tiek īpaši uzsvērts, ka islams ir miera un vienlīdzības reliģija, bet dzimumi ir vienlīdzīgi, kamēr tajā pašā laikā vīriešiem ir tiesības rīkoties kā viņi vēlas, sievietēm ir vajadzīga vīrieša atļauja.

Varbūt tā ir satīra, bet Pakistānā, Islamabadā Islama Ideoloģijas koncils esot pasludinājis sievietes eksistenci par neislamisku. Viņu eksistēšana esot pret Allaha likumiem. Tāpat šis kongress esot pasludinājis, ka vīriešiem ir jābūt tiesībām izlemt, vai sieviete var elpot. Paziņojumi esot nodoti publikai dažas dienas pēc iepriekšējā kongresa, kur likums par minimālo precību vecumu sievietēm esot nodēvēts par neislamisku.

Pēdējam es vēl varētu ticēt, bet sieviešu tiesības salīdzinājumā Rietumiem ir neeksistējošas. Uzskatīt, ka sieviete ir mazāk vērtīga par vīrieti, nav kultūru atšķirība, bet noziegums pret saprātu. Taču tā apgalvojot Korāns, kā nekā Islāmā nav bijis neviena pravieša - sievietes. bet varbūt tas bija islama rašanās laikā esošo tradīciju atspoguļojums, kas turpinās?

803 5 71 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 71

0/2000

Varētu kāds gudrs cilvēks ierakstīt korānā ka musulmaņiem ir jā...ž tikai kamieļi vai ēzeļi varbūt arī zilie ,tad viņi paši izmirtu.

4 0 atbildēt

Ej tu ar savu islamu uz ''elli'' ! Ļaunumam mūsu sabiedrībā nav vietas, nē islamistiem un to propogandai. Sievieti viņi aplūko ,kā dzīvnieku. 

5 1 atbildēt
Varēja būt trakāk.
3 0 atbildēt
Man ir cits variants, reliģiju kā tādu vispār vajag aizliegt ar likumu. Un es nerunāju tikai par islāmu, es domāju visas reliģijas.
4 1 atbildēt

Jā , skarbā patiesība , bet ej un izmainit kaut ko, tev nebija jēga likt to balsošanu,nu reāli ej viņiem kaut ko iestāsti , tas būs tas pats , kas mēģināt sienu nedarīt to,to,to...saprotiet , viņiem ir savi likumi , mums savi , cita reliģija. emotion 

2 0 atbildēt
Aptauja gan ir stulba.
2 0 atbildēt

Propoganda, ka tur sievietēm nesen atļāva vadīt mašīnas, neko nenozīmē. Iesaku vairāk pamācīties par islāma pasauli un šariju. 

2 0 atbildēt

Cik labi ir pie mums.

3 1 atbildēt

"... ir skaidri pateikts, ka sievietes ir intelektuāli vājākas par vīriešiem un tās veido lielāko daļu no elles iemītniekiem... " - un vai tad nav intelektuāli vājākas ar retiem izņēmumiem? Un man jaušķiet ka pēc bībeles tieši tāpat vairums mūsdienu sieviešu nonāk ellē, dikti šaubos ka ir kāda plaši izplatīta reliģija, kurā ir savādāk - pat hinduismā , kur man šķiet ka nav elle vispār sieviete nevar sasniegt tik augstu garīgo attīstību kā vīrietis - viņai atlie cerēt ka nākošajā dzīvē piedzims par vīrieti. "Sieviete atrodas vīrieša aizbildniecībā..." - pilnīgi normāla parādība stabilā ģimenē. " Musulmaņu sieviete ir ļoti cienījam un ne katram ir tas gods viņu redzēt, vai pat runāt. " - raksta beigas man šķiet jau ir retrunā ar ievadu, par to kādas sievietes, tur apbižotas. Kāpēc šādos rakstos nekad nav neviena vārda par vīriešu pienākumiem Islamā? Kāpēc Islama sevietes nemaz tā neraujas uz vienlīdzīgo Eiropu(cik dzirdēts, pat tās kuras atbrauc nav nekādā sajūsmā un ļoti ātri grib atgriezties dzimtenē)?  

1 0 atbildēt
Lupatgalvainie cūkas sūdi...
2 1 atbildēt

 Tu apjēdz ko runā? Debīlisma kalngals tevī ir. Tu vēlies, lai Eiropa seko islamam? Aizej pārgriez vēnas labāk, vismaz par vienu ubļudaku būs mazāk uz planētas.

1 0 atbildēt

domā ko raksti..feministēm nevajag nemaz pielietot tautību vai reliģiju, jo tās ir visā pasaulē.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Vismaz viņām nav jāskrien ēkās apsietām ar spridzekļiem
1 1 atbildēt
Viena lieta gan tiem ir kopīga... Bumba ap vidukli.
1 2 atbildēt
Abos gadījumos (islāmā un rietumu demokrātijā) ir galējības. Piemēram, par izvarošanu, ka sieviete var mainīt savu liecību un apmelot vīrieti. Otrs ir tad, ja pārāk dod daudz izvēli, tad loģiski ka saradīsies gold-digeres un viss tas naudas kults, un tad brīnas, ka izmirst rietumi un Japāna. Ideālais būtu zelta vidusceļš, kurā ir saprātīgi ierobežojumi ko sieviete var atļauties darīt pret vīrieti, ko nē. Vienlīdzība ir bulls###t. Tādas nav un nebūs, jo pašā domāšanā vīrieši ar sievietēm domā atšķirīgi.
0 1 atbildēt
YouTube kanāls ,,Apostate Prophet” labi izskaidro, kad ir patiesībā rakstīts Korānā.
0 1 atbildēt
Manā novadā šitie čurkas nav iedzīvojušies. Ko es daru nepareizi?
0 1 atbildēt

pi edirsas tos cūkas arābus...ja kāds te par tiem jūsmo,tad tam /tai derētu zināt ,ka cūkām arābiem sievietes irt sunā vietā..

un cilvēki ar tiem neko nenozīmē..ja kādam tas nav saprotams ,tad jāzina ,ka arābi elemntāri nogalina cilvēkus savās vštnoiecībās ārzemēs(Turcija) un pie tam ,lai arī kā arābi ģērbtos --Armani vai  a la bomzis --tie vienalga smird..to s cūkas nau ko pieņemt --ja tiem nebūtu nafta ,tad tie nebūtu nekas--jo izgudrojuši tie nav neko--vienīgais viņu vēsturiskais ievērības cienīgais ir Avicenna.

1 2 atbildēt
« 1  2  3 »