local-stats-pixel fb-conv-api

Amerika, šaujamieroči un masu slaktiņi.86

Pēdējā laikā Amerikā ir bijuši vairāki gadijumi kad cilvēki ir izdarijuši slaktiņus ar šaujamieročiem. Daudzi grib aizliegt dažādus ieročus kuri ir tikuši izmantoti slaktiņos.

Tas man liekas tik pat dumji kā tad kad Ikeā, Zviedrija vīrietis nodūra kādu ar nazi un veikals parstāja tos pārdot.

Ierocis nav problēma problēma ir cilvēks .Tas ka tu atņem ieroci nenozīmē ka tu tiec vaļā no vardarbības un psihopātiem.



368 2 86 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 86

0/2000

1.Ok

2. Nemāki nomainīt valodas iestatījumus datoram?

3. Es labāk esmu slepkava neka ļaušu lai man vai kādam no manas ģimenes atņem dzīvību. 

 Es tiešām ceru ka man nekad nenāksies atņemt kādam dzīvību, bet ja man nebūs citas izvēles es vēlos lai es spētu sevi aizsargāt.

4. Pat ja tev nepatīk ieroči un tu labāk esi gatavs ciest vai ļāut tev tuviem cilvēkiem ciest nekā apturēt to cilvēku kas to dara ( pat ja tas nozīmē atņemt viņa dzīvību) tad es tev neko nevaru pateikt. Tā ir tava izvēle un pat ja es tai nepiekrītu es to varu respektēt. Es tā nespētu. Paldies ka vismaz mēģini būt respektabls. Vari paskaidrot kādēļ?

10 0 atbildēt

Varēji vismaz nebūt anonīms. Esmu 1.9m garš, sveru 82kg un trennējos katru otro dienu. Es varu par sevi pastāvēt, bet ir tikai noteikts skaits cilvēku pret kuriem varu cīnīties. Ja viņiem ir kaut naži vai kastetes situācija jau ir ļoti man ne par labu, nerunāsim par šaujamieročiem. Ja kāds man nošautu radinieku es būtu 3 reiz vairāk par ieročiem jo es nepieļāutu ka esmu blakus un kaut kas tāds atkārtojas. Varēji vismaz vienu garumzīmi ielikt tad tava manis aizvainošana būtu daudz efektīvāka..

6 0 atbildēt
Man atmiņā atauda anekdote-Policists aptur vecu tantuku ar auto,kamēr viņa meklē dokumentus policosts ierauga bardačokā revolveri.Viņš prasa,- jums atļauja ir? Tantuks saka ka ir. Varbūt jums vēl kāds ierocis ir? Tantuks saka ka esot vēl bagāžniekā pumpja bise un aiz sēdekļa pistole. Uz to polismens prasa- vai jūs no kāda baidāties ka tik lielu arsenālu līdz vadājat? Uz to tantuks smīnot atbild-Es dēliņ ne sūda na no viena nebaidos.emotion
3 0 atbildēt
Tas gun free zone tiešām strādā tikai iedomās jo kurš zaglis aizies no kāda bagātnieka tikai tāpēc jo viņam uz kofera ir tā gun free zīme "god damm it this wount work" jā tev ir taisnība bet no vienas puses ASV ieroči ir pieejami ļoti viegli. Bet es labāk turētu savā īpašumā ieroci kaut vai lai ir mazāka magazīne bet tomēr tas būtu labāk nekā paļauties uz valdību kas slēpjas bunkuros krīzes situācijā un policijas vispār nebūtu. Un tad tiešām ierocis ir labs aizsardzībai.
2 0 atbildēt

Paldies. Dažreiz man tā liekas. Kad kāds tiek nošauts un tas nokļūst visur ziņās, kāds sāks runat par ieročiem un vai tie ir pareizo cilvēku rokās. To pašu jautajumu es var uzdot valdībai. Vai cilvēki kas apzog valsti un ir uzskatāmi par noziedzniekiem var nēsāt ieročus un turēt bruņotu apsardzi? Kas var dot valdībai man kā likumpaklausīgam ,nodokļu maksājošam, strādājošam, alkahola, cigarešu ,narkotiku nelietojošam ,nekad satiksmes noteikumu neparkapoša ieroču īpašniekam atņemt ieroci? Tādēļ ka kāds kadu nošāva?Ne jau es esmu slims un ne jau es to izdariju. Tādēļ lai valdība mani neuztver par potenciālo slepkavu kāmer es neko nēesmu izdarijis.

2 0 atbildēt

Nevajag atļaut ieročus pārdod psihiski nelīdzsvarotiem cilvēkiem. 

1 0 atbildēt

Manis pēc, lai viņi tur štatos šauj viens otru nost. Tā ir viņu valsts un viņu tradīcija, tā tur tas ir pieņemts.

Mums galvenais, lai te Latvijā tas notiktu pēc iespējas mazāk.

1 0 atbildēt

Kolumbainas vidusskolas slaktiņš 1999.g. bija spilgts piemērs, kas notiek, ja ieročus pārdod kuram katram. Te pat nav ko spriest, jo paši amerikāņi ir atzinuši, ka pārāk vienkāršā ieroču iegūšanas politika ir tā, kas ir pamatā šo ieroču iegūšanā. Cik atceros, no spilgtākajiem skolu slaktiņiem (skolas ir tikai piemērs), tikai vienā ierocis bija nosperts no vecākiem, pārējos gadījumos, slepkava pats bija ieroci vienkārši iegādājies. 

1 0 atbildēt
Viena bakterija var izdarit vairak neka tukstosiem patronu
1 0 atbildēt

Latvijā, pēc kopīgas alkohola lietošamas, procentuāli ir vairāk noslepkavoto nekā Amerikā nošauto...

1 0 atbildēt

70% no cilvēkiem kas mirst no ieročiem ir noziedznieki. Katrs nevar viegli iegūt ieroci, bet nelegāli gan.

Slimi cilveki atradīs veidu kā kādu nogalināt. Problēma nav ieročus, bet sabiedrībā.

Pāris gadijumu katru gadu. Un tas notiek jo vecāki neiemācija repsektēt ieročus un ka tie nav rotaļlietas. "Triecienšautenes" ir ļoti grūti iegūstamas un ļoti dārgas. Ja tu runā par pusautomatiem tad nēesmu dzirdējis ka kāds nēsājis legāli pusautomātu un kādu nošāvis.

 Tu nevari apturēt slimus cilvēkus bet neko nedarīt ir vēl sliktāk. Tu domā ka tiekot vaļā no rīka kas ticis izmantots lai nogalinātu tu tiksi vaļā no problēmas? Tu netiec vaļā no problēmas. Tu vaino priekšmetu un mēģini no tā tikt vaļā jo domā ka tas padarīs tevi drošāku.. Tu jūties droši bet tā drošība ir ilūzija jo tagad ja kāds uz tevi sāks šaut tu nespēsi sevi aizstāvēt jo tu dzīvo fantāziju pasaulē bez vardarbības.

1 0 atbildēt
kadel ta tev ir sapiga tema?
0 0 atbildēt

Liels paldies.

0 0 atbildēt

Vispār sāksim ar to "kakova čorta"aisardzībai vajadzīgs/a automāts/automātiskās kaujas saistēmas,te jau vien ir "ašibačka"(ne jau rakstā,bet likumā/os).Pilnībā pietiek ar parastāko pistolīti.Tur es domāju ,kur šitāds bardaks,ir kaut kāds cits iemesls,tā vien izklausās kaut kādas mafijas pašlikumi.Tik pat labi es pēc šitiem likumiem,ja labi gribu,varu iemontēt savā busiņā(grabažā) ātombumbu...++

0 0 atbildēt

Iemesls šī raksta pacelšanai kā noprotiet ir vīrietis kas nošāva 2 žurnālistus un intervēto un tad nogalināja pats sevi. Protams, tas arī atiecas uz visu pārējo kas ir noticis pēdējā laikā.

0 0 atbildēt

idioti

0 0 atbildēt

Nez mani neviens nepārliecinās, ka ieroču nēsāšanas atļauja padarīs mūsu valsti drošāku....

Jā jāatļauj med'ibu ieroči ( LAI GAN PĒDĒJĀ LAIKĀ ARĪ TAS TIEK KRIETNI VIEN LIBERALIZĒTS, ar visādiem nakts tēmekļiem un klusinātājiem).. Bet nu nekādā gadījumā kaujas ieroči..

0 0 atbildēt
Vajag vēl kautko tikpat interesantu emotion
0 0 atbildēt

Ne visiem, bet tiem kas spēj būt atbildīgi un likumpaklausīgi, tik ilgi kāmēr likumpaklausīgi nenozīmē ļaut lai valdība tevi manipulē un atņem tiesības uz pašaizsardzību..

Es noteikti nē, bet noziedznieki to tāpat dara. Pasaule būtu labāka ja mēs varētu sākt risinat problēmas, kā korupcija, bezdarbs, nespēja nodrošināt izglītību. Tad nebūtu tik daudz psihopātu.

0 0 atbildēt

Haha es nedomāju. Tāpēc arī bruņota un likumpaklausīga sabiedrība ir organizēta sabiedrība

0 0 atbildēt